Kasiu bardzo sie z rodka cieszę bo nie jest z nim łatwo , to jeden z trudniejszych. Alexandrina to chyba najbardziej popularna magnolia ale lubie ją bo ma duze kwiaty i duża rosnie. Myśle ze zachwycac będzie mnie równiez Balerina bo to ślicznotka no i oczywiscie Laura.Własciwie to wszystkie piękne ale nie lubie tych tóre kwitna jak mają liscie bo kwiatów nie widac.
Kasiu pada u mnie ale jak na razie mało bo tylko 1,5litra na m kwadratowy spadło , taka mżawka od czasu do czasu.
Na razie żadna magnolia nie kwitnie. Alexandrina ma duże pęknięte pąki ale jeszcze nie kwitnie a inne nie wyszły z otoczek.Dereń na pewno musi sie dobrze ukorzenic i dopiero pokaze co potrafi.
Dlatego lubie je obie pstrykać
Fajne te mozliwości z podcinaniem, gdy jest stary ogród i drzewa duze to mysli sie że nic już nowego nie bedzie a tu - masz - nowe pomysły przychodza i nowe mozliwości
Tak jak wszyscy czekam na pokój ...Ksiąki poszukam
sad cudowny tylko teraz pogody Wam życzę
U Ciebie Wiosna w rozkwicie u mnie magnolia pęka ...o właśnie Kasik poprosze o zdjęcie Geni
ściskam i zdrowa życzę bo ja przeziębiona okrutnie
Potrzebuję pomocy w reorganizacji tych 2 rabat
Rabata 1
Rabata 2
Magnolia już stamtąd została zabrana, trawy tez nie pasują, za niskie.
Mam do dyspozycji bonsai, kulę na nodze i kule bukszpanowe, żurawki no i miskanta ML, który zimował w poczekalni zadołowany, 2 świerki conica.
Tak się cieszyłam, że moja magnolia w tym roku pierwszy raz zakwitnie, a ona stoi w miejscu tzn.pąki, które ma nic większe się nie robią Madżenko czy to jest zły znak? Myślę jeszcze, że może jest późniejsza i się zbiera, żeby zakwitnąć?
Magnolia kiedy zakwitnie,będzie obłędna.
Róże też mocno ciachałam,ale też i dlatego,że mam mało miejsca i muszę je ujarzmiać
Zazdroszczę koperkowej,ale już miejsca nie mam
Bogdziu kwitnie Ci już jakaś magnolia? u mnie sangwinarie dopiero wychodzą i jak na razie 2 trillium mają listki aha mam dereń Kousa ale w tamtym roku cosik słabo mi kwitł może potrzebuje czasu żeby się rozbuchać pozdrówka
Bogdziu ona kwitła już w grudniu ale troszkę podmarzła i uschło trochę pączków a teraz na nowo pięknie kwitnie i pachnie a magnolia dopiero zaczyna a ja nadal tnę róże, bo bardzo ucierpiały w ta zimę