Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 14:43, 09 gru 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A posiadanie w domu kawalka brzozy jest dowodem milosci do Gosi? Bom sie zgubila.bo jesli tak to i ja zaliczam sie do grona

nie kochana nie wystczy mieć trzeba pokazać
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 14:42, 09 gru 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A posiadanie w domu kawalka brzozy jest dowodem milosci do Gosi? Bom sie zgubila.bo jesli tak to i ja zaliczam sie do grona

muszę lecieć po brzozę
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 14:39, 09 gru 2015

Do góry
Rododendronowy ogród II. 13:54, 09 gru 2015

Do góry
Bogdziu ja u siebie w ogrodzie mam kozaki, maślaki i niewiele zajączków. W tym roku faktycznie wiadomo przez suszę było bardzo mało tzn. pewnie w sumie około 20 sztuk kozaczków i innych nie było. Chyba 2 lata temu zebrałam około 100 sztuk kozaków i sporo maślaków. I ja to wszystko zbieram na środku ogrodu pod brzozami blisko ścieżki do domu. Te brzozy były przewiezione z ojcowizny mojej teściowej i pewnie były wykopane razem z grzybnią. Bogdziu a teraz z innej beczki chciałabym w tym roku spróbować swoją przygodę z RH i azaliami. Wprawdzie mam kilka sztuk RH ale na złym stanowisku i są koszmarne- są posadzone w pełnym słońcu. Spróbuję nowym znaleźć lepsze miejsce. I wpadł mi ostatnio taki pomysł że może w maju wybrałabym się na święto azalii do Pisarzowic. Czy mogłabyś mi podać kilka odmian od których powinnam zacząć które są najmniej kłopotliwe i nie muszą być w bardzo zacienionym miejscu. Kolory bez znaczenia. - tak dosłownie kilka- nie chcę Cię za bardzo fatygować bo pewnie już mnóstwo razy odpowiadałaś na takie prośby.Ale nie mogę znaleźć tego w Twoim wątku.Buziaczki
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:51, 09 gru 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

brzozy nie widziałas?

widziałam!
jesteś niiedobra
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:43, 09 gru 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

brzozy nie widziałas?

Twojej nie...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:41, 09 gru 2015

Do góry
malkul napisał(a)

Siatkowa- ale co że pokazesz?

brzozy nie widziałas?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:02, 09 gru 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
brzozy brzozy ja ma brzozową gałąź w wiatrołapie

nie kojarzę żeby moje oczy widziały
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:53, 09 gru 2015

Do góry
brzozy brzozy ja ma brzozową gałąź w wiatrołapie
Tu ma być ogród :) 21:05, 05 gru 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
co jeden to ładniejszy, masz zdolne łapki

łapki to mnie dziś bolą bo uwiłam 3 podkłady z brzozy i wierzby.
Mimo to bardzo przyjemnie było w ten sposób spędzić popołudnie
Kiedyś będzie tu ogród 15:59, 02 gru 2015
Do góry
anka_ napisał(a)
Kocham iglaki, w każdym wydaniu.
Pinus mugo Jalubi już złapała zimowy kolorek.

Ale i liściaki muszą być w ogrodzie. To one w głównej mierze wprowadzają zmienność. Jesień należy do nich, ale i zimą je widać.

A ta łuszcząca się kora brzozy mnie totalnie powala...zapowiada mi się dłuuugi i przemiły Tutaj spacer...
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 15:10, 30 lis 2015

Do góry
Gosia, powiem tak: fajny masz ten swój ogród. Przykuwa uwagę. Wszystkie rośliny w znakomitej kondycji a żywopłot wzorcowy. Tam, gdzie są brzozy, trawy i berberysy tam jesień pięknie maluje kolorami.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:05, 29 lis 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
A, zapomniałam powiedzieć, że powyższy projekt - cud malina. Tak skromnie, w sensie szałasem nazywasz altankę full wypas .
Za ważkową propozycję serdecznie dziękuję, kochana jesteś, ale wiesz, że ja lubię wyzwania . Zrobiłam swoje ważki, z koralików. No, ale jak wiesz na foty trzeba poczekać .

Kasiulka ta altanka na projekcie tylko szałas zastępuje , w realu on będzie z łat , gałązek i mat wiklinowych, czyli nie taki ful wypas , a ławki chyba będą zrobione z rozebranych palet. Taki szałas a la coś tam i tak sobie planuję czym by go obsadzić,żeby mieć kolejną krzewiastą rabatkę i uatrakcyjnić to miejsce......na projekcie w drzewach nie ma naniesionych jeszcze tych wierzb płaczących bo w programie nie było, wiec ten busz dookoła jeszcze brzozy ma posadzone, a reszta drzew się zgadza .....ciekawe tylko ile do wiosny wyżyje z tego
Ranczo Szmaragdowa Dolina 18:35, 28 lis 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Sylwia super wygląda ta powierzchnia, na której stoi studnia. A nie wolałabyś zrobić właśnie taką, zamiast tych płyt? I apropos Twojego marudzenia i wątpliwości czy doczekasz się pięknego ogrodu... Słuchaj, jesteś w swoim ogrodzie codziennie, więc nie jesteś obiektywna i nie masz dystansu w ocenie. Ale możesz mi wierzyć lub nie, że Twój ogród dziewczyno robi naprawdę ogromne wrażenie. Szkoda, że nie widziałaś jak mi szczena opadła jak widziałam go z góry jadąc do Was. A przecież od tego czasu jeszcze sporo zmieniło się na +. I wiesz, że Ci nie słodzę tylko to szczera prawda. Więc nie zmuszaj mnie koleżanko żeby Cię do pionu stawiać .

Kasiu to moje marudzenie i obawy są uzasadnione.....to że ogromna powierzchnia może robić wrażenie to rozumiem, ale poza powiedzmy małą architekturą zmiany są marne i niestety dzisiejszy dzień nie napawa mnie optymizmem......znowu, że coś się ma szansę w tej kwestii zmienić.

Wyobraź sobie taką sytuację jak dziś zachodzimy do ogrodu..... chcieliśmy po docieplać to co jeszcze wymaga osłony i dosypać resztę trocin, a tam poobgryzane w połowie wszystkie śliwo wiśnie prawie do ziemi...jedna się ostała nietknięta, lespedeza dwubarwna zjedzona tak , że zostało 1 cm dosłownie jeden dereń poobgryzany w połowie.......podejrzewam , że to sprawka tego samego zająca co się u nas wychował.......słowa których użyłam jak zobaczyłam szkody nie nadają się do cytowania ale była tego calutka wiązanka. Krety ryją już po całej długości działki, w przydomowym też.....cały klon atropurpureum zakopany kopcem, a korzenie pewnie w powietrzu Powiedziałam eMusiowi , że nie mam już siły człowiek na rzęsach staje, lata z wodą w upały , zasila , chucha i dmucha, żeby tylko od ziemi ciut odrosło , a tu jedna noc i cały wysiłek idzie w diabły.siły mnie opadły. Pozabezpieczaliśmy to co się dało, ale rośliny jeśli wyżyją są znowu mniejsze niż były w ogóle wsadzone

Przy trocinach nawet znaleźliśmy miejsce gdzie sobie tuż za siatką zając gniazdo na noc wykopał i szczerze mu życzę, żeby go myśliwi odstrzelili.....no jak jeszcze wszystko dookoła ma zielone w bród żarcia , na sąsiednim polu po zbiorach masa liści z pekinki , u mnie w działce koniczyna, na górze sterta gałęzi z drzew owocowych i brzozy, a ten wp......oli moje drzewka.....,ze skóry obedrę jak dorwę

Ta powierzchnia pod studnia to moje marzenie....kostka Petra niestety jedna z najdroższych ten kawałeczek na resztkach kupiony z przeceny
Rododendronowy ogród II. 21:04, 26 lis 2015

Do góry
Katkak napisał(a)

Drzewa postanowiły przebrać się za brzozy

Rzeczywiscie a dlaczego ja tak nigdy o nich nie pomyślałam , raczej z zebrą mi się kojarzyły.
Rododendronowy ogród II. 20:56, 26 lis 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Lubię to zdjęcie . Zanim je zrobiłam padał śnieg i był bardzo mocny wiatr, po prostu wichura. Śnieg został wbity w korę drzew i wszystkie były paskowane a ze był mróz to taki obraz utrzymał się dwa dni.

Drzewa postanowiły przebrać się za brzozy
Leśny ogród z plażą 17:49, 26 lis 2015

Do góry
Mnie zachwyciły też te brzozy chcę mieć coś takiego u siebie
W moim małym ogródeczku - Dorota 15:28, 26 lis 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
NALLAR cieszę się, że pomysł ze zdobieniem świec się przyda. Czy mam coś jeszcze w zanadrzu, owszem chcę zrobić stożek z patyków i ozdobić go białymi elementami, ale jakoś z czasem krucho. Mam też zamiar pomalować jagodzianki i końcówki gałązek z brzozy na biało i przykleić kuleczki styropianowe. W tym roku stawiam na dekoracje w białej tonacji.

Jestem ciekawa efektu.
W moim małym ogródeczku - Dorota 14:03, 26 lis 2015

Do góry
NALLAR cieszę się, że pomysł ze zdobieniem świec się przyda. Czy mam coś jeszcze w zanadrzu, owszem chcę zrobić stożek z patyków i ozdobić go białymi elementami, ale jakoś z czasem krucho. Mam też zamiar pomalować jagodzianki i końcówki gałązek z brzozy na biało i przykleić kuleczki styropianowe. W tym roku stawiam na dekoracje w białej tonacji.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies