Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

olga80 07:22, 14 kwi 2016

Po deszczu wszystkie rośliny nabierają soczystej zieleni pięknie wyglądają. Magnolia cudna też myślę o białej do ogrodu.
paulina_ns 09:26, 14 kwi 2016

Wiolka5_7 napisał(a)
Ja obcinam brzydkie liście potem przy ziemi i nic im nie jest

U mnie jeszcze najgorsze nie są, jak będzie źle będziemy obcinać
paulina_ns 09:27, 14 kwi 2016

Marzenaka napisał(a)
Paulina, Wiolka, dzięki za info. Bo już się przestraszyłam, że miałam czosnki.

Spokojnie Marzenka byłaś po rozchodniki?
paulina_ns 09:29, 14 kwi 2016

lindsay80 napisał(a)
Paulina, urokliwa u Ciebie wiosna, jakie Ci wielkie kępy rozchodników już porosły, wow!

Dziękuję, no rozchodniki rosną ekspresowo, a były dzielone wczesna wiosna i jak widać taki podział im służy U mnie już prawie wszystko obudzilo się do życia, jedynie jeszcze trawki śpią buziaki ślę
paulina_ns 09:32, 14 kwi 2016

olga80 napisał(a)
Po deszczu wszystkie rośliny nabierają soczystej zieleni pięknie wyglądają. Magnolia cudna też myślę o białej do ogrodu.

Olu ja ją kupiłam parę lat temu w nomi, w pierwszym roku kwiatów nie widziałam, bo kupiłam już po przekwitnieciu, w drugim doczekałam się tylko jednego, bo za bardzo jej korzenie odslonilam, a w tym ładnie się odwdzięczyla i była nawet przesadzana i przeżyła w przyszłości planuje jeszcze różowa,ale najpierw miejsce muszę jej znaleźć buziaki jaka u Was pogoda?
paulina_ns 19:18, 14 kwi 2016

U nas kolejny dzień deszczowy, trawa czeka na skoszenie, liatra na posadzenie, a ja przez okno wypatruje słońca i wiosny! Wczoraj pojezdzilam trochę po szkołkach, ale nic ciekawego nie znalazlam, jakoś wszystko w tym roku powoli u nas rusza co się zapytam o cos kazuja pytać po weekendzie majowym, a gdzie tam do maja...Mam nadzieję,że od jutra będzie poprawa pogody i piękny słoneczny weekend
jolka 19:55, 14 kwi 2016

Tak, pogoda tragiczna. Ale i tak mi się udało wsadzić trawi od Iwonki i cebulkę do skrzynek warzywnych

Paulinka, mówiłaś o jakimś sklepie z dużym wyborem clematisów??
Możesz mi podrzucić jakieś namiary? Chcę biały, duży, pełnokwiatowy, pomiędzy róże na pergoli ..
Byłam w Hebe ale nie mieli żadnego wyboru..
paulina_ns 20:04, 14 kwi 2016

jolka napisał(a)
Tak, pogoda tragiczna. Ale i tak mi się udało wsadzić trawi od Iwonki i cebulkę do skrzynek warzywnych

Paulinka, mówiłaś o jakimś sklepie z dużym wyborem clematisów??
Możesz mi podrzucić jakieś namiary? Chcę biały, duży, pełnokwiatowy, pomiędzy róże na pergoli ..
Byłam w Hebe ale nie mieli żadnego wyboru..

Daj spokój jak weekend będzie deszczowy to trawa już niedługo u mnie zacznie sięgać kolan tak Jolu, duży wybór mieli w centrum ogrodniczym na lwowskiej ( za cmentarzem golabkowice) w stronę piątkowej po prawej stronie. Ja tam kupiłam swojego tyle,że różowego - białe były na pewno, bo pół godziny stałam i się wachalam między białym, fioletem, a rozem
jolka 21:01, 14 kwi 2016

Za cmentarzem, w stronę piątkowej ...
Chyba w ogóle nie znam tego sklepu.
Przejadę się z ciekawości, podróże kształcą

Dzięki za info Paula
paulina_ns 21:07, 14 kwi 2016

jolka napisał(a)
Za cmentarzem, w stronę piątkowej ...
Chyba w ogóle nie znam tego sklepu.
Przejadę się z ciekawości, podróże kształcą

Dzięki za info Paula

Jedz Jolu cały czas prosto i po prawej stronie będzie taki duży szyld centrum ogrodnicze, trafisz na pewno, w sumie nic ciekawego tam nie mają, rośliny takie sobie, ale akurat powojniki ostatnio ładne mieli.