Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród kwiatowy 07:14, 18 wrz 2021

Do góry
violaskom napisał(a)

Szaleństwo kwiatowe

Czy na pierwszym zdjęciu to osteospermum? Oczywiście z nasion?

Lwia paszcza piękna, ale w takiej ilości dopiero robi wrażenie
Przerabianie ogródka pod swój gust 07:02, 18 wrz 2021

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)

Cudne

Palczatki - pokazowe okazy wyhodowałaś
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 06:37, 18 wrz 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Od wczoraj leje, końca nie widać, dolało już jak diabli....już dawno podlało to co sadzone, mogłoby już przestać.

Na poprawę nastroju

U mnie dzisiaj znowu leje od rana… równo
Fantastyczna masz ta ptaszarnie, cieszy oczy i serce
Wiąz holenderski - Ulmus hollandica "Wredei" 05:19, 18 wrz 2021

Do góry
Mój wiaz nigdy nie był przycinany.
Wygląda wg mnie słabo bo jak krzaczor - od początku nie miał jedego pnia a rosł na kilka frontów.
Zostawić go dalej tak, czy wybrać jakiś jeden przewodnik a reszte wyciąć - wtedy będzie to drastyczna redukcja przyrostu dlatego mam pewne obawy.

Ogród z zegarem 23:29, 17 wrz 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Po co chodzić po ścieżce?

Te zielone kępki przy ścieżce to turzyca raureif.

Pięknie wybarwiona palczatka

Agnieszka dobrze ci idzie z tymi zakupami i nasadzeniami

Za 2 lata a może i wcześniej będziesz chodziła i zastanawiała się kiedy to wszystko zdążyło urosnąć. Bardzo ładny deptaczek karmnik posadz aż się prosi.
Palczatka przepiękna o każdej porze roku. Mam ich kilka to wiem że tak jest.
Sezon 2017 u Hanusi 22:27, 17 wrz 2021

Do góry
Z gruszki ulęgałki to tylko bimber, wg receptury z Trzebiatowa .

Ostatecznie można ususzyć, ale jeszcze takie zielone, nie ulęgłe. Nie wiem może sok z zielonej, ale to cukru trzeba by było nawalić. Ja nie cukruje zbytnio swoich przetworów.

Żurawina Powinna jeszcze powisieć na krzaczku. ale skorzystałam z pogody i na sucho ją zebrałam. teraz leżakuje. Ta niby szlachetna jest. I tak mocno się nie wybarwia jak dzika. Trochę mało jej, może na ryneczku dokupię z kg. Ogłaszają się u mnie zbieracze, ale wolałabym realnie trafić na dostawcę, Nie chcę dodatkowo dopłacać za przesyłkę. odwyku? Nie wiem czy wytrzymam na odwyku. Może się uda?

April podbija las... 22:20, 17 wrz 2021

Do góry
April napisał(a)

Świecznica ci kwitnie. Kupiłam swiecznice właśnie ta ciemna kwitnąca 4 lata temu i od 2 lat nie kwitnie. Wszystko ma jak trzeba i nic.
Jasne kwitną wysokie 1,5 metra.
U ciebie kwitną czy chumorzaste
Ogród na piasku i z wielkim murem 22:14, 17 wrz 2021

Do góry
Danusi dziękuję, że cierpliwie prowadziła rozmowy na tematy ogrodowe i nie tylko. I zawsze uśmiechnięta i serdeczna!!
Nade wszystko jednak wyrazy wdzięczności i podziwu dla obojga właścicieli tego pięknego miejsca, za to że IM się chciało i nadal chce, tyle pracy (wysiłku)wkładać w to abyśmy mogli to dzieło oglądać.
Kochani właściciele Ogrodowiska - jesteście Wielcy!!

W ogródku emerytki 22:11, 17 wrz 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Też nie lubię krótkich dni, dlatego teraz się sprężąm żeby jak najwięcej zrobić w ogrodzie. 30 październik, to moje zamykanie ogrodowej furtki.
Zurawina zerwana, teraz dochodzi w domu do koloru.

Haniu, dzięki za żurawinę, bardzo lubię i jem, ale suszoną i nie wiem, jak smakuje świeża.
Kiedyś chciałam uprawiać i jakoś się nie zmobilizowałam.

A ja tu narzekam, na krótkie dni, mając ogród pod nosem, przecież Ty masz trudniej.
I więcej pracy z zaprawianie dobroci na zimę.
Ja idę na łatwiznę, tylko kiszę ogórki, robię przecier pomidorowy i buraki.
Ogród na piasku i z wielkim murem 22:00, 17 wrz 2021

Do góry
Po przerwie wszystko działa nie tak jak trzeba. Komputer chyba też się obraził, bo zdjęcia wgrywają się w takim tempie jak ja przemieszczam się po matce Ziemi

Niestety nie jest możliwe dalsze wgrywanie fotek, szkoda, spróbuję jutro.
Ogród na piasku i z wielkim murem 21:50, 17 wrz 2021

Do góry
Otrzymałam dodatkowy bonus na życie... Złamany kręgosłup to przecież jeszcze nie powód, żeby odmawiać sobie wszystkich przyjemności.
Po kilku miesiącach milczenia (zaniku} na wątku postanowiłam choć trochę poprawić sobie nastrój i...

..no to już wiadomo (chyba) gdzie pojechałam
Moje "chwastowisko" z nadzieją na piękny ogród 21:46, 17 wrz 2021

Do góry
Mam taką rabatę przed domem, że niby wszystko na niej jest ogrodowiskowe a jednak wygląd mnie nie zadawala.... Dopiero jak roślinki się rozrosły to widzę, że konieczne będzie przesadzanie
W ogródku emerytki 21:41, 17 wrz 2021

Do góry
Też nie lubię krótkich dni, dlatego teraz się sprężąm żeby jak najwięcej zrobić w ogrodzie. 30 październik, to moje zamykanie ogrodowej furtki.
Zurawina zerwana, teraz dochodzi w domu do koloru.

Zacisze Alicji 21:38, 17 wrz 2021

Do góry
Agapant powoli kończy kwitnienie. Fuksje kwitną długo, do mrozów.
Zakwitł też żółwik, posadzony w ubiegłym roku, ma tylko jeden malutki pęd, ale kwitnie.

Moje "chwastowisko" z nadzieją na piękny ogród 21:34, 17 wrz 2021

Do góry
Sezon 2017 u Hanusi 21:34, 17 wrz 2021

Do góry
Iruś,jeszcze jestem ogrodowo w Ogrodach forum. Co prawda nie wszędzie, ale, coś trzeba pooglądać, żeby u siebie siary nie robić, jak mówią młodzi.

Ale od adwentu biorę ogrodowy urlop aż do lutego. A potem, jak zdrowie pozwoli.

Nowości nie mam, cebulkami tulipków powiększyłam zasoby. Teraz czekam na słoneczną pogodę po niedzieli. Ponoć pełnia lubi wyże.

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 21:33, 17 wrz 2021

Do góry
Even napisał(a)
Witam serdecznie, w tym roku założyłem obok domu pierwszy trawnik . Naturalnie przygotowałem podłoże, nawozilem i z początku był soczysto zielony. Niestety od jakiegoś czasu pojawiają się żółte place a trawa ginie lub nie wzrasta. Czy ktoś może podpowiedzieć laikowi co się dzieje? Poniżej zdjęcia. Serdecznie dziękuję

Dzieje się to, że trawnik ma zapewne zbyt ubogie podłoże i nie ma z czego rosnąć. Nie ma co "jeść" a jak nie ma to jest żółty, czyli zagłodzony.
Posyp nawozem a ruszy, tylko nawóz rozsiej równomiernie, bo zaraz będzie następny kłopo laika - plamy w trawniku lub pasy w trawniku. PO nawozie podlej go aby się rozpuścił.
Moje "chwastowisko" z nadzieją na piękny ogród 21:33, 17 wrz 2021

Do góry
Moje "chwastowisko" z nadzieją na piękny ogród 21:31, 17 wrz 2021

Do góry
Moje "chwastowisko" z nadzieją na piękny ogród 21:31, 17 wrz 2021

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies