Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Mój mały zakątek :D 23:05, 20 kwi 2016

Do góry
Tulipany miałeś na podgrzewanej macie? Takie już ogromne, rozwinięte
U mnie już też są wczesne, ale zaczynają
Ogródek Janiny 22:59, 20 kwi 2016

Do góry
Janina napisał(a)
Wiosna c.d.

Jej, jak elegancko
U siebie wolę kolor, u innych podziwiam biel. Do tego słoneczko cudnie świeciło
Wiosna cieszy
Czy te tulipany są posadzone w runiance?
Malutki pod lasem 22:57, 20 kwi 2016

Do góry
Mówicie, trzmieliny w kulki? Muszę spróbować

Lawenda mi się wysiała w żwirku
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:51, 20 kwi 2016

Do góry
Teoretycznie cebulki wykopuje się, jak liście zamierają. Jest to czas, by cebulki nabrały mocy. Przez moment nieciekawie to wygląda, dlatego dziewczyny sadzą wśród innych roślin, lub wykopują z koszyczkami i one w koszyczkach w cieniu gdzieś sobie usychają ...
Sama też mam z tym chowaniem cebul problem, zresztą ja kupowałam niewiele, tyle, na ile budżet "bułeczkowy" pozwalał
I już wiem, ze niektóre tulipany bardzo ładnie się mnożą i dają więcej kwiatów w następnym roku, inne dzielą się na małe cebulki i kwiatów mają mało. Zależy to od gatunku
Ogród mały, ale pojemny;) 22:37, 20 kwi 2016

Do góry
W przedogródku ten żółty szpaler - to berberys?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:35, 20 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Zamiast cytować, Reniu zrób im następne fotki. Pokaż proszę ten łan z dalszej perspektywy. I pytanie. Co tam jest, jak one przekwitną?
Co jest pomiędzy tulipanami? Zawsze mam problem z sadzeniem cebul - gdzie sadzić...
Runiankę mam na słońcu i w cieniu. W cieniu bardziej zielona.

Iwonko Może w piątek będę miała czas na zdjęcia? Z przodu są żurawki ale malutkie - sadzoneczki od Krys sadzone jakoś późnym latem, z tyłu szałwia zwykla fioletowa ... może dosadzę tam jeszcze kocimiętkę i jeszcze liatra, ostróżki i floksy
Z cebulowymi to mój debiut ... na razie badam temat ... w zalezności jak to wszystko wyjdzie zostawię albo będę wykopywać cebule w inne miejsce

PS Zastanawiam się kiedy można ściąć liście przekwitniętych tulipanów ...
Na huśtawce miło płynie czas... 22:34, 20 kwi 2016

Do góry
Jakieś fotki z działań ogrodowych pokażesz?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:28, 20 kwi 2016

Do góry
ana_art napisał(a)

Ana, masz Nigrę, czy Pisardii? Już się pogubiłam.
Moja Pisardii kwitnie na biało i jeszcze listków nie ma. A Nigry, które kupowałam jako Nigry są różowe
U Makkasi na różowo ...
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 22:22, 20 kwi 2016

Do góry
Twoje trzmieliny już wypasione. Tatarak będzie tam pasować
Co z tym ogródeczkiem począć 22:20, 20 kwi 2016

Do góry
ewa004 napisał(a)

Ewciu w kwiatach to mogę dłubać cały dzień ,ale warzywa brrr nie lubię
Ale teraz sobie kwiaty posadziłam miedzy warzywami ,może mnie to zmyli

Dobre.
Chyba też sobie dosadzę kwiaty do warzywniaka
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:19, 20 kwi 2016

Do góry
Mam dwie Nova Zembla. Jak zobaczyłam zdjęcia u Bogdzi, jakie mogą być duże, natychmiast je rozsadzałam. Rozumiem twoją decyzję
Bardzo słuszna
Kosolkowa Pasja 22:13, 20 kwi 2016

Do góry
Chyba faktycznie łatwiej sadzić bez koszyczków. W koszyczkach sadzi się kępkami. Luzem można posadzić całą łąkę.
Ja za rok będę bez koszyczków sadzić
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:02, 20 kwi 2016

Do góry
Mad, Margo, Juzia - dziękuję

Wiola - dziękuję . A Twoja Lusia coś widzi na te ślipka ?

Kasia 73 - obawiałam się rezultatu - ale tak już mam. Jestem zadowolona ponieważ wszelkie obywatelstwo podziemne nie będzie miało wylotu na trampolinę Co sezon osuwała się ziemia .

Ania_wesoła - Strzelam rozmiarami bo dokładnie nie pamiętam . Odleglości pomiędzy brzozami 1,5 - 1,7 . Posadzone są po fali nie w linii prostej. Hmm a odległość od ogrodzenia w tym najbliższym miejscu to chyba 2 - 2,5m.

Butterfly - Motylku , na tym forum nie znam osoby, która potrzebuje motywacji . No tak , nie znam wszystkich bo się forum rozrosło do granic których nie ogarnę . A i zima była dlatego czuję się usprawiedliwiona Dziękuję

sylwia_slom - gabionik zrobił się w dwa dni . Teraz czekam na słońce , dużo słońca .

Monika
- potrzeba matką wynalazków ... potrzebuję jeszcze śliczny parasol ogrodowy na taras - jeszcze piękny i tani i mocny ... o tak ....

Sebek - Fc żyją jedynie na gabionowej - tam jest dużo wilgoci . Tam gdzie było sucho - były w gorszym stanie dlatego usunęłam . Co do tych gabionowych to jeszcze nie chwalę , bo jeszcze może być różnie.

Iwk4 - Rh Nova Zemble okazały się być dużymi roślinami . Choć je mocno koryguję to jednak miały za mało miejsca . Postanowione i na szczęście już wykonane .
Wgłębnik - to miejsce na basen ... Dojdą jeszcze deski takie jak na tarasie i pod altaną . Ale to temat na kolejny sezon .

GorAna- dziękuję za odwiedziny
W Kruklandii 21:37, 20 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

No faktycznie, biedny ...
Widziałam u Małgosika i u Makkasi. Zachwyciłam się nimi i pomyślę o zakupie Zapisałam na listę chciejstw. Czy on się ładnie rozrasta? Łatwo się mnoży?
Dziś u mnie wywaliłam dwa berberysy bagatelle. Uschły, zmarzły, nie wiem ... lepiej sobie radzą admiration u mnie, ale też szału nie ma ...
Wywaliłam dziś dwie kępki zgniłych FC.
I martwię się, bo miskanty jeszcze śpią, no ale wszystkie mi paść nie mogły ... więc czekam

Ładnie rośnie, łatwo się dzieli....do czasu aż nie padnie po zimie

Bagatelle też gorzej u mnie, ale i miejsce mają gorsze.
Na FC jeszcze czekam. Na miskanty zresztą też. Tylko jeden ML mi ruszył pod samym domem, gdzie najcieplej i najwięcej światła jest.
Jeszcze czas.
W Kruklandii 21:36, 20 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

No faktycznie, biedny ...
Widziałam u Małgosika i u Makkasi. Zachwyciłam się nimi i pomyślę o zakupie Zapisałam na listę chciejstw. Czy on się ładnie rozrasta? Łatwo się mnoży?
Dziś u mnie wywaliłam dwa berberysy bagatelle. Uschły, zmarzły, nie wiem ... lepiej sobie radzą admiration u mnie, ale też szału nie ma ...
Wywaliłam dziś dwie kępki zgniłych FC.
I martwię się, bo miskanty jeszcze śpią, no ale wszystkie mi paść nie mogły ... więc czekam

Ładnie rośnie, łatwo się dzieli....do czasu aż nie padnie po zimie

Bagatelle też gorzej u mnie, ale i miejsce mają gorsze.
Na FC jeszcze czekam. Na miskanty zresztą też. Tylko jeden ML mi ruszył pod samym domem, gdzie najcieplej i najwięcej światła jest.
Jeszcze czas.
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 21:27, 20 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Fajny twój M. Nie dość, ze tak się stara, ciężko pracuje, to jeszcze fotki strzela brawo dla niego.
Trawki fajnie się rozrosną. Będzie super
Fajne tempo prac u ciebie

Kasiu, te płyty wzdłuż domu - będą w trawie, czy żwirku?

W trawie-po tej stronie w sumie niewiele trawy będzie, bo obok płyt bedzie rabata z hortkami i hakone.
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 21:23, 20 kwi 2016

Do góry
Fajny twój M. Nie dość, ze tak się stara, ciężko pracuje, to jeszcze fotki strzela brawo dla niego.
Trawki fajnie się rozrosną. Będzie super
Fajne tempo prac u ciebie

Kasiu, te płyty wzdłuż domu - będą w trawie, czy żwirku?
Ogródek Iwony II 21:11, 20 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kasia, u mnie dopiero forsycja kwitnie
Magnolie jeszcze nie ruszyły, dziwny ten mój mikroklimat w ogrodzie ...
U Małgosika już tawułę wczesną widziałam w rozkwicie, u mnie w pąkach ... Więc pewnie mam dwa tygodnie spóźnienia, jak zwykle ...
Oglądałam zeszłoroczne fotki, rozplenice ruszyły u mnie w maju, więc miskantom długo termin daję. Jak co, będę alarm robić. Dziś z lupą oglądałam barony, znalazłam jedno źdźbło - wreszcie startują

Jak mi teraz płot nie zda egzaminu, to się załamię. I to nawet nie o adoratorów tylko chodzi, ale o moją sunię, którą nazywam ulicznicą Ciągle wychodzi przez płot na drogę i tam czeka na domowników, na środku ulicy. Dobrze, ze to nie główna ulica, tylko osiedlowa, dojazd do kilku domów i piach ...
Nie mogę mieć pretensji o obce psy, jak mój lata sobie gdzie chce. Pora uporządkować to

No miejmy nadzieję, że wszystko ruszy jak trzebaDobrze, że droga mało jeżdżona, bo różnie to z tymi samochodami bywa.
Ogródek Iwony II 21:04, 20 kwi 2016

Do góry
Tereniu, to kwitnącymi drzewkami zachwycamy się razem
Za chwilę wystartuje u mnie jabłoń ozdobna. Następny czad będzie
I czekam na wiśnię piłkowaną royal burgundy Pierwszy rok u mnie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies