Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 18:54, 11 cze 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Piękne masz róże Aniu

Trochę róż miałam w ogrodzie.. tzn sporo ale 4 gatunki.. Wiec pozostałe t osą zeszłoroczne nasadzenia. Ogólnie róże są piękne ale wymagające.. nie dla mnie... i mnie drapią... wiec fajnie, że je mam ale nie mam już zapędów by powiększać kolekcję... i chwałą I tak ponad 40 krzaków do obsługi jest..

A to przedstawiam Mrs. John Laing, jak na mistera przystało większy ode mnie..

A do towarzystwa na drugim końcu rabaty ma królową do obsługiwania.... ale Queen of Sweden już pokazałam.. rok temu strasznie kaprysiła i myślałam, że już po niej...
Konstancja30 18:56, 11 cze 2013

asc napisał(a)

zobaczyłam ... ... ... Anek umiesz jeszcze coś tak mimo woli jak te rabaty robić ??? ... no to rób to na szerszą skalę ... przecież ten widok jest absolutnie absolutny ... no słów mi brakło
mira 18:58, 11 cze 2013

Ania to chyba inne czosnki

a pierwiosnka widziałam , moje kwitną na potęgę - ugnieć skorupki od jajek i daj obok i pogmyraj z ziemią to się usmiechną
Mala_Mi 19:00, 11 cze 2013

Konstancja30 napisał(a)

po alejce to moja ulubiona rabata ... nie wiem czy ta róża co mnie oczarowała to "comte " czy insza inszość ale udała się matce naturze ... widzę też lilie i lawendę ... szałwi nie wiedzę ale niech tam ... widzę piękno

Szałwię widać po drugiej stronie.... na tej rabatce mam róże 13 szt. (chyba)... lawendę w kilku odmianach, bo to przesadzana z innym miejsc w ogrodzie, wiec są odmiany z łapanki, liatry, powojnik niebieski, kilka odmian lilii, białe pełne floksy, obwódka z baksików (do przesunięcia koniecznie), biała serduszka i różne cebulowe na wiosnę.... jednoroczna szałwia i kilka astrów jakimś cudem się wysiało w zeszłym roku i przezimowały nasionka i są .. I może coś jeszcze ale kto to spamięta
W tym roku jednorocznych nie ma, oprócz siewek bo juz rabata się rozrosłą i nie ma potrzeby wypełniania pustych przestrzeni.
eliza3 19:03, 11 cze 2013

Aniu, ja uwielbiam róże, jak większość z nas, ale właśnie opieka nad nimi trochę mnie zniechęca do zakupu...
Mam kilka krzaków, ale różnie z nimi bywa...
Twoje są piękne i już tak ślicznie kwitną... moje skąpane w deszczu...
Mala_Mi 19:08, 11 cze 2013

boguslawa_madejska napisał(a)
Aniu pięknie u ciebie wszystko kwitnie i lilie już kwitną jak nie ma deszczu to wszystko wygląda innaczej,
a u mnie leje cały dzień i wszystko leży na ziemi tylko ślimaki mają używkę.

Bogusia.. już wsypałam 3 kg karmy dla ślimaków... bo mi zżeraja bydlaki wszytko.. dziś widziałam na czubkach upierdzielone lilie.. zżarły całe pąki.. i to nie robale.. to te ślimory... brązowe, szare, tygrysie... w hostach juz dziury, po prostu masakra, co nie upierdzielił deszcz i grzyb np połowa pąków w pioniach poszła dla grzyba... to te oślizgłe wstręcichy..... nie publicznie użyam innych sformułowań.
Zakupiłam kolejne 3 kg i idę sypać,, tam gdzie sypnęłam to jest fuj, fuj, .... . więcej niż ustawa przywiduje i konają w męczarniach.. dobrze im tak.
Chwilowo nie pada.. uciekam posypać... bo w takim tempie to już nie będzie nawet co wykadrować do pokazania..
Zdjęcia wybieram tak by pokazać ładne, bo brzydkiego to już wszyscy mamy dość

Wykadrowane i ładne A że na dole liście upierdzielone.. to trudno.. zaraz dokarmie potffory. Dziś wzięłam nożyczki.. i sprawdzałam czy ostre.. no tak mnie wnerwiają, że z satysfakcją patrzę jak je dzielę razy dwa.. A brzydzę się tego , że hej.. rozumiem dlaczego ludzie na wojnie potrafią zabijać...
Mala_Mi 19:28, 11 cze 2013

Konstancja30 napisał(a)

zobaczyłam ... ... ... Anek umiesz jeszcze coś tak mimo woli jak te rabaty robić ??? ... no to rób to na szerszą skalę ... przecież ten widok jest absolutnie absolutny ... no słów mi brakło

I tu widać jednoroczne szałwie... posiej sobie teraz do doniczek i przerzucisz jak podrosną jako zapychacz na nowe rabaty
Tak było w zeszłym roku.

ka1sia 19:36, 11 cze 2013

Ania, patrzę na Twoje róże i mogę tylko zacytować Izę: "widzę piękno"
Może już od jutra zaświeci nam słonko? u nas też ciemno, buro i ponuro
Mala_Mi 19:39, 11 cze 2013

A tak przy okazji znalazłam 11 czerwiec 2012

11 czerwiec 2013

Póki coś widać idę nakarmić ślimaki.
Syla 19:41, 11 cze 2013

Ania ależ zdjęcia zapodałaś .... wymiękam i się zachwycam ....miodzio !!! u mnie leje od rana ... to choć oczy waszymi zdjęciami pocieszę