Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

monteverde 10:14, 09 lip 2014

Luki napisał(a)
Dzisiaj dla odmiany kilka fotek nie z mojego ogrodu
Odwiedziłem dzisiaj moją ulubioną szkółke i zachorowałem jednak na jeżówki, zdjęcia zrobiłem w ogrodzie na terenie szkółki

Jeżówkowy las dopiero zbierał się do kwitnienia.

Hot Papaya dla Kindzi

Witaj, czy jeżówki się Tobie tak ladnie rozsiewają czy sam robisz sadzonki? no i liliowce piękne
Mala_Mi 10:28, 09 lip 2014

Aniu Monte... to zdjęcie ze szkółki w której był Łukasz..

Łukasz.. siewki bardzo mi sie podobają, dedykacja z zielonym środkiem tez

A jeżówki Strawberry Shortcake nie mam, bo mi w ręce jeszcze nie wpadła... może i dobrze Ale jak spotkam to kupię, bo fajna

Wczoraj przyszły zdjecia.. dzięki

I z Wojsławicami to masz rację.. człek jest wodzony na pokuszenie, a tu i miejsca i kasy brak.... same nieszczęścia.. Na szczęście grzebiemy z sąsiadką u niej w ogrodzie.. i eM sie śmieje, że i ja mam swoje przedpłocie
Syla 10:29, 09 lip 2014

Luki napisał(a)
Olu już przepadłem dwie przywędrowały ze mną.
Oto jedna z nich

kcem taką śliczna ...
Mala_Mi 10:33, 09 lip 2014

A to z podziękowaniem za przesyłkę

I piłki nożnej tez nie lubię Nawet nie mam pojęcia co sie dzieje, chyba jakieś mistrzostwa są teraz..

A twoja jeżówka to chyba Pink Double Delight

nicol21 10:51, 09 lip 2014

Luki napisał(a)
Wracamy do mojego przynudzania.

Ojj piękny dzień dla liliowców, zakwitły długo wyczekiwane nowości... jestem wręcz zachwycony i wyglądają duuużo lepiej niż się spodziewałem

Alexa Kathrynew

Ginny Mircheall na zdjęciu nie widać jego piękna... kilka kolorów, a mimo to bardzo delikatny

All About You cudowny

Dziękuję Ci bardzo za to że dajesz piękne zdjęcia wraz z pełnymi nazwami.
Te egzemplarze są prześliczne. Chyba będę szukać miejsca na kolejne lilie u mnie. A jak nie u mnie to choć u rodziców, tyle że tam to nie naoglądam i nie nawącham się zbytnio
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
admete 17:03, 09 lip 2014

Rany jeżówki w takiej ilości naprawdę robią wrażenie
Uwielbiam te kwiaty
ewsyg 17:19, 09 lip 2014

Łukasz, nie można nie zakochać się w jeżówkach. Liliowce cudo
Luki 19:13, 09 lip 2014

Kasiu Aniu zaraz wrzucam zdjęcia, ale u mnie jeszcze skromnie lilie kwitną.

Kondzio kolorowe szaleństwo u mnie w pełni

Aniu Monte jezówki nie są z mojego ogrodu tak jak napisałem nad zdjęciami i na pewno się tak nie wysiewają... posadzone są w dużej ilości no i robią ogromne wrażenie

Aniu wiem, że te z połączeniem żóltego i różu/czerwieni chyba za bardzo tobie nie odpowiadają
Po zobaczeniu tej jeżówki zimą w ofercie pomyślałem 'kto wprowadził takie dziwadztwo na rynek' po wczorajszym zobaczeniu na żywo zmieniłem zdanie

Cieszę się, że zdjęcia dotarły w całości

Wyjazdu do Wojsławic mi szkoda bo miałbym okazje poznać wszystkich obecnych pionierów w polskiej hodowli lilowców, ale trudno... za rok też będą kwitnąć. Mimo to wybieram się do znajomego od którego kupuje liliowce, a tam też kilka tysięcy roślin na polu rośnie, a znacznie bliżej bardziej w Twoją strone

Drażnij mnie tymi jeżówkami ale mimo to dziękuje bardzo, a zakupiona jeżówka to Southern Belle.

Syla to odmiana Southern Belle rozumiem, że to oczko porozumiewawcze.. pw

Ewelino staram się podawać wszystkie nazwy w miare pamięci i opisania roślin Liliowce z reguły nie pachną, lilie owszem w dużej liczbie odmian są bardzo pachnące.

Agnieszko potwierdzam ogroomne wrażenie... ja zaczynam uwielbiać

Ewo miałem u Ciebie pisać, że wrzuciłem nowe liliowce, jestem nimi zachwycony, szkoda że obfite opady szybko zniszczyły dzisiejsze kwiaty. Jezówki znajdą u mnie miejsce na pewno w większej ilości
Luki 19:19, 09 lip 2014

Przeszła dzisiaj nawałnica z bardzo obfitym deszczem... dobrze, że tylko na deszczu się skończyło, chociaż nie nacieszyłem się długo nowymi liliowcami, ale zakwitną znowu

Teraz lilie chociaż na razie słabo zbierają sie do kwitnienia

Z salonu również pięknie się prezentują... dosłownie zaglądają przez okno

Żółtki

Ojjj złe to połączenie... dobrze, że przypadkowe
Luki 19:27, 09 lip 2014

No i jeszcze podskoczyłem teraz wychylić się przez okno

Jak widać jeszcze słabo z kwitnieniem lili.