Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:17, 12 sty 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

No cóż jak królowa ..widocznie u Ciebie kaprysi bo róże maja u ciebie po królewsku.. a u mnie królowe są w pospólstwie, to muszą walczyć
Dla Queen chcę dać Rhapsody in blue .. ale nie wiem jak się zgrają pokrojem i stanowiskiem.. Laurowiśnia ma ją u siebie.. zadałam jej pytanie

To polecę do Ciebie poczytać, bo dopiero zamówiłam Rhapsody. U mnie będzie rosła z bladymi rózami i fioletami.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:09, 12 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A i jakbys powtórzyła moje kostki to bedziemy mialy prawie tak samo bo i u mnie beda graby

Ocenialam ostatnio wzrokiem takiego układu kostek jak u ciebie i moze być cięźko. Jaka masz wielkośc, bo u mńie 1x2 m
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:06, 12 sty 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
patrze jeszcze raz na liste i widze ze nie masz trawek ktore sobie akurat upatrzylam

ale moze masz jakies zdanie o
carex pendula
panicum northwind
miscant ghana
miscant dronning ingrid
spodiopogon sibiricus

?

moze ktos inny ma ?

Marzenko a z tych twoich to ktore to takie wg ciebie "must have" ?

Moje must have to wszystkie Carexy (chyba dam sobie jeszcze rok aby stwierdzić czy coś przebije carex morrovi variegata lub Evergold lub montana) i kultowe miskanty gracillimus i morning light. Stipa zbyt kapryśna ale piekna. Czekam na kolejny sezon seslerii (mam je dopiero od roku ) aby je podsumować.
Uwielbiam rozplenice ale za pózno starują i czesto te najmniejsze małe wypadają. Zdecydowanie minus ma molinia.... I strictusy za pokroj gdy sie starzeją. Dlatego ciagle je przesadzam
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:03, 12 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
ale to nie sa te graby w horbensjach tylko inne?
Nie.pamietam by je kiedys pokazywala.
Czyli krzywusy nie zasluzylu u Ciebie na Szanse jdnak
Trzymam zatem ksiuki za szybkie przekwitniecie krokusow bys przesadzac na wiosne mogla.
Ja tez bede wisnie z podjazdu sadzone w 2012 przesadzac i probowac reanimowac w ogrodzie-przynajmniej jedna.i dam w ich miejsce graby

To własnie te w hortensjach, to moja północna sciana
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:02, 12 sty 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
szczerze mówiąc to się uśmiałam że jesteś w wieku w którym należy robić listy Poszłam na łatwiznę i skopiowałam Twoja i porównam ze swoimi, chociaż na pierwszy żut oka widzę że u mnie nie ma kostrzew
Nie wiem ale wydaje mi się ze zapomniałaś o red baronie?

Bingo zapomńiałam
Ogrodowe przygody 21:59, 12 sty 2016

Do góry
A jeśli nie ma być na przodzie rabaty -tylko może być angielka - to w ciemno polecam Mustead Wood
Ogrodowe przygody 07:05, 12 sty 2016

Do góry
Wbrew pozorom okrywowe wcale małe nie sa, pożrą bukszpany i sie w to miejsce nei zmieszczą. U mnei np Fairy osiąga ponad metr szerokosc i to samó w gore, Aspirin jest jeszcze wieksza. Ktoś ma Swany to moze rosnie mniejsza.
Pomysł o miniaturowych rabatowych typu Heidi Klum czy Soul. Chociaż moją faworytka będzie Lavender Ice, ale ten kolor tam chyba w ogole nie pasuje. Ale najbardziej by mi tam białe pasowaly. Jesli chcesz ciemne to pomysł o tych dwoch o ktorych napisałam.
Soul mam dopiero od jesienię wiec nie wiem jak z obfitością kwitnienia. Heidi potrzebuje ze dwa sezony aby sie rozruszać, ale kwity ma zachwycajace.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:59, 12 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Lista traw robi wrażenie

Ja mysle, ze gdyby coniektorzy na forum zrobiliby listy swoich kolekcji to szczeki bysmy pogubili weźmy taka Mała Mi albo Bogdzie. Lista bylin i rodaków spowodowałaby wstrząs ogólnokrajowy
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:58, 12 sty 2016

Do góry
Luki napisał(a)
O cholercia... ale lista a jakie to zdziwienie było jak ja pisałem, że mam ponad 100 odmian żurawek, a one jednak sporo mniejsze. Przy 150 odmianach w ponad 300 sztukach jestem w trakcie sporej redukcji bo to się nie da
Trawy muszę sobie dokładniej pooglądać bo sporo nie znam, na róże to już ochoty nie mam, na szczęście

Luki kupujemy, kupujemy, ogrody mamy z gumy a potem suprajz ze tego tyle nzwbieralismy. A ja ciagle jeszcze planuje sie zatrawkować. Róze juz tylko na wymianę. Teściowa bedzie szczesliwa
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:56, 12 sty 2016

Do góry
iwonadm napisał(a)
Mam prośbę zobacz u mnie może mi doradzisz nt dosadzenia jednej różyczki do okrywówki.

Lece
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:56, 12 sty 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
Bardzo imponująca lista trawek. Ale trawy są śliczne i mieć je trzeba.

Karol pisałeś ze sie bedziesz trawkował. Gorąco polecam i będe kibicować
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:55, 12 sty 2016

Do góry
Karabela napisał(a)

a ja dla Ciebie Wedding Piano o wysokosci 1,7 metra moja Gospel ma jakieś 2,5 to chyba nigdzie nie spotykana odmiana pnąca, puszczam ja na Nigre i zobaczymy co będzie
A może ziemia u mnie z jakimś rozanym turbodopalaczem ? )

Wow!!! Wedding Paino to moje marzenie Wszystko rosnie od Twojego pozytywnego wzroku, gdy je dogadasz
Mój James dorasta do ponad 2 M. Daj tylko znac kiedy robimy akcje przesadzania Jamesa bo on duzy jest
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:52, 12 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Marzeno pisałas ostatnio u mnie o wykopywaniu grabów z granicy - zdradz co dokładnie planujesz?

Z tyłu domu mam taki sam szpaler grabow jak na przedpłociu. Z powodu konfliktu z sasiadem chyba je wykopie i wsadze w miejsce tych krzywusow w podjeździe. Wszystko zalezy od decyzji M. Nie jest to jednak przesądzone. Graby rosną tam bowiem od 2012 i obawaiam sie czy przeżyją. Musze to skonsultować z Wieloszka, ktora ciagle drzewa przesadzała
No i jest jedno ale ... W podjezdzie mam 1000 krokusów wielkokowiatowych.... Nie moge robic rewolucji dopóki nie przekwitna....
Z tyłu zostałby tylko strictusy, laurowisnie i zywopłot z pęcherznicy za drewutnia
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 06:48, 12 sty 2016

Do góry
Agania cudowne widoki nam zaserwowałeś. Miałam pisać , ze wiosna najpiekniejsza ale cały rok u Ciebie zachwyca.
Cieszę sie, ze pokazałaś zdjecie ze ślubu córci, piekne klimatyczne. Ach jaki wazny i piekny rok to był dla Ciebie.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 06:36, 12 sty 2016

Do góry
Pokazuj dalej róże, moze wiosnę tym przywołasz
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 06:33, 12 sty 2016

Do góry
Wiosnę czujesz już
Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:25, 11 sty 2016

Do góry
W pamiętnej 3 dekadzie stycznia 2012, gdy zmroziło Polskę zalogowałam sie na Ogrodowisku po raz pierwszy. I w te najcięższe mrozy M ze złamanym obojczykiem i żebrem przez miesiac korzystał z komunikacji miejskiej. I ten dziwny czas umilać sobei zaczełam Ogodowiskiem i nie wiedzieć kiedy nadeszła wiosna
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:18, 11 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Przekopiowałam to sobie od Kasi ale dopiero póżniej zaczęłam czytać o tym Ortusie. Nie wiedziałam, że to chemia, której próbuję nie stosować w ogrodzie. Na szczęście Walerek podał już ekologiczny zamiennik

W tamtym roku u kogoś sie zastanawiałyście czy można mieszać jakieś dwa środki. Teraz nie pamietam u kogo i jakie specyfiki ale może z tym właśnie to sobie skojarzyłaś?

Jagoda pytała o mozliwosc mieszania Mospilanem z Topsinem i powtierdzilam możliwośc u fachowca IPO. Ale na oewno nie dyskutowałam o Ortusie. Ale znajdę to
Jest jeszcze jeden trop ... Ortus jest na bazie oleju parafinowego... Może stad ten mój głupi pomysł? Sama nie wiem wot i gdzieś sie to w najdalszych zakamarkach mojej głowy chyba musiało zrodzić, bo w necie takiej informacji nigdzie nie ma...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:30, 11 sty 2016

Do góry
Karabela napisał(a)

a właśnie chce ja dosadzić w okolice Ascot i Red Eden, czyli trafione w 100 % biel zoastawię zatem, a wyjście do Keczergis będzie fantastyczne baaardzo chętnie

ps chodziło mi o niemkę, myślałam że to ta sama róża tylko w innym języku... ta czerwowo malinowa

Pamiętasz ze mam Jamesa dla Ciebie. Wczesną wiosna wykopie.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:25, 11 sty 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Rozwalasz system dzisiaj! Ja list chyba w życiu nie zrobię, bo po co przeżywać szok jak Ty?

W pewnym momencie życia trzeba już zapisywać.....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies