Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Skarbonkowy ogródek 12:37, 05 kwi 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
hej
ale magnolia śliczna tfu tfu

ja miałam 2 i dwie padły
ale podejrzewam ze coś mi ryje i zżera korzenie
wrr

jak twoja cała rozkwitnie będzie cudna!!

szkoda tych Twoich magnolii. Moze w innym miejscu byś spróbowała ja posadzić?

Jak w zeszłym roku oglądaliśmy przed zakupem nasz dom to magnolia akurat kwitła. Rzeczywiście wyglądała wtedy zjawiskowo. Mam nadzieje ze w tym roku tez da popis
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 12:02, 05 kwi 2016

Do góry
Agania napisał(a)
Magnolia pośrednia Lennei..to moja faworyta...ale łatwo można kupić kota w worku.

Ciekawe, czy ją w Krzywaczce znajdę...?
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 11:52, 05 kwi 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Te róże były po prostu słabe, nie ma się co łudzić - niestety czasami ten materiał szkółkarski pozostawia wiele do życzenia (zwłaszcza w temacie róż).

A magnolia - jak pisze Laurowiśnia - ona z powodu letniej suszy zasuszyła pąki. U mnie na jednej tak samo. Zwłaszcza, że magnolie wytwarzają pąki właśnie na jesieni (sierpień) i zimują z pąkami.

Bez - dobry wybór.

Na jodłach się nie znam. Mówisz, że szybko rosną?

Jude the obscure była ładnie rozkrzewiona, ta druga trochę gorzej. Trudno się mówi...

Magnolie podlewałam całe lato i jesień na równi z rh. Widać za mało. A piekszy raz zawiązała pąki...

Z bzu się bardzo cieszę, nie mogłam go nie kupić, bo mam już miejsce od dawna dla niego.

Ponoć jodła kalifornijska to silnie rosnące drzewo, ale te odmiany to czarna magia, zapytałam w wątku o jodłam, a jak nikt nie odpowie to się do Zbyszka z Borów Tucholskich zgłoszę. Może coś wie...
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 11:45, 05 kwi 2016

Do góry
Te róże były po prostu słabe, nie ma się co łudzić - niestety czasami ten materiał szkółkarski pozostawia wiele do życzenia (zwłaszcza w temacie róż).

A magnolia - jak pisze Laurowiśnia - ona z powodu letniej suszy zasuszyła pąki. U mnie na jednej tak samo. Zwłaszcza, że magnolie wytwarzają pąki właśnie na jesieni (sierpień) i zimują z pąkami.

Bez - dobry wybór.

Na jodłach się nie znam. Mówisz, że szybko rosną?

Skarbonkowy ogródek 11:43, 05 kwi 2016

Do góry
Magnolia bajecznie piękna

I co z chwatami? Poradziłaś sobie? jest jeszcze randaup żel, ale to smarowanie listków to tez przerypane
Czasami nożem sobie pomagam przy pieleniu zielska w trudnych miejscach.
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 11:16, 05 kwi 2016

Do góry

laurowisnia napisał(a)
Te dwie rzeczywiście słabo wyglądają, podlej je dobrze, może ładnie puszczą z nasady.
Magnolia może jeszcze słabo zakorzeniona i nie utrzymała pąków, sucho było i jesienią i teraz.

Róże podsypałam piopiołem z ogniska, a te dobrze przezimowane również florovitem do róż.

margaretka3 napisał(a)
Reniu, ja wczoraj też rozgarnęłam kopczyki, ładnie przezimowały, najsłabiej Miriam, ale i tak nie najgorzej, bo z dwóch pędów już wypuszcza nowe. Jedynie do Giardiny nie zdążyłam dojść wczoraj. Dziś pójdzie na swoje miejsce. Pod kopczykami na wszystkich różach nowe pędy już były.

No widzisz, a te dwie wcale nie mają nowych przyrostów. może się po prostu nie przyjęły, bo przecież jesienią je sadziłam.

ryska napisał(a)
Hej Renatko, żal pieska, że zdechł
Zdjęcia piękne jak zawsze, pozdrawiam

Pozdrawiam
Skarbonkowy ogródek 10:44, 05 kwi 2016

Do góry
Witaj, trafiam do Ciebie z wątku Mirellki, bardzo ładny masz domek, fajnie sobie wszystko planujesz. A magnolia śliczna,ja mam biała i męczy mnie teraz taki kolor jak Ty masz, szkoda tylko,że tak krótko kwitnie. Pozdrawiam i trzymam kciuki za hiacynty
Skarbonkowy ogródek 10:36, 05 kwi 2016

Do góry
hej
ale magnolia śliczna tfu tfu

ja miałam 2 i dwie padły
ale podejrzewam ze coś mi ryje i zżera korzenie
wrr

jak twoja cała rozkwitnie będzie cudna!!
Pan Maluśkiewicz 10:32, 05 kwi 2016

Do góry
Mirellko, karminowe są fenomenalne i zachwycając, szkoda że nie było więcej.

Ta magnolia jest bardzo droga, bo to w sumie nowość. I ten egzemplarz był bardzo dużyPodobna do niej kolorem jest nigra. Trochę inny pokrój ale też trochę tańsza. Nie pytałam w J po ile mieli.

Będę czekała na mniejsze egzemplarze. Dojazd do J też mnie będzie kosztował więc muszę to przekalkulować.

Pomarańczowe hiacynty! Niesamowite te nowe kolory
Skarbonkowy ogródek 10:31, 05 kwi 2016

Do góry
ziele napisał(a)

Magnolia przepiękna i zatrzęsienie kwiatów... Mam białą ale niestety mimo, że wiekowa tak jak Twoja, kwiatów ma zdecydowanie mniej Inna strefa niestety...

anbu napisał(a)
Cudna magnolią

Dziękuję dziewczyny i choć to nie moja zasługa ze taka piękna to jest mi niezmiernie milo.

Starszy syn spytał się wczoraj co się stało, jak zaczęłam piszczeć kiedy zobaczyłam ze zaczęła kwitnąc
Skarbonkowy ogródek 10:23, 05 kwi 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
Przepiękna.

Moja dopiero zaczyna.

Magnolia dziękuje za komplement
Ogrodowy song 10:12, 05 kwi 2016

Do góry
Olili napisał(a)

Witam się w Twoim wątku

Mam pytanie odnośnie Twojej magnolii . Jak dużo słońca ma w ciągu dnia?
P.S.
nie wiem czy swojej źle nie posadziłam.

Iza witam u mnie moja magnolia ma stanowisko zaciszne i dobrze nasłonecznione.Rośnie sobie obok iglaków i w dodatku w pobliżu orzecha.
Jakie miejsce ma Twoja...bo jeżeli coś nie tak to zaryzykuj przesadzenie; ja w tamtym roku tak uczyniłam z kilkuletnim okazem, została przesunięta o niecały metr.Bardzo się bałam o nią podlewałam ukorzeniaczem, na zimę była okryta i nic jej nie zaszkodziła ta akcja; ma obecnie dużo pąków, jak zwykle.
Małymi kroczkami do celu... 10:01, 05 kwi 2016

Do góry
Dziewczyny obiecana dla Was magnolia

Ogrodowy song 09:19, 05 kwi 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Ty wiesz, co cieszy ogrodnika..cebulowe lada moment a magnolia już różowiejące pączki pokazuje )wiosenka..i jakaś przyspieszona.Muszę do Ciebie teraz na wywiad środowiskowy.

Witam się w Twoim wątku

Mam pytanie odnośnie Twojej magnolii . Jak dużo słońca ma w ciągu dnia?
P.S.
nie wiem czy swojej źle nie posadziłam.
Małymi kroczkami do celu... 09:09, 05 kwi 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)
Takie małe listki a tak cieszą Piękna wiosna - czekam na Twoją magnolię
Odpoczywaj

Aguś Mirellka magnolia już wczoraj otworzyła 3 kwiatuszki, ale nie miałam czasu zdjęcia zrobić, dzisiaj wstawię specjalnie dla Was . Buziam.
Beskidzkie marzenie 08:59, 05 kwi 2016

Do góry
Pięknie zakwita magnolia

Monika to palenisko to do robienia ogniska czy grilować też można?

Co z tą pralko - suszarką, pytałaś, ale nie odpisałaś. Kupujesz?
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 08:31, 05 kwi 2016

Do góry
Te dwie rzeczywiście słabo wyglądają, podlej je dobrze, może ładnie puszczą z nasady.
Magnolia może jeszcze słabo zakorzeniona i nie utrzymała pąków, sucho było i jesienią i teraz.
Pan Maluśkiewicz 08:18, 05 kwi 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Karola ile ta Magnolia kosztuje ponad 500,00 złotych?

Cisy bardzo dorodne, doniczki super wyglądają z wiosennym kwiatkami

Ciekawe czy hiacynty dostałaś karminowe?

Tak ale piękna była!!! Oglądnęłam jak w muzeum i poszłam dalej jak wracałam znów pooglądałam

Mam karminowe hiacynty! To te co miały być czerwone! Jak się rozwiną to zrobię focie ;D
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:38, 05 kwi 2016

Do góry
Agania tak magnolia gwieździsta zaczela pierwszymi kwiatami kwitnąc. W dzisiszym ciepłe pewnie pokaze kolejne kwiaty

Malkul dzisiaj moze cyknę kwiatki magnoli i pierwsze białe narcyzy. Żółte mińiaturowe juz kwitna od tygodnia

Martini seslerie mam ktoko, nie Wi jak po kilku latach sie bedzie zachowywac. Kostrzewe mam juz od 3 lat i ładna jest przez pierwsze dwa sezony potem szybko sie starzeje i trzeba ja odmładzać. Z pewnoscią sesleria bardziej wdzieczna (jak na razie)
Ja testuje wiele roslin więc nie przejmuje sie ze cos będzie brzydkie, bo wtedy wymieniam. Nie wiem jakie Ty masz podacie do roslin więc lojalnie uprzedzam

Tesiu pekają ale w poprzednich latach wcale sie tym nie przejmowałam i roślinkom nic nie było. Dokładnie objrzalam graby. Skoro jablonki mozna w fazie pękania paka to i grabom nic nie będzie. Miałam w ogóle nie pryskać ale żal mi było moich grabów, ktore ubiegłoroczne gorące i suche lato nękały szpeciele.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies