Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:07, 13 kwi 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
Czytam rozważania magnoliowe
Ktoś( nie wiem czy nie Madżenka) napisał że magnolia powinna być w każdym ogrodzie więc potraktowałam sprawę poważnie i też chcę kupić tyle że z łóżka nie moge się zwlec a sama nie chce do mnie przyjechać

Mocne
Typografia ogrodu 08:06, 13 kwi 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

Cudne! zjawiskowe!
pokazuj je często, będziemy dostawać zadyszki.
dziekuje Magnolio ze zajrzalas.mam nadzieje ze dotarly w tym morzu postow podziekowania dla Ciebir za wszelkie rady
Jak Ty myslisz kiedys podciac im kilka dolnych galazek na dole?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 07:54, 13 kwi 2016

Do góry
Czytam rozważania magnoliowe
Ktoś( nie wiem czy nie Madżenka) napisał że magnolia powinna być w każdym ogrodzie więc potraktowałam sprawę poważnie i też chcę kupić tyle że z łóżka nie moge się zwlec a sama nie chce do mnie przyjechać
Typografia ogrodu 23:12, 12 kwi 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Kazda po kolei

Cale w pakach

Cudne! zjawiskowe!
pokazuj je często, będziemy dostawać zadyszki.
Ogród w Tarnowie 22:41, 12 kwi 2016

Do góry
Richie napisał(a)
Magnolia jest duża ma jakieś 3,5 wysokości i też podobnie szeroka. Ja ją przycinam zaraz po przekwitnięciu.

Moje 2, bo w jednym dolku, 4x4. A czemu przycinasz, zainteresowalo mnie to, bo nam juz moje w przejsciu przeszkadzają?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:15, 12 kwi 2016

Do góry
No właśnie pisałam ... póki co pokazują się Exotic Emperor, które wydają się takie żółto-zielone
Ale foty może będą pod koniec tygodnia
A teraz co nie robię w ogrodzie to zastanawiam się na temat drzew wielopniowych - kiedy już byłam zdecydowana na świdośliwę okazało się, że ktoś inny mnie przebił z ceną i zostałam bez niczego. Już miałam brać z tego samego źródła co nawigatorka ... ale w między czasie pojawił się pomysl z magnolią ... i teraz mam dylemat ... bo magnolia o tyle mi pasuje, że uwielbiam kiedy kwitnie, jej kwiaty sa piękne i pachną nieziemsko ... trochę zaś obawiam się jej delikatności ...
Teraz dumam czy magnolia sprawdzi się jako wielopniowe? gdzie takie dostanę? i za ile?
Ogród wyrozumiały 22:10, 12 kwi 2016

Do góry
Olili napisał(a)
Milka - z drzewa się cieszę . Tak ładnie zmienia mi krajobraz

No jasne, ambrowca mam, 5letni, kolumnowy. A gdzie magnolia?
Ogród z koniczynką 21:39, 12 kwi 2016

Do góry
Wcale nie jest zle z wiosna, magnolia sliczna. U mnie z trawa tez roznie, ale po upalnym lecie mialam tylko slome, wiec, co z niej zielone odroslo, juz cieszy. Sloneczko u ciebie, u mnie deszcze i buro.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:39, 12 kwi 2016

Do góry
Agania napisał(a)

Magnolia faktycznie rozkwita, od środy pogoda ma się poprawić, w słońcu będzie już cała w kwiatach, róże masz zdrowe, moje po zimie marnie wyglądają, mam rabatę do wymiany, muszę różankę wymienić, a przede wszystkim zasilić podłoże w próchnicę, jak ją zdobędę, ostróżki wysiałam nowe

Siewki podziwiam...masz rękę...super są, takie to już w sam raz nadają się na rabaty, ale wiem, że dmuchasz na zimne...donica z bratusiami i storkrotką rozkwitła cudownie i dereń się zmieścił

Dzisiaj rozwinęło się parę kwiatów na magnolii i całe popołudnie zerkałam na nie
Róże nieźle przezimowały, martwię się tylko o wiosenne przymrozki bo w ubiegłym roku mocno mi młode listki na różach podmarzły w zimną Zośkę.
Dereń w donicach to ucięte patyki, żal mi było wyrzucić
Ogród z koniczynką 21:38, 12 kwi 2016

Do góry
Wcale nie jest zle z wiosna, magnolia sliczna. U mnie z trawa tez roznie, ale po upalnym lecie mialam tylko slome, wiec, co z niej zielone odroslo, juz cieszy. Sloneczko u ciebie, u mnie deszcze i buro.
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 21:28, 12 kwi 2016

Do góry
Tylko do mnie nie wysylaj, mam dosc
Magnolia sliczna, ale niestety deszcz jej nie sluzy.
No te smiechy rodziny i to amerykanskie, tez bym się wkurzała
Moje ukochane miejsce na ziemi 20:43, 12 kwi 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Agatko, wiosnę masz na takim samym etapie, jak ja juz myślałam, że u mnie orlik z pąkami pierwszy, ale i u ciebie jest
Nowe zakupy świetne, a bukszpan na pniu za 25, to juz szok.

Botaniczne uwielbiam, ale rozpoznaję u ciebie i inne, które mam też

Irenko wiosna zaskakuje codziennie wszystkich.
Dzisiaj od obiadu pokazało się słoneczko.
Otworzyły się tulipany botaniczne magnolia gwiaździsta też zakwitła.

Lada dzień zakwitnie jabłoń ozdobna, migdałek, tulipany.

Kosiarkę trzeba odpalać

O....! 20:32, 12 kwi 2016

Do góry
Magnolia w końcu kwitnie, ładnie oddane zdjęcie, ale ładniejszego widoku nigdzie jak u Ciebie nie widziałam

Rodkowa posadzona, trzymam kciuki, niech Ci rodki ładnie przyrastają, a angielka niech pokaże na co ją w tym roku stać
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 20:12, 12 kwi 2016

Do góry
Magnolia piękna
U Ciebie deszcze a u mnie sucho jak na pustyni, i jak tak dalej pójdzie to trzeba będzie zacząć podlewanie
Miłkowo - sezon 2016-2022 20:09, 12 kwi 2016

Do góry
Milka napisał(a)
SYLWIA , ANIA- są odmiany małe, do mniejszych ogrodów, takie ostatnio nabywam.
to magnolia PIROUETTE
Kasik mi w niedzielę przywiozła

to teraz mam taki stan magnolii
3 szt, Tripetala- parasolowate
2szt, Yellow River
2szt. gwiaździsta
1szt. Jolanthe
1szt. Sunrise
1szt. Pirouette
1 szt. Black Tulip
1 szt. Susan
tyle mam
razem 12 sztuk, ale to nie koniec...bo będzie jeszcze Daybrek, koralowa
brak słońca wstrzymuje gwiaździstą,pełno kwiecia

Tobie nie wiele brakuje do mojego magnoliowego szaleństwa , bo ja mam wesołą 13
przeglądam fotki wstecz i końca nie widać, tyle piękności naraz, że nie wiadomo na czym oko zatrzymać wybrałam magnolie
O....! 20:04, 12 kwi 2016

Do góry
U Ciebie też magnolia! Dobrze ją karmisz? Podobno lubi dobrze jeść i kwaśną ziemię? Muszę swojej zmienić jadłospis. Ja mam Susan, i jeszcze nie kwitła, Ale ja kupiłam dosłownie patyczek, już by był czas na kwiaty.
O....! 19:54, 12 kwi 2016

Do góry
Ola, dobrze, ze nie zaszkodziłaś swoim różyczkom moje powolutku dają znaki życia , no mam nadzieję, że angielka 'da popis' , jak piszesz ...

Irenko, ale miłe słowa...

Bogusiu, no nie zasłaniam go bardzo, ale jednak te byliny będą rosły...dzisiaj znów większe

a to moja magnolia, zaczyna powoli kwitnienie...myślę, ze to japońska 'Kobus' - taką właśnie 2 lata temu widziałam w Powsinie

Ogród z koniczynką 19:34, 12 kwi 2016

Do góry
Magnolia pokazuje kolorki, które cieszą ogromnie...

no i ruszyła trzmielina...
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:25, 12 kwi 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Ale cudnie ukwiecona magnolka!!
Ile ona ma już latek ??
a deszczowe koraliki wyglądają cudnie na tych gałązkach

Dzięki tak sobie popsrykałam i uciekłam do domu, w takim ziąbie wolę zacisze domowe

Magnolia 10 letnia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies