Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Tu ma być ogród :) 23:21, 16 sie 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

A jakie?
I Edytko jakie wysokie masz teraz hortki? bo moje od 100 do 130cm

A na razie nie będę więcej mówić, bo muszę mieć pewność, że to dojdzie do skutku.

Moje hortki pewnie podobnie, choć nie mierzyłam.
Tu ma być ogród :) 23:12, 16 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Mnie kusi teraz przesadzić i mieć spokój. Ale teraz kwitną. Rozsądek mówi, by wiosną, kiedy zaczynają się budzić.

ja przesadzałam w maju
Tu ma być ogród :) 23:08, 16 sie 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Lista drzew... nie mam pewności, ale chyba robiłam.
Jeszcze nie wiem na 100% ale możliwe, że te co teraz między hortkami rosną przesadzimy, a wszystkie takie same posadzę - eM już kiedyś wyraził zgodę, ale dawno z nim nie gadałam na ten temat, więc nie wiem czy ta zgoda aktualna

A jakie?
I Edytko jakie wysokie masz teraz hortki? bo moje od 100 do 130cm
Malutki pod lasem 22:07, 16 sie 2016

Do góry
A już myślałam, że mam jakieś mega zaległości, że piękne zdjęcia mnie ominęły a tu ... Ania zapracowana
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:03, 16 sie 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Dobra to powiem tak, że chciałabym mieć tak "nie wymuskane" No już przez mnogość spraw i papierzysków na moim biurku zdążyłam zapomnieć o urlopie... niestety.

kurczę to jakoś dawno u Ciebie nie byłam ...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:01, 16 sie 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

Nie
Rozchodniki są super

to ja chyba mam coś z głową
A wiesz chciałam Ci pokazać jak roku temu wygladało u mnie miejsce gdzie teraz jest ścianka wodna (pytałaś o to)... tylko muszę poszukać tych starych zdjęć ...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:54, 16 sie 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Te brzydkie moze odpadna dopiero za rok.Wiosna rh najpierw zakwitną a po kwitnieniu wyrosna nowe pędy i wtedy trzeba je podlewac bo zawiązuja kwiaty na następny rok. Nowe liscie zasłonią te stare brzydkie a potem stare zżólkna i opadna.Oczywiscie jeszcze nawóz muszą dostac ale to juz wszystko w przyszłym roku. Ja uwazam ze kora jest szkodliwa dla rh bo po pierwsze przechowywana w workach foliowych plesnieje , jest pełna grzybów, po drugie zabiera rh wodę bo wciaga ją prawie jak gąbka . po trzecie korzenie rh nusza miec dostęp do powietrza a kora im to utrudnia.U mnie rh które miały przykryte korzenie chorowały , dlatego rh sadzi sie płytko na tej samej wysokosci co w doniczce.

Bogdziu Wszystkie argumenty do mnie trafiają tylko na jaką odleglość odsunąć korę? na całą średnicę rośliny?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:49, 16 sie 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
No cóż mam powiedzieć? że nie jest wymuskane? To powiem dziękuję ... za Tosię A Ty już po urlopie?
Dobra to powiem tak, że chciałabym mieć tak "nie wymuskane" No już przez mnogość spraw i papierzysków na moim biurku zdążyłam zapomnieć o urlopie... niestety.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:36, 16 sie 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Nie wiem czy same rozplenice to nie byłby lepszy pomysł?

Nie
Rozchodniki są super
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:24, 16 sie 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

A jak odpadną te brzydkie to na wiosnę wyrosną nowe? Czyli korę mam całkiem usunąć?

Te brzydkie moze odpadna dopiero za rok.Wiosna rh najpierw zakwitną a po kwitnieniu wyrosna nowe pędy i wtedy trzeba je podlewac bo zawiązuja kwiaty na następny rok. Nowe liscie zasłonią te stare brzydkie a potem stare zżólkna i opadna.Oczywiscie jeszcze nawóz muszą dostac ale to juz wszystko w przyszłym roku. Ja uwazam ze kora jest szkodliwa dla rh bo po pierwsze przechowywana w workach foliowych plesnieje , jest pełna grzybów, po drugie zabiera rh wodę bo wciaga ją prawie jak gąbka . po trzecie korzenie rh nusza miec dostęp do powietrza a kora im to utrudnia.U mnie rh które miały przykryte korzenie chorowały , dlatego rh sadzi sie płytko na tej samej wysokosci co w doniczce.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:24, 16 sie 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Nie podejmowałam walki tzn.nie pryskałam, wymieniłam na nowe.

Renia jutro zmierzę moje i dam Ci znać, ale chyba coś mają koło tego. To chyba zależy jak zdjęcie jest zrobione, bo u Ciebie wyglądały wielkoludy

No widzisz jaka iluzja u mnie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:22, 16 sie 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Tu jak zwykle wszystko wymuskane, chwastów nie widać, wszystko piękne
Nie chwaliłam jeszcze psiunia, choć po cichu podglądałam, śliczna jest.
Pozdrawiam Reniu.

No cóż mam powiedzieć? że nie jest wymuskane? To powiem dziękuję ... za Tosię A Ty już po urlopie?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:17, 16 sie 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

No troche sa pokiereszowane ale to nie jest dla nich groźne. Te liscie zestarzeja sie i opadną a na razie odżywiaja rośline niech wiec zostaną.Bardziej od wyglądu rh nie podoba mi sie kora pod nimi. Ja bym ja zdjeła z korzeni rh.

A jak odpadną te brzydkie to na wiosnę wyrosną nowe? Czyli korę mam całkiem usunąć?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:16, 16 sie 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

A podejmowałaś jakąś walkę z mączniakiem?
Zmierzyłam ML, które mam na grabowej mierzą 130cm ...

Nie podejmowałam walki tzn.nie pryskałam, wymieniłam na nowe.

Renia jutro zmierzę moje i dam Ci znać, ale chyba coś mają koło tego. To chyba zależy jak zdjęcie jest zrobione, bo u Ciebie wyglądały wielkoludy
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:13, 16 sie 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Też czekam na finał Jestem ciekawa tej ścianki A w ogrodzie masz ślicznie

eM mówi, że finał dopiero na wiosnę Dziękuję Ewuniu
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:12, 16 sie 2016

Do góry
isia33 napisał(a)

Donice zrobione sa z płyty warstwowej na to styropian, siatka i klej. Ścianka jest wymurowana z bloczków betonowych i maxów, otynkowana jeszcze wymaga wyrównania a na koniec zostanie pomalowana
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:09, 16 sie 2016

Do góry
Sonka napisał(a)
Pierwszy raz chyba jestem w Twoim ogrodzie, wszystko piękne, evergoldy w grupie eleganckie. Podpowiem -szałwia ścięta po kwitnieniu, zakwita ponownie.

Witam Cię i dziękuję za miłe słowa
A szałwię już cięłam pod koniec czerwca tylko słabo, tym razem chcę zrobić ostre cięcie i nie wiem czy zdążą jeszcze obficie zakwitnąć
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:05, 16 sie 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Chyba jeszcze nie widziałam...super miejsce na wypoczynek murki coraz bardziej mnie się podobają..
Nowocześnie i z klasą

Dziękuję bardzo
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:03, 16 sie 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
napisze tylko och i ach

a na grabowej te wysokie trawy to co to ???

Dziękuję Domi Tam mam miscanta Morning Light
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:02, 16 sie 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Renia u mnie nawet surfinie w donicach złapały mączniaka

Ciekawa jestem wielkości ML. Będę miała porównanie z moimi, bo też wydaje mi się, że coś kiepsko rosną

A podejmowałaś jakąś walkę z mączniakiem?
Zmierzyłam ML, które mam na grabowej mierzą 130cm ...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies