Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:10, 07 kwi 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Ha - dziś mam farta, załapałem się na foty Magnolii w pierwszym rzędzie

Zastanawiają mnie te gigantyczne trumny warzywne - wchodzisz Marta do środka jak chesz coś tam wyplewic czy zebrać?

Czasem tak, wchodzę. Za rok pewnie będziemy je podnosić o 1 deskę, wtedy zdecydujemy czy nie podzielić na węższe. choć takie duże sa łatwe o tyle że M się nie wcieka że jak sypie kompost czy przekopuje to mu się wysypuje
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:07, 07 kwi 2016

Do góry
Magnolia, może Ty doradzisz, jakąś trawę która będzie alternatywą dl a FC lub amazon?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:59, 07 kwi 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
kurcze...a moglam pojechac poodgladac na zywo
szare doniczki/skrzyneczki bardzo fajne

napewno się tak zdarzy że obejrzysz.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:58, 07 kwi 2016

Do góry
ciemierniki- jestem nimi zachwycona.

i przylaszczki- sa tu od zawsze, wczesniej niż my
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:56, 07 kwi 2016

Do góry
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:54, 07 kwi 2016

Do góry
warzywnik przygotowany, a ja dojśc nie mogę do nasion

w lesnym kącie wiosna- jeszcze szaro, ale do tego dochodzą kolory różnych malizn
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:49, 07 kwi 2016

Do góry
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:48, 07 kwi 2016

Do góry
wiosna u Was, wiosna!
U nas też, z lekka pochmurna.
Obiecałam kilka fotek:
Małymi kroczkami do celu... 10:12, 07 kwi 2016

Do góry
Magnolia - wiem, że już była, ale ona tak szybko przekwita, że muszę ją sobie na zdjęciach uwieczniać

Ranczo Szmaragdowa Dolina 00:52, 07 kwi 2016

Do góry
Ale wszystko pędzi u Ciebie....moje roślinki są ze 2-3 tygodnie za Twoimi
Cudne już te kolorki....wiem jak na nie czekałaś, więc niech kwitną jak najdłużej

Magnolia piękna...zastanawiam się kiedy moja taka będzie...bo zostałam wczoraj dumną posiadaczką jednej około 40 centymetrowej
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:04, 06 kwi 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

Ale tylko te małe rozplenice takie ? Czy wszystkie ?

Nie eksperymentowałam z nimi, przesadziłam niedawno ale moga tego nie przeżyć.

Siakowa do mnie przemaa teza ,że gdy sie ociepla to na oprysk olejowymi za pózno, dodatkowo szkodliwe jest dla rozwoju lisci. Kazdemu jednka pozostawiam decyzje jak postępować. Ja tgo obelpiajacego środka na młode liscie po prostu nie będe stosowac zwłaszcza ze temepratury wysokie moga uszkodzic liscie. Ale ja sie nie znam , ja tu tylko sprzatam nie zamierzam ryzykowac. Jesli Toszka potwierdzi tezę Walerka to moze sie odważe.

Joannade - w nogach magnoli mam kore , ktora dobrze trzyma wilgoć latem a zimą chroni przed mrozem. Zwłaszcza młodym okazom radze wysypać podłoze korą. Magnolia bardzo płytko sie korzeni i korowanie jest nieZbędne

Łuki ja mam kilka magnoli z marketów. Poszukaj tam teraz kwitnących okazów
Mój ogród pod górkę... 21:46, 06 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Już trzeci raz będziesz nawoziła trawnik? A co stosujesz? Piekny masz ten zielony dywanik I w ogóle wszystko u ciebie szybciej stratuje niż u mnie i nawet hosty już się pojawiają A magnolia urocza

Były dwa koszenia, a dzisiaj drugie nawożenie Stosujemy florovit do trawników z mchem. Tak wygląda na dzisiaj
Mój ogród pod górkę... 21:37, 06 kwi 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Eeee, zaraz będziesz miała taki sam. Mój po drugim koszeniu i nawożeniu, to się zbiera. Dzisiaj kolejne nawożenie, niech się zieleni!

Już trzeci raz będziesz nawoziła trawnik? A co stosujesz? Piekny masz ten zielony dywanik I w ogóle wszystko u ciebie szybciej stratuje niż u mnie i nawet hosty już się pojawiają A magnolia urocza
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 21:09, 06 kwi 2016

Do góry
Wczoraj było upalne lato, dzisiaj wrócił wiosenny chłód a jutro ma wrócić przedwiośnie ..... jak żyć ??
A ja wróciłam przed chwilą z dworu, uwierzycie, że zmarzłam ?! Teraz grzeję się pod kocem przy kominku. Wczoraj były 24*C ...
Codziennie coś dłubię a z miejsca mnie nie widać, jak wy to robicie, że efekty są tak widoczne?

Jolka, chyba nie mam ręki do piwonni bo ta, którą miałam słabo kwitła. Wydałam ją ale po chwili zostałam obdarowana inną i teraz czekam, może z nią się uda

Renia dlaczego nie będziesz używać wrotyczu? w ub roku pamiętam, że nim lałaś ?!

Magnolia nie utrafiła chyba w pogodę, gdyby przez kilka dni było tak jak wczoraj to pewnie już by się pokazała a tak stale w pąkach

Runianka kwitnie, całkiem fajna roślinka, całkiem dobrze radzi sobie na moich kamulcach

i taki zagubiony samotnik.

Malutki pod lasem 20:51, 06 kwi 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
No i wiedziałam, że tak będzie

Ula, Iwonka, Karol, Renia,
dziękuję. No jak nie, to nie Jak problem taki z tą wodą, to faktycznie lepiej nie. Ale i tak sobie kupię jedną, mam taką rabatkę z czasów przed O. i ona jest notorycznie zalewana Hakuro jako osuszacz będzie jak znalazł
A W takim razie w tej kropce przy szmaragdach dać może klona palmowego? Bo już mam i nie wiem co z nim na razie zrobić Ja tak mam, że najpierw kupuję, a później w doniczkach dołuję Magnolia japońska chyba tak 4 rok siedzi

Wprawdzie wyrzuciłam Hakuro ale dopiero po wielu latach jak sie zestarzała i przestala dobrze wygladac. Jak Ci się podoba to posadz bo własnie o to chodzi by miec rózne ogrody. Szczerze mówiac o wiele bardziej lubię magnolie i klony palmowe ale i wierzby maja swój urok a na zielonym tle moze ładnie wyglądac.
Mój ogród pod górkę... 20:38, 06 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kasiu, cudna magnolia Obie

Jestem ciekawa Twojej!
Mój ogród pod górkę... 20:35, 06 kwi 2016

Do góry
Kasiu, cudna magnolia Obie
Ogród Małej Mi - sezon 2016 20:07, 06 kwi 2016

Do góry
Edyta10 napisał(a)
piękna magnolia zastanawiam się nad nią, nawet sąsiadka ostatnio mnie namawiała, ale waham się, boję się wiatrów..

Najśmieszniejsze, że ja ją posadziłam na wygwizdowie I rośnie ... już 7 lat... kupiłam takiego patyczka na pół metra

Ogród wyrozumiały 19:40, 06 kwi 2016

Do góry
Edyta10 napisał(a)
Iza, dorodne buksy jaka cena ?
moją Hakuro przesadziłam ostatnio, jest bliżej bramy

edit: normalnie jak patrzę na te wasze magnolie to chyba się skuszę piękne pąki ma Twoja

Witaj Edytko !
buksy po 18zł,niby nie są duże ale takie trochę już jakby kulki i się skusiłam

Magnolia ..moja pierwsza ,ale.....już mnie kuszą następne ,to ogrodniczkowanie to gorzej niż uzależnienie
Moja bajka 19:30, 06 kwi 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Wiosna u Ciebie ciągle mnie zadziwia Już ruszyła magnolia - niesamowite Podejrzewam, że Ty dopingujesz swoje rośliny

Dopinguję codziennie . Moja druga magnolia, żółta jeszcze nie kwitnie. Ale ona zawsze kwitnie nieco później.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies