Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Ogród Sylwii od początku cz.II 11:18, 03 cze 2013

Do góry
Syla napisał(a)
jeszcze raz żurawka Kassandra i kwitnąca szałwia omszona ....

Pięknie
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:24, 03 cze 2013

Do góry
Pierwsza różyczka:

Peonia drzewiasta rzeczywiście biała jak obiecywano :

Ptaszki zarastają:

Ostróżka się zbiera:

Lawenda tez:

I szałwia omszona:

Prawa strona ścieżki do przeróbki:

Anabelka ma pączki:

Nowa hosta w towarzystwie werbeny od Kasi:

Kyushu coraz ładniejsza:

Grandiflore straciłam, coś jej zjadło korzenie, dlatego więdła

Borówki amerykańskie będą!!

Cala rabata - hosty przesadzę do hostowiska, a tu? Kanciki były, niedawno
Ogród Sylwii od początku cz.II 23:00, 02 cze 2013

Do góry
Syla napisał(a)
po prawej na zdjęciu żurawka Beaujolais

Musiałam skomentować oglądając. Oszałamiająca rabata!!! Ten kolor beaujolais!!!
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:32, 02 cze 2013

Do góry
Z kwitnieniem lawendy jesteś o krok szybsza u mnie dla odmiany szałwia omszona szaleje a lawenda się dopiero zbiera ale w liściach .... kwiatostanu jeszcze nie widać .... Fajne zestawienie kwitnących roślinek .... kiedyś i u siebie coś dosadzę .....
Ogród do odświeżenia 20:34, 02 cze 2013

Do góry
asc napisał(a)
Do żółtych róż coś niebieskiego.... kocimiętka, szałwia, lawenda, dzwonek poszarskiego.

No właśnie rozpatruję niebiekości....czekam tylko, aż moja pnąca zechce ukazać swoje oblicze, bo jeszcze jej koloru nie widziałam, a ona NN i tylko mogę domniemywać, że ona żółta, pod nią rośnie też niby żółta, a jest w rzeczywistości kremowa
Ogród do odświeżenia 20:26, 02 cze 2013

Do góry
Do żółtych róż coś niebieskiego.... kocimiętka, szałwia, lawenda, dzwonek poszarskiego.
Ogród Sylwii od początku cz.II 19:37, 02 cze 2013

Do góry

po prawej na zdjęciu żurawka Beaujolais
Ogród Sylwii od początku cz.II 19:30, 02 cze 2013

Do góry
Szałwia omszona ....

Ogród do kwadratu 14:55, 02 cze 2013

Do góry
Justynko - tak, to szałwia omszona - nie znam odmiany, ale rośnie jak szalona

Lena - dzięki za życzenia - i vice versa - zapraszam nawet ze śpiworem

Anitko - łąkę mamy dużą - całe pole namiotowe się zmieści - zapraszam - dogadamy się na privka
Ogród Nebel 13:11, 02 cze 2013

Do góry
Szałwia nie ma jeszcze za dużego towarzystwa, ale niebawem i to sie zmieni.

Czosnek. Sama jestem ciekawa jaki będzie. Kupiłam parę i nie bardzo wiem gdzie, który posadziłam.

A to co mnie najbardziej zachwyca, oczywiście jeżeli chodzi i kolor.

Miłego popołudnia.
BB 09:58, 02 cze 2013

Do góry
ojjjj nawet nie wiedziałam, że szałwia może być jednoroczna!
zdjęcia miodzio, jak zwykle
Mój ogród, mój dom 20:55, 01 cze 2013

Do góry
Witaj Ewo.
Ze zdrówkiem juz lepiej. W ogrodzie dużo pracy to musi byc dobrze
Na Głębockiej wybór duży ale ceny moim zdaniem za wysokie.
Żurawki po 14, hosty 28, 24, 22. Szałwia duża kępa 38, trawy 28, lawenda 40, 28, 22. 20 z tym że naprawdę duże i kwitnące.
Limkę bym kupiła gdybym taka spotkała.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:51, 01 cze 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Nie pozostaje nic innego jak ją wypróbować zimą ktoś napisał, że jest to szałwia omączona, czyli jednoroczna jest też podobna do szałwii omszonej, a ta już jest byliną trzeba czekać [/quote

Aniu próbuję nadrobić twój wątek i tak natknęłam sie na szałwię Jutro zrobię zdjęcie swojej Wydaje mi się że mam taką samą ale moja zimowała bez problemu Wiosną pięknie się rozrosła i nawet ma juz pąki kwiatowe Piszę nawet bo u mnie wszystko jest opóżnione a teraz padają codziennie deszcze od kilku juz dni i robi się za mokro co mnie martwi .Kalinę masz śliczną ,nie tylko kalinę Lubię oglądać twoje zdjęcia bo każda roślina jest opisana Dla mnie to istotna informacja Dzięki tobie uczę się i rozpoznaję rośliny .Wstyd mi sie przyznać ale wciąż cie myliłam z monteverde,pisząc do niej myslałam że to ty Doprawdy nie wiem dlaczego moze za często zmieniacie awatary? i to mnie zmyliło albo demencja starcza ,mnie dopada hi.hi.Przepraszam Aniu już cię nie pomylę Lecę dalej popatrzeć na twój ogród .Pozdrawiam cie serdecznie .
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:51, 01 cze 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Nie pozostaje nic innego jak ją wypróbować zimą ktoś napisał, że jest to szałwia omączona, czyli jednoroczna jest też podobna do szałwii omszonej, a ta już jest byliną trzeba czekać [/quote

Aniu próbuję nadrobić twój wątek i tak natknęłam sie na szałwię Jutro zrobię zdjęcie swojej Wydaje mi się że mam taką samą ale moja zimowała bez problemu Wiosną pięknie się rozrosła i nawet ma juz pąki kwiatowe Piszę nawet bo u mnie wszystko jest opóżnione a teraz padają codziennie deszcze od kilku juz dni i robi się za mokro co mnie martwi .Kalinę masz śliczną ,nie tylko kalinę Lubię oglądać twoje zdjęcia bo każda roślina jest opisana Dla mnie to istotna informacja Dzięki tobie uczę się i rozpoznaję rośliny .Wstyd mi sie przyznać ale wciąż cie myliłam z monteverde,pisząc do niej myslałam że to ty Doprawdy nie wiem dlaczego moze za często zmieniacie awatary? i to mnie zmyliło albo demencja starcza ,mnie dopada hi.hi.Przepraszam Aniu już cię nie pomylę Lecę dalej popatrzeć na twój ogród .Pozdrawiam cie serdecznie .
Ogród do kwadratu 07:09, 01 cze 2013

Do góry

Super iluminacje. Na nocnych fotkach wygląda jakby gabiony zawisły w powietrzu.

Agnieszko, czy to jest szałwia ???? Taaaaka wysoka ????

Ogród przy lesie początek 2012/2013 11:39, 31 maj 2013

Do góry

ciemiernik nadal kwitnie

szałwia
BB 10:22, 31 maj 2013

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Cudnie wszystko wygląda, ta konsekwencja daje elegancję brawo

p.s. ta szałwia jest śliczna, miałam ją kiedyś. To jest szałwia omączona - jednoroczna.

O rany.. a ja myslałam, że to bylina Byłam pewna, że sprzedająca mówiła OMSZONA.. pewnie nie dosłyszałam... albo siła autosugestii, bo szukałam OMSZONEJ... zobaczymy w przyszłym roku, mam nadzieję, że jednak wieloletnia...OMSZONA-OMĄCZONA...
BB 10:09, 31 maj 2013

Do góry
Cudnie wszystko wygląda, ta konsekwencja daje elegancję brawo

p.s. ta szałwia jest śliczna, miałam ją kiedyś. To jest szałwia omączona - jednoroczna.
BB 23:07, 30 maj 2013

Do góry
zakwitł rh
i moja ulubiona rogownica

i mój nowy nabytek - szałwia omszona
Ukochany ogród ;) 09:33, 30 maj 2013

Do góry
a tu wczorajsze zakupy, miały być zwykłe ale jak być przy kwiatach i żadnego nie kupić już chyba uzależnienie Hortensja, szałwia i kwiatek na skalniaczek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies