Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 17:49, 23 lip 2021

Do góry
Dziewczyny, nie wiem jeszcze do końca jak, ale dzieje się ... Mój mąż jak zobaczył piny od razu wziął się do pracy

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 17:48, 23 lip 2021

Do góry
Wiecie co... dziś w ogrodniczym takie coś ciekawego ujrzałam... ciekawa jestem czy by u mnie przed oknem wytrzymał

Miłorząb dwuklapowy Menhir. Z tego co czytam nie rośnie duży, akura5 taki strzelisty jaki by mi tam pasował... Poszperam cz6 go ktoś tu ma....

Edit: nikt nie ma!!!

Kawałek pod rabatkę przygotowany… na razie jest tak.

Teraz dumam co i jak tu wsadzić. Na pewno od drogi kulki thujowe na przedluzeniu brabantow (kiedys maja utworzyc niski zywoplocik w kancik) ale chyba mi ich nie starczy, żeby je pociągnąć do końca rabaty Na pewno stipa ze skarpy (mam nadzieję, ze uda mi się ją w miarę sprawnie przenieść. Miedzy stipy lecim biała szałwia ze skarpy, odętka i jeżówki green jewel.
Działeczka w dużym mieście 17:48, 23 lip 2021

Do góry
lilarose napisał(a)
marcheweczka przekwita

Zostaw ją nie wycinaj nasienniki też ma fajne dekoracyjnea nadmiar siwek wiosną usuniesz
ogród (nie)Mocy 17:38, 23 lip 2021

Do góry
Dragonka napisał(a)

hehe, no widzisz jakie sa wybryki natury?? Czasem i smoczyca jak to baba, lubi sobie pomarudzić Ale na serio to nie, bez żadnej kokieterii uważam, że poza doprowadzeniem terenu do porządku to niewiele jest. Fakt, że moja działka wyglądała jakby po wybuchu bomby była.. Teraz wrażenie ładu jest- to mi tak utkwiło w końcu w głowie, jak mówiłyście, że jak nie jest się pewnym co się chce, to najlepiej choć trawę zasiać, żeby jakiś ład nastał, a potem można myśleć.
Bo inaczej bym dalej miała ..burdello-bum-bum jak to mówił mój ulubiony aktor

Tu podziękowania dla pana Kreta za to, że rył nam działkę od jesieni- mój eM uznał to za osobistą obrazę i walczył z nim instalując jakieś brzęczki, które kret miał w nosie i dalej rył..Biegał, zasypywał mu, zadeptywał te kopce, wygrażał pięścią i obrażał obelgami z piekieł a on dalej i dalej..;D Swoją drogą jak to z tymi facetami jest- że nie przeszkadzało mu jak wygląda nasza działka, ale do szału doprowadził kret, który kopce sadził na chwastowisku naszym ogromnym?

Hmm Sylwio, zastanowiłaś mnie stwierdzeniem, że mam ciągoty do stylu naturalnego. No kurczę, chyba jednak tak, nie powiem, zachwycają mnie ogrody takie formalne, piękne są.. ale mnie gęba się śmieje jak widzę , o łąkę, kępę kwiatów, kosmosy..no ta, lubię naturalne dzieła przyrody najbardziej. Dlatego chyba obecny stan mojego mini ogródka mi nie odpowiada, szczególnie z tymi obrzeżami na które uparł się eM.
Tylko czy da się mieć ogród w stylu naturalnym w tak małym ogrodzie?

Pokażę Wam jeszcze przód ze starym chodnkiem brrr

i teraz:

tak chciałam mieć hortki a wydają mi się za eleganckie dla mnie

Da się naturalnie nawet na maleńkim skrawku. Z hortensjami też się da trzeba z nimi tylko namieszać innych roślin Dodasz im zawilców jesiennych, bodziszka, albo przywrotnika w nogi i od razu będzie naturalniej. Hortensje są piękne dlatego chcemy je mieć Z chodnikiem i obrzeżami podobnie jak posadzisz przy krawędzi roślinki które się nad obrzeżami przewieszą to już nie będzie tak równiutko już złagodzi linię
Małymi krokami-Ogród Wioli 17:28, 23 lip 2021

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Koniec.

Wiola musiałam zacytować cud ,miód i orzeszki

prześlicznie masz

a co do ćmy -ja po alarmie Miluni sprawdziłam swoje i na szczęście ćmy nie widać ,ale lepinoxem zlałam na zapas ....ciekawe ile jeszcze będę mieć cierpliwości do cackania się z nimi

Buziaki
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 17:25, 23 lip 2021

Do góry
Słońca brak więc foty średnie ale coś tam widac

Zarosła mi ta rabata z Pissardi

Ta też

I ta w kilka miesięcy nabrała masy

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 17:21, 23 lip 2021

Do góry
Hakonki All Gold wielkie na metr

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 17:15, 23 lip 2021

Do góry
Pochwalę się lawendą, mimo kiepskiej kondycji po zimie daje radę

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 16:29, 23 lip 2021

Do góry
wprawdzie to tylko limka ale za to jaka 2,5m

Sezon 2017 u Hanusi 16:24, 23 lip 2021

Do góry
Basiu, Rozcieńczam od razu w konewce /litr specjału wlewam do konewki w której jest już woda i tak podlewam. Nie mam noszenia. A , dla pewności po podlaniu z konewki jeszcze podlewam normalnie czystą wodą z węża. Jest dobrze.

Działka prawie w Borach Tucholskich 16:22, 23 lip 2021

Do góry

Summer Love, Diva Fire i Frisbee Petticoat

.........................................................................................Miss Saori

Małymi krokami-Ogród Wioli 15:20, 23 lip 2021

Do góry
Joann napisał(a)
Wiolu, stwierdzam, że Milunia ma konkurencję
Pięknie wszystko rośnie, pod dyktando Perfekcjonizm bije po oczach
Wiolu, a rośnie u Ciebie hakone zielona? Możesz dać zbliżenie na liście? Bo ja swoje obserwuję z pewnym podejrzeniem

U Miluni większy rygor,bo u mnie nie wszystkie roślinki rosną od linijki,pozwalam im na to no i nie wszystkie rabaty mam od linijki..
Dzięki za pochwały

Perfekcyjnie nie jest ,bo np.mam teraz zezarte przez gąsiennice ćmy bukszpanowej i przypalone słońcem bukszpany,którym daleko do perfekcji... chetnie bym je wywaliła i zastąpiła trawami.... pewnie z czasem tak będzie... eh...

Hakone macra od góry źbła ma jasnozielone

A od spodu jakby srebrne...
Zacisze Alicji 14:52, 23 lip 2021

Do góry
Alija napisał(a)
Kwitną kacze dzioby, czyli tojeść orszelinowa.

Zaciekawiła mnie ta bylina

Zawsze u Ciebie w ogrodzie coś się dzieje i jest na czym oko zawiesić
Ogród do odnowy 14:47, 23 lip 2021

Do góry

Orange Passion

Ogród do odnowy 14:41, 23 lip 2021

Do góry
Dla April - Lime Monster w towarzystwie Early Harry.
Słońca ma mało i posadzona po macoszemu ale co roku ładniejsza, choć nie tak jak u Inki

Big Kahuna

Hayes Starburst

Cherry Fluff

Ogród do odnowy 14:39, 23 lip 2021

Do góry
Sezon 2017 u Hanusi 14:37, 23 lip 2021

Do góry
Siłą woli, przy wielu pracach w ogrodzie idę na łatwiznę. Nie powinnam nosić ciężarów, staram się więc nie dźwigać. Coś cięższego ląduje na wózku, który nabyłam w ub. roku. Taka gliniana donica z ziemią waży ponad 10 kg, to przesunięcie jej, tem wózek mi ułatwia. I wiele innych przenosin/ na przykład wiaderka z kompostem/

Konewek z wodą i z gnojówką też nie noszę. Podjeżdżam z wężęm do miejsca gdzie mam użyć nawożenie, odmierzam ilość wody, a potem czerpakiem dolewam płynny nawóz, i od razu z konewki na rabatę. Od razu rozcieńczam ten płyn dodając na rabatę wodę z węza
Nie zdażyło mi się p[opalić roślin, tym sposobem.

A potem już tylko siedzę i patrzę: gdzieby tu co jeszcze..

Ogród do odnowy 14:37, 23 lip 2021

Do góry
Jeżówka Delicious Candy i floks Aureole

Ogród do odnowy 14:35, 23 lip 2021

Do góry

Floks Aureole

Ogród do odnowy 14:33, 23 lip 2021

Do góry
Czyściec Humelo, floks Natural Feelings, hortensja Anaabelle,

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies