Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

malkul 11:09, 12 kwi 2016

agata19762 napisał(a)
Gosia Mała mi miała problem z tą narcyzówką, wdepnij może coś poradzi

Agatko kochana jesteś , już lece ptać
malkul 11:09, 12 kwi 2016

magnolia napisał(a)

udawac że nie ma tematu i liczyć że się nie przypęta- to jedyny sposób jaki mam niestety

oj to nie masz dobrego sposobu
malkul 11:11, 12 kwi 2016

Kasya napisał(a)
Są jeszcze takie szpikulce do wycinania chwastow
Można dość precyzyjnie trafić w korzeń palowy. Uciachac i wyciągnąć chwasta górą

apropo kupiłam sobie taki wynalezk (niby na zajączka od meża ale mąż nic nie wiedział że mi podarował)
http://www.agito.pl/fiiskars-wyrywacz-do-chwastow-nozyce-do-trawy-galazek-26cm-139916-fs139916/pd/DWKJWMBBM/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_term=&utm_campaign=PLA_All_Products&gclid=CL78htTgiMwCFcL2cgodD5YE3Q

i jak go odpakowałam tak lezy bo za cholre nie umeim tego osłużyć! ma ktoś? wie jak i co?
Kawa 11:12, 12 kwi 2016

hmmm dobra to myślę gdzie go wsadzić
dzięki za info
iwka 11:21, 12 kwi 2016

kłosownicę spróbuj może podważyć widłami i nożem rozciąć kępę, trochę rozluźnić i wyciągnąć gada z całym korzeniem. Inaczej będzie wyrastał cały czas. Tak robiłam u siebie, tylko że moje kępy mniejsze
Kuba 11:25, 12 kwi 2016

mam tego fiskarsa, obsługa jest prosta- wbijasz w ziemię pionowo w dół otwarte szpikulce, wdeptujesz nogą ten wystający pedał co powoduje że szpikulce się w ziemi zaciskają, i takie zaciśnięte wyciągasz z ziemi razem z chwastem, tylko ostrzegam że zostaje głęboki krater
Makao_J 12:00, 12 kwi 2016

malkul napisał(a)

apropo kupiłam sobie taki wynalezk (niby na zajączka od meża ale mąż nic nie wiedział że mi podarował)
http://www.agito.pl/fiiskars-wyrywacz-do-chwastow-nozyce-do-trawy-galazek-26cm-139916-fs139916/pd/DWKJWMBBM/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_term=&utm_campaign=PLA_All_Products&gclid=CL78htTgiMwCFcL2cgodD5YE3Q

i jak go odpakowałam tak lezy bo za cholre nie umeim tego osłużyć! ma ktoś? wie jak i co?

Też bym sobie kupiła taki sprzęcik. Całkiem ciekawe urządzenie
LeniwaOla 12:02, 12 kwi 2016

Nie będę oryginalna, ale muszę, trawnik mnie powalił. PRZEPIĘKNY! Wiesz co to za mieszanka? No i ta fota z trzcinnikami i czochami przy gabionie, rewelacyjne zestawienie, mimo, że przecież nie są w szczycie swoich możliwości.

malkul napisał(a)

przebranżawiam sie ale cicho sza.

Intrygujesz... wymyśliłam sobie, że będziesz emowi klepać rysunki konstrukcji na kompie, żeby było łatwo policzyć i pomierzyć, a on będzie spawał różne cudeńka. Nadajecie się!! Zgadłam ?
lindsay80 12:03, 12 kwi 2016

malkul napisał(a)

ja mam

osadzasz go tak, żeby chwast był w środku, dociskasz nogą na stopkę, w tym miejscu gdzie są te paski, tak, że przyrząd maksymalnie się zaglębi, przechylacz na bok w swoją stronę trzymając stopę na końcu stopki, podnosisz już z wyrwanym chwastem i wtedy przesuwasz tą pomarańczoną częścią na trzonku, chwytak się rozsuwa a chwast wypada na ziemie

Pięknie masz!
popcorn 12:06, 12 kwi 2016

malkul napisał(a)

hmmm jak znajde dzis czas to polece między kroplami z nożem potańczyć wśród kłosownicy
moge z Wami???