Tu je widać
od prawej czerwona, amarantowa, znów czerwona i fioletowa
Dalie się okropnie pchają, mocno się tam zagęściło, a jeszcze tam są uduszone hortensje
Wiosną wyglądało niewinnie, przed pysznogłówkami na samym brzegu rosną molinie variegata
Tak Aniu, sami widzisz jak wszyscy chwalą
Nikt nie przejdzie obojętnie
Jest i fioletowa, druga taka jakby amarantowa, a najwięcej czerwonej
Wszystkie mają się dobrze Szczerze mi dałaś
Fioletowa pysznogłówka
Ciemno różowa coś jakby amarant
czerwona
Dosadziłam lawendę pod hortensjami, nie wiem czy da radę w korze, zobaczymy, ma za to słońce przez cały dzień, były takie puste miejsca W tym roku rozplenica hameln gold bardzo ładnie wygląda, nie mogę doczekać się jej kwitnienia.
Dziewczyny wszystkie pomysly macie ciekawe czyli bardziej idziecie w drzewko, można przemycić chciejstwa, zarówno buk jak i swidosliwa wielopniowa mi się marzy a miejsca coraz mniej. Mariken też mi się podoba, nie wiem tylko czy akurat tutaj, poczytam o nim dokładnie. Na tej rabacie jest zielono limonkowo latem, a wiosną jest kolorowo
Wstawiam to miejsce z bliska, a zrobię jeszce panoramiczne
Dziękuję, dziewczyny, za życzenia. Alu, Halinko, Edytko. Wam też życzę pogodnego sierpnia. I zadowolenia z ogrodu. Ja jestem zadowolona, Wczoraj podlałam solidnie i teraz kilka dni odpuszczam. Czas na inne atrakcje. Miłego tygodnia.
Zdjęcia jak z centrum ogrodniczego Sadzenie to sama przyjemność. Będziesz miała co robić.
Jeżówki cudnie wyglądają, bardzo wdzięczne rośliny i szybko przyrastają. Udanego urlopu, pozdrawiam
Piękna Hanuś łooooo
A tak przy okazji dziękuję za radę pokrzyw już nie zdążę zrobić ale znalazłam niebieskie granulki od taty i rozrabian z wodą i podlewam zobaczymy czy dereń się ucieszy
Spokojnej nocy buziaczki
O dosiewce to dopiero pomyśl, jak wzejdzie trawa i będzie po 3 koszeniu, wtedy będzie widać czy w ogóle jest potrzebna.
1. Teraz niczym nie nawozić, teraz podlewać i modlić się żeby ulewy nie było i żeby trawa wzeszła
2. Teraz skrzypu nie zwalczycz, dopiero jak trawnik będzie miał co najmniej rok.
Skrzpu praktycznie żaden herbicyd nie bierze, wyrywać, może osłabną mu siły i pzrestanie rosnąć jak będziesz trawnik kosić.
Zapewne kret buszuje, trzeba było położyć siatkę p. kretom przed posianiem trawnika. Na żadne pytanie nie masz rozwiązania na teraz.