Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 10:55, 09 lip 2014

Ozz napisał(a)
Hm... no coś czerwono-pomarańczowego na pniu by tam ładnie faktycznie wyglądało... ale nie wiem czy tak centralnie na środku działki, czy nie przemieściłabym np. w prawo gdzieś w okolice/zamiast hortensji (tylko tam chyba masz obok jeszcze innych drzewiastych lokatorów?)

p.s. zdradź mi co czytałaś odnośnie porad dla Pani Domu, bo o ile w ogrodzie mogę kopać i przekopywać godzinami to prac domowych po prostu nie znoszę - zło konieczne.

Ozzz .. Mistrzyni grafiki .. Dziekiiiiii

Niedaleko hortensji jest ten wielki świerk , więc nie wiem czy tam by nie było zbyt nadziabane a potem wielka przestrzeń.. A pod tym patykiem z crimsonem mogłabym sobie wcisnąć rodzia i te kulki i by sie jakoś tam gęsto zrobiło ,żeby przesunąć środek ciężkości ogrodu ze środka na lewo..

A perfekcyjna radziła , by robić prace " przy okazji "... Po kąpieli - umyć prysznic solidnie, przy korzystaniu z kibelka umyć... I ja tak robię więc na sobotę zostają mi prace , których mimochodem wykonać nie można .. np. mycie podłogi

Ściskam
nicol21 11:03, 09 lip 2014

Ozz napisał(a)
Hm... no coś czerwono-pomarańczowego na pniu by tam ładnie faktycznie wyglądało... ale nie wiem czy tak centralnie na środku działki, czy nie przemieściłabym np. w prawo gdzieś w okolice/zamiast hortensji (tylko tam chyba masz obok jeszcze innych drzewiastych lokatorów?)

p.s. zdradź mi co czytałaś odnośnie porad dla Pani Domu, bo o ile w ogrodzie mogę kopać i przekopywać godzinami to prac domowych po prostu nie znoszę - zło konieczne.

Trochę może być zafałszowane ale tak mniej więcej:

Fajnie zrobiłaś tą "panoramę" Ogródeczek przyjemny
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
GosiaJoanna 11:19, 09 lip 2014

Bożeszzzzzz 125 wpisów do nadrobienia tydzień czasu bez neta to masakra jakaś była.Lęce nadrabiać zaległości
Agania 12:27, 09 lip 2014

No i co ty Ela znowu kombinujesz.......szykujesz nową rewolucyję, panoramkę masz Uuuulala...jako, że mistrzynią upychania jesteś, to wiem już, że będzie się działo......lilie wodne u mnie rosną ciutkę głębiej niż twoje, i mają bardziej brudniejszą wodę niż u Ciebie, dlatego się tak rozrastają....ja też sprzątam w domu przy okazji, ale teraz przy remoncie częściej i jak pada, to domek szlifuję, ale tego szlifu ciągle nie widać

buziak
gierczusia 13:10, 09 lip 2014

nicol21 napisał(a)

Fajnie zrobiłaś tą "panoramę" Ogródeczek przyjemny

Pamoramę zrobiła Ozzinka .. I wielkie dzięki Jej za to .. A za komplimenta dla przyjemnego ogródeczka dziękuje
gierczusia 13:12, 09 lip 2014

GosiaJoanna napisał(a)
Bożeszzzzzz 125 wpisów do nadrobienia tydzień czasu bez neta to masakra jakaś była.Lęce nadrabiać zaległości

Gosieńko ... Noo tak długo Cię nie było...ale nadrobisz , zresztą walnij pismo obrazkowe i starczy ... Grunt ze neta oddali " złodzieje "

Ściskam

Ps. Bez żyje ??
gierczusia 13:16, 09 lip 2014

Agania napisał(a)
No i co ty Ela znowu kombinujesz.......szykujesz nową rewolucyję, panoramkę masz Uuuulala...jako, że mistrzynią upychania jesteś, to wiem już, że będzie się działo......lilie wodne u mnie rosną ciutkę głębiej niż twoje, i mają bardziej brudniejszą wodę niż u Ciebie, dlatego się tak rozrastają....ja też sprzątam w domu przy okazji, ale teraz przy remoncie częściej i jak pada, to domek szlifuję, ale tego szlifu ciągle nie widać

buziak

Aganiu

Ja już wykombinowałam .. Teraz Aga koryguje .. A ja jak mała dziewczynka ciagle chodzę i zaglądam czy cos już jest

Niemożliwa jestem ...

CzyTy mi sugerujesz ,ze musze jeszcze zabrudzić swoją wodę żeby mi ta lilia dobrze rosła ??.... Bo pogłębić oczka raczej nie przewiduje

Szlifuj domek szlifuj.. Ja jadę poszukiwać wyposażenia dla mojego kochanego skejta wariata
ewakatowice 13:19, 09 lip 2014

Czy kamienie rzeczne tez tak zachodzą w „kałużach” ogrodowych?
Jak trzeba umyć kamienie u Mistrza Upychania to ja z moim doświadczeniem się nadam?

Rewolucja się szykuje
JulkAd 13:32, 09 lip 2014

gierczusia napisał(a)

Ja tam do nich wszytskich mowię Zuza .. Choć jest taki jeden większy i do niego tak nie mówię , bo se dośpiewałam że to facet

Róża jest różowa , jak najbardziej różowa .. Kwestii daltonizmu komentowała zatem nie bedem .. Pozostanę dzis mistzrnią taktu , co mi sie niezmiernie rzadko zdarza .. Ale dla Coebie Julciu wszytsko

A jak napisałaś o tym kombinowaniu ,żeby nawet posprzątać w piątek i mieć dwa dni wolnego to jakbym siebie zobaczyła .. Ja po lekturze perfekcyjnej PD ( ale wersji amerykańskiej , bo pl jakoś mnie nie rajcuje ) zaczłam sprzątać " mimochodem " tzn.. Kąpie sie i myje dokładnie kabinę , albo umywalkę... I tak te porządki upycham po każdym dniu ,żeby w wekend odpocząć

Sama nie wiem , jak to Chelsea machnęłam

Fiu, fiu, to z porządkami lepciejsza jesteś....może bym i powalczyła po kąpieli z łazienką, ale niestety ja idę pierwsza pod prysznic i "ślak" by mnie trafił, żebym musiała oglądać jak inni moją pracę marnują (głupie to, co piszę ale tak jest), a tak przynajmniej przez nockę byłoby czysto...co nie oznacza, że jak widzę brudny zlew to go nie ogarnę, bo i tak wytrzymać nie mogiem
JulkAd 13:32, 09 lip 2014

gierczusia napisał(a)

Jasne Aga .. Zaraz Ci narysuję a z rana zrobię zdjęcie od góry .. Oki ??

Dzieki buziole

No to plany siem zaczynają....już jestem ciekawa co to będzie