Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 17:19, 11 kwi 2016

Luki napisał(a)
No nie zamęczycie mnie tymi magnoliami na amen, zero litości, to ja podenerwuję, że w bylinowym bardzo dużo piwonii mają, ja przytargałem piękną White Cap

O matko, jakie cudo...nawet mi nie pokazuj! Przecież to kawał krzaka będzie!!!
W bylinowym muszę ostróżki dokupić, niby są dostępne a do koszyka dodać się nie da...
Kindzia 17:22, 11 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)

Juz ja znam takie ,,na pewno" sama tak nieraz mówiłam ale nigdy słowa nie dotrzymałam . Jak zobacze cos ładnego muszę miec bo chora bedę. a Łukasz kusi White Cap , zamówiłam ja u Ani ale gdyby nie było to Łukasza poproszę bo jest na mojej liscie od zimy.

Bogdziu...staram się Teraz mam tylko drobne zielone rzeczy w planie do kupna, nic dużego!!! Chociaż nie całkiem Ci prawdę napisałam...bo 300 sadzonek buksa i 60 wrzosów to nie są małe zakupy, ale nie wysokie
Kindzia 17:23, 11 kwi 2016

Madzenka napisał(a)
Hi hi ja kolejna magnolia

Bez komentarza...
Kindzia 17:23, 11 kwi 2016

Sebek napisał(a)

Ty to jednak szalllona jesteś

Aż się sama nie poznaję...
Kindzia 17:26, 11 kwi 2016

jolanka napisał(a)
Miałaś rację co do wrzosów - trzeba poczekać i nie martwić się zawczasu, że wyglądają na uschnięte. Zaczynają się zielenić.

Magnolie super. mam Aleksandrinę - młoda jeszcze -i będzie miała w tym roku trochę kwiatów.

Pewnie, ostatecznie całe 5 lat u mnie rosły To trochę mnie nauczyły
Moja lawenda też wyglądała nie nieżywą po cięciu, a teraz już widać mulusieńkie zielone

Aleksandrina...cudna jest! Ale na taką to na 100% miejsca nie mam!!!
Kindzia 17:29, 11 kwi 2016

paniprzyroda napisał(a)
Takie szaleństwa magnoliowe lubię ale u siebie w starym mam jedną magnolkę i w nowym też jedną,miejsca więcej na drzewka nie ma. Piwonie krzewiaste sztuk dwie bardzo przymarzły, odchorowały przesadzanie. Za to powiem Ci w "tajemnicy" że majowych piwonii mam ok. 30 krzaczków, różnych, ale jak się rozrosną, to dopiero się narobi
Śliczna magnolia

No, Mariolko...30??? Dobra jesteś U mnie całe 3 sztuki piwonii rosną : dwie bylinowe i jedna drzewiasta. I na tym pozostanie

Właśnie czytałam na forum o podmarzniętych drzewiastych...duża szkoda Moja młodziutka bez szwanku przeżyła i kwiaty podziwiać jej będę

Muszę do Ciebie po poradę w sprawie dalii lecieć...
Kindzia 17:29, 11 kwi 2016

Mala_Mi napisał(a)

a trawnik to już miszsczostwo

Oby był ładny w czerwcu, jak przyjedziecie
Kindzia 17:32, 11 kwi 2016

boguslawa_madejska napisał(a)

Szalona i jeszcze trawnik usunęłaś pod tą magnolie ,a myślałam że już nic ci się nie zmieści.
Kasiu zobacz u mnie co stało się z werbeną,cynie wysiałam nie ma słońca idą do góry jak szalone.

Kochana, jak bym trawnik zlikwidowała, to by mi się jeszcze roślin zmieściło za tyle, co za dobry samochód zapłacić trzeba Ale nie ma takiej opcji

Musiałam ją umieścić tak, aby najwygodniej było z nawadnianiem do niej dojść. A na rabatach już odpowiedniego miejsca nie mam.

Coś mi się nie podoba ten Twój wpis o werbenie...padła???
boguslawa_ma... 17:48, 11 kwi 2016

Kindzia napisał(a)

Kochana, jak bym trawnik zlikwidowała, to by mi się jeszcze roślin zmieściło za tyle, co za dobry samochód zapłacić trzeba Ale nie ma takiej opcji

Musiałam ją umieścić tak, aby najwygodniej było z nawadnianiem do niej dojść. A na rabatach już odpowiedniego miejsca nie mam.

Coś mi się nie podoba ten Twój wpis o werbenie...padła???

No nie wiem co się stało poprostu uschła zostało tylko 3 sztuki a tyle wyrzuciłam
Ja też idąc na działkę kupiłam sobie rododendrona .
Kindzia 18:49, 11 kwi 2016

boguslawa_madejska napisał(a)

No nie wiem co się stało poprostu uschła zostało tylko 3 sztuki a tyle wyrzuciłam
Ja też idąc na działkę kupiłam sobie rododendrona .

Właśnie byłam u Ciebie...widziałam...pomór jakiś

Jeden ząbkowany wylazł, może nie wszystko stracone.
I jeżówka, która zdechła obok niedaleko wyłazi z ziemi. Wygląda jak jeżówka...jak ona w jednym miejscu uschła, a w drugim (jakieś 20-30 cm odległości) wyłazi...nie mam pojęcia. Jeżeli to faktycznie jeżówka...