Piękne te ostatnie czerwienie u Ciebie, perukowiec się postarał
Masz dużo pięknych i dorodnych traw, jesiennie obok czerwieni cudownie na żółto rozjaśnieją ogród
Pozdrawiam Irenko
Tak tutaj jest mało miejsca i na razie zostanie tak minimalistycznie, lubię ten kącik wieczorem pada tutaj światło i fajnie to wygląda. Może kiedyś dosadzę jakieś karłowe sosny
Ewo, twoja figa rośnie w donicy? Stoi cały czas w szklarni?.Jeżeli tak, to czy ją jakoś dodatkowo zabezpieczasz na zimę?
Wszystkie owoce dojrzały?
Przcudnie, klimatycznie u Ciebie w ogrodzie. Jesienią ten klimat się jeszcze uwydatnia Szklarenka- Aaaaaaaaaaaach!Pozdrawiam!
.
Ciemierniki mam tylko 4,a kwitnie teraz ten pełny czerwony i biały niger szykuje się do kwitnienia.
I mam też korsykańskiego ale on jesienią nie kwitnie wogule. Zdj z wiosny korsykański.
Na ładną panoramę ogrodu to będę musiała poczekać z dobre parę lat bo wszystko małe jest np świerki,sosny rodki.kiedy to urosnie eh.
Dalsza część ogrodu który jeszcze nie skończony, tutaj pociągnę rabate dalej w taki łuk
Niestety jak widać na załączonym zdjęciu igły na moich cisach zaczęły brunatnieć. Cisy były posadzone w październiku rok rok temu więc całkiem niedawno ale podczas sezonu letniego miały ładne odrosty (i oczywiście zielone igły).
Czy to choroba czy coś naturalnego? Prośba o pomoc!
Agnieszka i tym pytaniem dałaś mi powód do kolejnych wspominek i opowieści o metamorfozach
to wiąz Wredei który wraz z ogrodem (i ze mną) przechodził różne koleje
wczesny bałagan
kolumna skrócona o 2m - nie chciało mi się wyciągać drabiny do formowania
igła.................................................w tle dwa buki Purpurea Pendula (stale prostowany) i młody Purple Fountain