Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Blaski i cienie nowego życia 21:31, 07 kwi 2016

Do góry
I jeszcze moja magnolia 4 dni temu

dzisiaj

Miłkowo - sezon 2016-2022 21:17, 07 kwi 2016

Do góry
Jak u Ciebie cudownie wiosennie !
Ja mam jakiegoś nerwa ogrodowego ,bo u mnie wszystko tak powoli rusza i mam stresa czy przeżyło czy nie...

I mam ogromne ciągoty w kierunku ogrodniczych sklepów..a już nie powinnam ,bo założony limit wyczerpałam, ale ze rośliny,które zamówiłam jeszcze nie dotarły, no to mnie nosi...nie mogę wytrzymać i uskuteczniam wycieczki do szkółek.Efektem jednej jest magnolia..moja pierwsza i co gorsze to dopiero czuje niedosyt ,bo chciałabym jeszcze..
Pozdrawiam !
Ogrodowy song 21:13, 07 kwi 2016

Do góry
Magnolia stroi się

Trawki cieszą, zwłaszcza po zimie każde źdźbło cieszy

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:33, 07 kwi 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

ales ich tu nabiła wow będzie czad! nie waż się nie pokazać!
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:32, 07 kwi 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
dzięki za taki szał fotkowy

PS. pod moja magnolia dziury po nornicy ...takich jam mam dużo na rabatach trutki chyba tonę już wsypałam przez te kilka sezonów...i jeszcze tyle tego pieruństwa jest.

Lubię obiektyw

Ja też zauważyłam wybrzuszenia na rabatach po działalności nornic, dlatego sadziłam magnolie na trawniku...koty na razie nic nie łowią, ale wiele nornic w sezonie wyłapują, lepiej nie truj, tylko spraw sobie kota
Miłkowo - sezon 2016-2022 20:22, 07 kwi 2016

Do góry
Irenko cudnie u Ciebie
Moja Magnolia już tez lada moment ..i jak tak na nią patrzę ..i patrzę to mi się chce ich więcej
Może to i dobrze że nie mam gdzie sadzić
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 19:58, 07 kwi 2016

Do góry
100% magnolia
Pięknie kwitnie, żadnych skutków ubocznych.
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 19:36, 07 kwi 2016

Do góry
Magnolia jak najbardziej. Skutki uboczne sa takie, ze powoli rosnie no i jak ma duzo kwiatow to bedziesz miala po przekwitnieciu przez chwile zasmiecony trawnik.
Beskidzkie marzenie 19:12, 07 kwi 2016

Do góry
Dzisiejsze migawki z ogrogu; magnolia biala szaleje, amarantowa zaczyna pokazywac kwiaty

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:34, 07 kwi 2016
Do góry
dzięki za taki szał fotkowy

PS. pod moja magnolia dziury po nornicy ...takich jam mam dużo na rabatach trutki chyba tonę już wsypałam przez te kilka sezonów...i jeszcze tyle tego pieruństwa jest.
Rododendronowy ogród II. 18:27, 07 kwi 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
Czekam na twój magnoliowy pokaż. A te nowe maja paki kwiatowe u ciebie? ta Piruettte i ta żółta ? No i co u Laury ?

Pytasz Ty , Krysia kaze zdjecia robic to zrobiłam bo chyba mi nie wierzycie ze u mnie jeszcze nie ma nic do pokazania.Tak wygląda Staccato

Tak Elite

Żólta magnolia

Alexandrina ( ostrosc ustawiła sie na czym innym niz chciałam).

Działka prawie w Borach Tucholskich 17:51, 07 kwi 2016

Do góry
a nie wchodze tu juz buu takie pieknosci a ja nie mam co pokazywac. Przepiorki mam o

zartuje oczywiscie. Moja magnolia nie dosc, ze taka zwykla to w tym roku ma przerwe
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:45, 07 kwi 2016

Do góry
Agania napisał(a)
Magnolia gwiaździsta Waterlily

Magnolia Rustica Rubra

Pąk po otwarciu

Szybciej niż u mnie, ale przepych kwiatowy na moją czekam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:20, 07 kwi 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
a jak te garny laczysz z obrzezami z betonu ktore u Ciebie widac? Bo ja tez mam fale dunaju i ukladnie obrzezy to masakra.ale musze je miec bo inaczej nie opanuje chwastow na rabatach.i myslalam zenkiedys ostatecznu trawnik miedzy pasami molini jakos wygladze.a moze nie powinnam?

same rabaty staramy się równać, więc przy samych obrzeżach tez jest raczej równo, może czasem coś lekko gdzieś odstaje, ale trudno.
Większe powierzchnie trawy sa garbate
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:18, 07 kwi 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Magnolka-słońce do 14.00. Prosa nie lubię ale molinia to może być myśl, tylko jak dobrze pamiętam to ona od dołu jest taka rozwaloną czy wyprostowania?
Potrzebuję strzelistej trawy od podstawy

tak,molinia ma kępę szeroką. Ale to dobrze wygląda jak sie wylewa z donicy, chyba że masz jakąś specyficzną.
Wąski od podstawy jest trzcinnik Karl forester i wczęsnie kwitnie- jest taki pionowy, łądny.
Albo jeszcze andropogon, ale u mnei nie chciał tak się przebarwiać, nie zachwycił mnie

http://sklep.trawy.eu/andropogon-gerardii-trawa-preriowa.html
Ranczo Szmaragdowa Dolina 16:16, 07 kwi 2016

Do góry
Sylvana napisał(a)
Ale wszystko pędzi u Ciebie....moje roślinki są ze 2-3 tygodnie za Twoimi
Cudne już te kolorki....wiem jak na nie czekałaś, więc niech kwitną jak najdłużej

Magnolia piękna...zastanawiam się kiedy moja taka będzie...bo zostałam wczoraj dumną posiadaczką jednej około 40 centymetrowej

Wszystko chyba zależy od gatunku i stanowiska moje w przydomowym mają słonecznie ciepło i często podlewam to z 40 cm skoczyły tak w ciągu trzech lat. Ale na dużym mam maluchy po 20-30 cm i tym gorzej jest się zabrać bo mimo otulania zimą ciut podmarzają, ale żyją i co rok ciut wyższe i szersze
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:16, 07 kwi 2016

Do góry
ana_art napisał(a)

humilis może być fajna, tylko gdzie ją kupić...? widziałaś? moze być na pw

nie,niestety
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:22, 07 kwi 2016

Do góry
Magnolia gwiaździsta Waterlily

Magnolia Rustica Rubra

Pąk po otwarciu

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:21, 07 kwi 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

z tego co pamiętam warto próbować z turzycami innymi, ale nie znam ich osobiście, nie hodowałam ( ale chyba muszę )
Carex Humilis- krajowa, twardzielka
http://sklep.trawy.eu/carex-humilis-turzyca.html

Carex echinata- trozkę szersze liście
http://sklep.trawy.eu/carex-echinata-green-hair-turzyca.html

Carex elongata- na wilgotne ziemie
http://sklep.trawy.eu/carex-elongata-turzyca.html

humilis może być fajna, tylko gdzie ją kupić...? widziałaś? moze być na pw
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:12, 07 kwi 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

a z czymś jest w towarzystwie? jaką ma miec wysokosć?
dumam czym zastąpićaktualne FC, one są na brzegu rabaty (max 30cm myślę), za nimi jest szłwia caradona i gracilimus
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies