Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Mój "Ogród" 11:05, 08 lip 2014

Do góry
lawendę mi zagłuszyły lilie, które rozrastają się niemiłosiernie. Będę musiała te lawendy przesadzić na jesieni (najprawdopodobniej do róż)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:55, 08 lip 2014

Do góry
abiko napisał(a)

Przecież wiesz, że ja nie ogarniam wszystkiego metamorforzy super.. i te Twoje lilie ach.. och..

Aga - ja nie ogarniam większości, więc spoko Lilie macie zaklepane
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:56, 08 lip 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Dziękuję Aga za komplementy w stronę ogrodu Metamorfozy pokazywałem niedawno - o tu
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1724-u-sebka-czyli-ogrodowych-rewolucji-ciag-dalszy?page=1310

Sebuśkam

Przecież wiesz, że ja nie ogarniam wszystkiego metamorforzy super.. i te Twoje lilie ach.. och..
Siedlisko na Podlasiu 09:39, 08 lip 2014

Do góry
Dzięki Małgosiu
Nareszcie coś kwitnie u mnie wszystko dużo później lilie jeszcze w pąkach jukka dopiero pokazała pierwsze kwiatki

Zrobiliśmy osłonę do żurawek bo od niedzieli piękne słoneczko i obawiam sie czy mi ich nie wypali troszke za późno sie nimi zajęłam

Rododendronowy ogród II. 08:57, 08 lip 2014

Do góry
Bożenko, od rana zapewniasz dawkę pozytywnych emocji: liliowce, lilie, lilie wodne, ważki i rozklapione na liściach żaby. Od razu dzień dobrze się zaczyna, usta same do uśmiechu się układają! Dziękuję

Rododendronowy ogród II. 08:45, 08 lip 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Wilga z całą pewnościa , śliczna jest , samiec jest bardziej żółty a samica troche oliwkowa.

Dziękuję!! No to pierwszy raz w życiu widziałam wilgę! Piękne masz lilie i liliowce! Niesamowita różnorodność kształtów i barw

miłego dnia!
Rododendronowy ogród II. 08:14, 08 lip 2014

Do góry
Jak ładnie te lilie główki do słoneczka wychylają
ja też, ale tylko na basenie i najlepiej w wodzie
Pozdrawiam i słoneczka z deszczykiem życzę, żeby się przyjemniej oddychało.
mam tylko 1 lilięha,ha więc nie mam dylematów którą wybrać
Rododendronowy ogród II. 07:16, 08 lip 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Jest kilka żóltych liści ale ich nie odcinam zeby innych nie pomoczyc bo wtedy od razu choroby się zaczynaja.Nie wiem czy to zniknięcie tak na chwilę czy na dłużej ale trzymaj sie dzielnie.

Nie, nie na długo, na chwileczkę , tylko troszkę nowych spraw i nagłych konsultacji.
Jeśli żółkną Ci liście i nie dzieje się to masowo, to jest to naturalne i nie ma powodów do obaw. Cieszy mnie widok tak zdrowych lilii wodnych, tym bardziej, że od dłuższego czasu zmagam się z szarynką grzybieniówką i wiem co ona znaczy. Mówiąc prosto, osłabia lilie przez co łatwo zapadają na choroby grzybowe. Przyznam, że w środowisku wodnym jest to trudny przeciwnik, w zasadzie można wygrać bitwę, ale nigdy wojnę, szczególnie jeśli dotyczy to dużej powierzchni, czyli takiej jak u mnie tj. łącznie ponad O,5 ha.
Myślę o założeniu tematu o chorobach roślin wodnych, pewnie niejedna osoba ma problemy , ale przypuszczam, że wpisy rozmywają się gdzieś w popularnych i obleganych wątkach ogrodowych.
Chromatelka prezentuje się bardzo okazale, zarówno kwiat, jak też jej marmurkowe liście - stara i cudowna odmiana. Uwielbiam odmiany Marliacea, w zasadzie skupiam się na ich kolekcjonowaniu.

Miłego dnia
Rododendronowy ogród II. 07:14, 08 lip 2014

Do góry
Bogdziu, lilie u Ciebie pięknie kwitną. Bardzo ciekawe te dzwonki, czy wiesz może, co to za odmiana? Pozdrówka
Rododendronowy ogród II. 06:58, 08 lip 2014

Do góry
I lilie

Mój ogród 00:19, 08 lip 2014

Do góry
Bożenko, dobrze, że już jesteś
Lilie białe śliczne, lubię takie mimo, że nie pachną
Mój ogród 23:31, 07 lip 2014

Do góry
Kochani, nareszcie mogę być znowu z wami. Miałam awarię mojego wątku, no i dużo nie było mnie w domu. Na działce pełnia lata. Pięknie kwitną lilie i inne byliny. Jest sucho, musieliśmy sporo podlewać. W czwartek jadę znowu do niedzieli. Pięknie rosną trawy, ale pokażę je następnym razem. Najpiękniej wyglądają jesienią, ale już wyglądają okazale.
Moje białe lilie, pięknie wyglądają, szkoda że nie pachną.

Błękitny Anioł miał już sporo kwiatów jak odjeżdżałam. Jest w parze na pergoli z Purpura Plena Elegants, ten ostatni dopiero zaczyna kwitnąć.

Pysy pysznogłówka, jak zwykle ma dużo kwiatów, niestety potrzebuje dużo wody.

Dzwonek karpacki.

Moja rabata bylinowa.

Hosta Halcyon ma niewysokie zwarte ładne kwiaty. Nie lubię tych wysokich. W ogóle wolę hosty bez kwiatów.
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:31, 07 lip 2014

Do góry
mira napisał(a)
Coś do zdjęć lilii się dokopać nie mogę ale taki upał że mam problem
u mnie liliowce te przesadzone na jesieni jakieś marne a jeden nie przesadzany wogóle nie zakwitł - zresztą inny też
w Wojsławicach rosną w pełnym słońcu a w opisach że do półcienia też dobre zaczynam się przekonywać, że liliowce to byliny słońca

też tak masz ?

Mira, widzę że wróciłaś, bo gdzieś sie urlopowałaś.. chyba że mi się z gorąca już miesza
Ja liliowce przesadziłam w półcień.. pierwszy rok po posadzeniu są zawsze słabe.. może Twoje też tak mają.. a lilie wrzucałam tu i tam.. grandzę tylko u siebie, ale nie wyrabiam u Was..
Colorburst Orange...chyba , na 90%

Moje ukochane miejsce na ziemi 23:08, 07 lip 2014

Do góry
olaw napisał(a)
Piękne lilie

piękne Ola
zamówiłam już u koleżanki cebulki
Rododendronowy ogród II. 22:46, 07 lip 2014

Do góry
ryska napisał(a)

Witam serdecznie. Piękne lilie a takich nakrapianych liści jeszcze u nich nie widziałam- dodatkowy atut. Pozdrawiam

Te marmurkowe liście ma zółta lilia, fajnie wyglądaja.

Pozdrawiam serdecznie.
Rododendronowy ogród II. 22:42, 07 lip 2014

Do góry
Mariusz napisał(a)
Piękne i zdrowe lilie w Twoim jeziorku, liście, kwiaty aż miło popatrzeć, ani mszycy, szarynki, ani zaczątków plamistości, po prostu cudo. Pozdrawiam i niestety muszę znikać do usłyszenia

Jest kilka żóltych liści ale ich nie odcinam zeby innych nie pomoczyc bo wtedy od razu choroby się zaczynaja.Nie wiem czy to zniknięcie tak na chwilę czy na dłużej ale trzymaj sie dzielnie.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 22:15, 07 lip 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
I znowu piękne zdjęcia, pięknych kwiatuchów

A co Ty chcesz od tej żółtej jeżówki? Przecież piękna jest! Czekam na moją żółtą, jeszcze raczkuje świeżok jeden...

Buziolki

Dzięki Kasia. No ja niby nic nie chcę od tej jeżówki żółtej bo faktycznie ładna jest - tylko w założeniu rabata miała być biało-niebiesko-fioletowo-różowa - a tu już zółte lilie i teraz jeszcze jeżówka
No to bedzie kolorowo
Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:57, 07 lip 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Gosiu, ale lilie pięknie Ci zakwitłyU mnie też, co prawda tylko żółte

Kocham lilie
Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:50, 07 lip 2014

Do góry
Gosiu, ale lilie pięknie Ci zakwitłyU mnie też, co prawda tylko żółte
Moje ukochane miejsce na ziemi 21:42, 07 lip 2014

Do góry
Piękne lilie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies