Czytam jednym okiem.... psy na kamienie nie będą sikać... wola elementy pionowe.. czyli bukszapn.... ten hydrant jest lepszy lub palik na który nasika Tytus..
Popieram.. żółty i róz nie konweniuje.. nie wiem jak u Ciebie bo wykadrowane, ale u mnie to gryzie i razi... wiec tak porządkowałam, że mam żółtą rabatę Bo większość niepasujących żółtków tam wyleciała. A dziś odkryłam zgrozę.. żółte i różowe lilie obok siebie.. załamka..
Nie liczyłam ale nie mam duzo choc sporo kupiłam . Wiele nie wyrosło, częsc starych zjadły nornice, a wiekszosc jeszcze nie kwitnie. Jutro zakwitną jedne z moich ulubionych Garden Afaire. Jedna już dziś zaczęła to wieczorem zapach był na pól ogrodu. Niestety u mnie z liliami jak z różami , moge sobie kupowac a i tak na nastepny rok kupowanie od nawa bo wymarzaja lub nornice zjadaja. Nie kupuje też wielu gatunków tylko moje ulubione, najczęsciej biało -zólte gatunki np Big Brather, Conca dor, ale u mnie wszystko późno więc jak dotąd to tylko martagony kwitły i pokazywane ostatnio Patricia Pride.
Anek Ty ciągle w biegu ,ale zajarzyj do mnie ,wstawiłam liliowca i jestem przy nadziei ,że go nie masz
Jestem w szoku jak oglądam Twoje lilie ,nieziemskie zresztą jak cały ogród buziolki
Dziś wyłącznie odpoczywałam i zdjęcia pstrykałam. Wykorzystałam młodzież do koszenia i podlewania. Suszki będę zrywać w sobotę. Szałwia się wyłożyła i przekwitła, to ucięłam może jeszcze zakwitnie? Lilie jeszcze niektóre w pąkach. Jeżówki dopiero przed rozkwitem.
Monarda startuje -pierwsza czerwona. Obok mam liliową.
Anka, dziekuję! wspaniale! więcej takich zdjęć, co jakiś czas!
I nie pisz, że "nie jest pieknie, bo ciasno", bo w tej ciasnocie też jest piekno - busz az miło się kreuje, nie widzę też, żeby cokolwiek się głuszyło czy lezało
nie dziwię się, że jak wyjdziesz do ogrodu, to napatrzec się nie możesz ja na zdjęcia napatrzeć się nie mogę, jakaś róża cała w pąkach, jeżówki zaczynają, lilie jeszcze będą, jeju!
Te cieniowane różowe lilie ładne Nie mam takich, przyjemnie popatrzeć u Ciebie
Róże...wiadomo Powojniki...wiadomo Hortusia już bardzo duża, ale tam miejsce ma, może rosnąć. Nawet nie wiedziałam, że jeżówki też masz, jakoś nie pamiętałam
Jest na co popatrzeć
Miłego weekendu Aniu