no ja wszystkie ciacham tak samo ale chyba tę co mi kwitnie najładniej to ciachałem dwa razy trochę bardziej...
teraz wygląda tak a w tle pozostałe...
ale dziwnie jakos kwitnie...tylko od dołu tak jakby na dwuletnich..te co odbiły po cięciu to niby mają pąki ale na razie nie kwitną..
zdjęcia z telefonu więc szału nie ma
dzisiaj jak widac pogoda wspaniała 26 mi pokazywał termometr i moja Magnolia coraz odważniej
Właśnie miałam napisać, że fotek natrzaskałam dużo, ale poczekam aż rozkwitnie cała, co prawda zapowiadają od jutra deszcze.. i może być różnie .
Teraz czekam na sałatę, bo takie fajne zielsko do kanapek już mi zaczyna kwitnąć, a pasuje do tego dodawać sałatę. Jeszcze tydzień i przechodzę na swoje zielsko
Dziś koleżance kupiłam na urodziny taką.. ładnie rozgałęziona , co najmniej 80 cm wysokości ..za 35 zł. Kilkadziesiąt pąków kwiatowych. Jak ktoś chce to u mnie we wsi są do kupienia.
Sadzone jesienią szafirki... z odzysku z innych rabat..
Palenisko głownie na ognisko, chociąz jakby dorobic jeszcze kratke to moze służyć też za grill.
Mirelko pytałam, ale słaby odzew, więc zaufałam opiniom z internetu i kupiłam pralkosuszarke Samsunga.
Próbowałam suszyc i powiem szczerze ze całkiem fajnie; pranie nie jest jakos specjalne zgniecione, a ta jakby nabrało puszystości.
Bajer ten zamierzam wykorzystywac jesienia czy tez zimą, bo mam dosyc porozkładanych po domu suszarek do prania.
Chwasty spryskałam octem. Dzisiaj widzę ze usychają. jejeje ;D. Musze zrobić powtórkę z rozrywki i zrobię tak jak Rumianka: przykryje gazetami i ściółką a to co będzie jeszcze wyłazić potraktuje tym roundapem w żelu.