Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

_Martini_ 20:27, 20 kwi 2016

A ten hiacynt kalifornijski ładnie kwitł? Właśnie go posadziłam, kupując nie znałam tej roślinki ale wygląda ładnie na zdjęciu.
kasja83 20:38, 20 kwi 2016

Myślę Iwonka, że gęściejszy płotek powinien załatwić problem psich adoratorów.Do kiedy dajesz szansę miskantom?
Iwk4 20:49, 20 kwi 2016

Marti, znalazłam tylko fotkę z czerwca z czosnkami - te różowe, niepozorne bardzo, kładły się po ziemi. Ale długo dawały kolor.
Tych niebieskich nie mam na fotkach - nie wiem, dlaczego ...
olga80 20:50, 20 kwi 2016

Iwonka czytałam o planach gospodarczych i ogrodowych i to fakt wszystkiego w jednym roku się nie zrobi. moją nigrę też podziwiam i zachwycam się nią.O magnolii gwieździstej też myślę chciałabym ją na różankę wcisnąć. u mnie tylko jeden miskant daje znaki życia reszta traw albo śpi albo ...
Miłego wieczoru
Iwk4 20:56, 20 kwi 2016

kasja83 napisał(a)
Myślę Iwonka, że gęściejszy płotek powinien załatwić problem psich adoratorów.Do kiedy dajesz szansę miskantom?

Kasia, u mnie dopiero forsycja kwitnie
Magnolie jeszcze nie ruszyły, dziwny ten mój mikroklimat w ogrodzie ...
U Małgosika już tawułę wczesną widziałam w rozkwicie, u mnie w pąkach ... Więc pewnie mam dwa tygodnie spóźnienia, jak zwykle ...
Oglądałam zeszłoroczne fotki, rozplenice ruszyły u mnie w maju, więc miskantom długo termin daję. Jak co, będę alarm robić. Dziś z lupą oglądałam barony, znalazłam jedno źdźbło - wreszcie startują

Jak mi teraz płot nie zda egzaminu, to się załamię. I to nawet nie o adoratorów tylko chodzi, ale o moją sunię, którą nazywam ulicznicą Ciągle wychodzi przez płot na drogę i tam czeka na domowników, na środku ulicy. Dobrze, ze to nie główna ulica, tylko osiedlowa, dojazd do kilku domów i piach ...
Nie mogę mieć pretensji o obce psy, jak mój lata sobie gdzie chce. Pora uporządkować to
Iwk4 21:04, 20 kwi 2016

Tereniu, to kwitnącymi drzewkami zachwycamy się razem
Za chwilę wystartuje u mnie jabłoń ozdobna. Następny czad będzie
I czekam na wiśnię piłkowaną royal burgundy Pierwszy rok u mnie

kasja83 21:11, 20 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)

Kasia, u mnie dopiero forsycja kwitnie
Magnolie jeszcze nie ruszyły, dziwny ten mój mikroklimat w ogrodzie ...
U Małgosika już tawułę wczesną widziałam w rozkwicie, u mnie w pąkach ... Więc pewnie mam dwa tygodnie spóźnienia, jak zwykle ...
Oglądałam zeszłoroczne fotki, rozplenice ruszyły u mnie w maju, więc miskantom długo termin daję. Jak co, będę alarm robić. Dziś z lupą oglądałam barony, znalazłam jedno źdźbło - wreszcie startują

Jak mi teraz płot nie zda egzaminu, to się załamię. I to nawet nie o adoratorów tylko chodzi, ale o moją sunię, którą nazywam ulicznicą Ciągle wychodzi przez płot na drogę i tam czeka na domowników, na środku ulicy. Dobrze, ze to nie główna ulica, tylko osiedlowa, dojazd do kilku domów i piach ...
Nie mogę mieć pretensji o obce psy, jak mój lata sobie gdzie chce. Pora uporządkować to

No miejmy nadzieję, że wszystko ruszy jak trzebaDobrze, że droga mało jeżdżona, bo różnie to z tymi samochodami bywa.
ren133 23:17, 20 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)

Aniu, cieszę się, ze się przyjęły. Kiedyś czytałam, ze jak posadzi się róże jesienią, to szybciej nabierają sił, lepiej kwitną. Ale myślę,ze te wiosenne nasadzenia bynajmniej nie są narażone na mrozy, więc mają łatwiejszy start ...
Niech ładnie rosną
Dla Ciebie Aniu jeszcze białe. To exotic. Miały zgrać się z Quin of night, ale im nie po drodze. Quiny będą znacznie póżniej ...

JA też mam exotic z queenami i tez się nie zgrają
ren133 23:22, 20 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)

Jedno jest pewne, że te tulipanki warte są dokupienia w następnym sezonie. Szukałam ich w zeszłym roku w B, ale nie spotkałam

Ja mam te tulipany przy tarasie Kupiłam je właśnie w B Fajne są? To te sie mnożą?
Flower1 23:27, 20 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)

Małgoś, ty miałaś 24 sztuki, bo były pakowane po 8.
Ja wymieniałam narcyze na tulipany i kładłam do takich toczków po 7 sztuk. Zostały mi pewnie dwie cebulki, które dosadziłam do eijk - tych nie policzyłam, bo się nie wybarwiły . :

Jedno jest pewne, że te tulipanki warte są dokupienia w następnym sezonie. Szukałam ich w zeszłym roku w B, ale nie spotkałam

Super te zestawy z B nigdy takich nie widziałam..kwiatki z zestawu kwitną w tym samym czasie?