Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje ukochane miejsce na ziemi

Moje ukochane miejsce na ziemi

lojalna_ 09:45, 18 kwi 2016

agata19762 napisał(a)
pelargonie

Jak to mozliwe ze Ty pędzisz jak szalona ......
Mala_Mi 22:56, 18 kwi 2016

Narcyze posadziłam ..w deszczu dziś.. nie dziękuje.. truskawki muszą poczekać

Nawet nie zapytałam się czy czegoś nie chcesz ode mnie.. wybacz, ale jestem taka mulnięta z braku snu, mój mózg śpi.. kończę aktualizować program .. i pitolę.. idę spać.. wstanę wcześniej..

Kupiłam 3 doniczki z nawadnianiem na parapety.. i 3 na tarasie od Gierczusi mam... i tyle.. 6 doniczek to i tak o 6 za dużo.. ale te mają wytrzymywać dość długo bez podlewania.. sprawdzę je A mam te Twoje pelargonie i fajnie wyglądają na parapetach i w doniczkach Gierczusi... myślałam, że w tym roku nie udało mi się przetrzymać pelargonii i sadzonki padły. Ale i cześć sadzonek się pozbierało, a wywalone doniczki ze starymi pelaśkami też odżyły

Marta 23:22, 18 kwi 2016

Śliczną masz wiosnę u siebie, a stokrotki urocze Trawnikiem się nie martw, jak dla mnie to fajnie wygląda. Nie widziałaś zachwaszczonego...mojego nawet nie mogę nazwać trawnikiem, bo to istne chwastowisko
Pozdrawiam
agata19762 08:34, 19 kwi 2016

lojalna_ napisał(a)

Jola mam jeszcze jeden na wysokość metra.
Ale kwitnie takoże fajnie. Niski, bo śnieg go złamał trzy lata temu. Ale wygrzebał się i daje radę.

Machonia też fajnie kwitnie.

agata19762 08:41, 19 kwi 2016

lojalna_ napisał(a)

Jak to mozliwe ze Ty pędzisz jak szalona ......

Pędzę Jola i kupiłam kolejne

Lubię te rabatowe.

agata19762 08:47, 19 kwi 2016

Mala_Mi napisał(a)
Narcyze posadziłam ..w deszczu dziś.. nie dziękuje.. truskawki muszą poczekać

Nawet nie zapytałam się czy czegoś nie chcesz ode mnie.. wybacz, ale jestem taka mulnięta z braku snu, mój mózg śpi.. kończę aktualizować program .. i pitolę.. idę spać.. wstanę wcześniej..

Kupiłam 3 doniczki z nawadnianiem na parapety.. i 3 na tarasie od Gierczusi mam... i tyle.. 6 doniczek to i tak o 6 za dużo.. ale te mają wytrzymywać dość długo bez podlewania.. sprawdzę je A mam te Twoje pelargonie i fajnie wyglądają na parapetach i w doniczkach Gierczusi... myślałam, że w tym roku nie udało mi się przetrzymać pelargonii i sadzonki padły. Ale i cześć sadzonek się pozbierało, a wywalone doniczki ze starymi pelaśkami też odżyły

Ania co roku obiecuję sobie, że ograniczam doniczkowe.
Rzeczywistość pokazuje co innego.
W obi sześciopaki takich dużych surfini i petuni za 11.99 i jak nie kupić ???

Stwierdziłam, że fajny kontrast do różowych i czerwonych pelargoni.

agata19762 08:52, 19 kwi 2016

Marta napisał(a)
Śliczną masz wiosnę u siebie, a stokrotki urocze Trawnikiem się nie martw, jak dla mnie to fajnie wygląda. Nie widziałaś zachwaszczonego...mojego nawet nie mogę nazwać trawnikiem, bo to istne chwastowisko
Pozdrawiam

Marta witaj

Brzydkiego nawet nie pokazuję.

Rozszalała się moja bezimienna magnolia.

Piękna jest !!!po deszczu zmizerowana.
Czu ktoś pomoże w identyfikacji ?

Marta 09:08, 19 kwi 2016

Magnolia śliczna
inag 10:28, 19 kwi 2016

Magnolia rzeczywiście śliczna ale w jej identyfikacji niestety nie pomogę choć bardzo bym chciała
Udanego dnia!!!!
agata19762 13:46, 19 kwi 2016

Marta napisał(a)
Magnolia śliczna

Dziękuję

U nas nad ranem było 0 stopni.
Trochę chłodno z rana ale obchód po ogrodzie zaliczony. Okazuje się, że głóg Paul Scarlet zakwitnie w tym sezonie. Jest cały w pąkach.
Bardzo mnie to cieszy, ponieważ bardzo go lubię.