Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 10:08, 08 kwi 2016

Marzenaka napisał(a)
Paulina ładnie ci roślinki rosną. Piękne zdjęcia. Magnolia mi się marzy (dwie nam padły już, myślę, że do trzech razy sztuka). Ale to raczej w przyszłym roku, ewentualnie na jesień. Co do poziomu wiedzy o roślinach w niektórych ogrodniczych - różnie bywa w tamtym roku pytałam o miskanty w jednym miejscu a pan mnie zaczął wypytywać o nie i żebym mu doradziła do jego ogrodu he he.

Hej Marzenka rosną, rosną z tego co zauważyłam po zimie tylko berberys mi padł, ale to przez to,że coś odkopalo mu korzenie i nie zauważyłam.

Ja swoją magnolię kupiłam w nomi parę lat temu, w poprzednim roku za dużo odslonilam jej korzenie i zakwitł jej tylko kwiat, na szczęście zauważyłam o co chodzi i w tym roku się odwdzięczyla planuję dokupić jeszcze różowa, ale najpierw muszę jej miejsce znaleźć.

Będziesz chciała Marzenka te trzmieliny?? Mam 5 gotowych, ładnie ukorzenionych, kupiłam w tamtym roku w akacji, ale tak wszystko pozmieniałam,że póki co siedzą mi w przechowalniku.
paulina_ns 10:13, 08 kwi 2016

MonikA napisał(a)

Mam to samo, najlepiej kopać wiosną, albo po większych deszczach.

Monia na szczęście nie wszędzie tak jest, ale pamiętam jak chciałam raz sama drzewko wkopac, a ema nie było, nie dałam rady wbić łopaty. Lalam wodę i Lalam i dopiero się udało Także lekko nie ma, ale jakoś do przodu
olga80 10:52, 08 kwi 2016

Paulinka piękna wiosna u Ciebie
Donice super sprawa tylko przemysl 2 razy zanim zaczniesz stawiać
paulina_ns 14:23, 08 kwi 2016

Ale jestem zła!!!coś mnie chorobsko rozkłada, dzwonię rano do ogrodniczego, czy przyszła szałwia, bo miała przyjść, Pan mówi,że jest, pytam się jakiej odmiany, a on mi mówi,że musiałby sprawdzić, a nie ma czasu. Ok wiec pytam się czy będzie 10 szt żebym specjalnie jechać nie musiała, a on,że chyba tak. Więc sobie myślę ok czuje się do dup...ale po nią podjadę, więc dzwonie jeszcze raz i mówię,że zaraz po nią będę, przyjeżdżam, a gościu mi mówi,że przed chwilą sprzedał!!! I że może będzie jutro...miałam powiedzieć mu kilka słów, ale nawet nie miałam siły na kłótnie
Kawa 14:24, 08 kwi 2016

tylko mi nie mów że mówisz o akacji
ten gość mnie rozwala normalnie
paulina_ns 14:35, 08 kwi 2016

Kawa napisał(a)
tylko mi nie mów że mówisz o akacji
ten gość mnie rozwala normalnie

Dokładnie Kamilka pisze o akacji!!! A mało tego zawsze jak tam jestem i wchodzę do środka czuje alkohol, więc nie wiem,czy ten Pan stosuje jakieś dziwne kosmetyki nie moja sprawa, ale ja teraz węch to mam wyostrzony .
Kawa 14:38, 08 kwi 2016

ja tam jeszcze nie byłam ale kilka razy dzwoniłam i nie umiał na zadne pytanie odpowiedzieć
paulina_ns 14:46, 08 kwi 2016

Kawa napisał(a)
ja tam jeszcze nie byłam ale kilka razy dzwoniłam i nie umiał na zadne pytanie odpowiedzieć

W sumie ich tam jest dwóch, ten młody właśnie taki jest,że nigdy nic nie wie, nic mu się nie chce, a znów tamten jakieś pojęcie ma, ale niewielkie ostatnio kwiatki sprzedał mi wieloletnie, a później jak sprawdziłam w Google okazało się,że są jednoroczne. Wiadomo od nikogo nie wymaga się niewiadomo jakiej wiedzy, ale wkurza mnie takie wciskanie komuś coś,żeby tylko sprzedać.
Kawa 14:48, 08 kwi 2016

mi powiedział że nie ma cisów bo one "niechodliwe" są
15:57, 08 kwi 2016
Dziewczyny to nie jedyny taki ogrodniczy. Dzis kupowałam trzmieliny i też pani nie wiedziała jaka to odmiana, mowiła że ładna hehe
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies