Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:05, 04 kwi 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Porządeczek u Ciebie, ze mucha nie sada
O pustynniku czytałam, posłuchałam nawet
Aganiu, a gdybyś miała kupić jedną magnolię, to którą byś wybrała?
Bo mnie kusi, wiesz...

Wiem, wiem.....magnolia Lennei jest cudna zobacz:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3772-ogrodowe-radosci-i-rozterki-ogrod-agani?page=819
Moje pustynniki zabezpieczyłam niebieskimi granulkami, bo rok temu ślimaki się nimi najadły
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 14:36, 04 kwi 2016

Do góry
Magnolia pośrednia Lennei..to moja faworyta...ale łatwo można kupić kota w worku.
Typografia ogrodu 13:57, 04 kwi 2016

Do góry
A i mikoryze polecana przez Ilone do sadzonych drzew zakupilam i siarczan potasu do buksow.a teraz "otrząchac" ide
I kwiatki zostawiam (magnolia jakby cos ze szkolki)

Małymi kroczkami do celu... 12:33, 04 kwi 2016

Do góry
Wiosna cd....

Magnolia już tuż, tuż....

Pan Maluśkiewicz 12:31, 04 kwi 2016

Do góry
Jej, jaka ta magnolia droga

Z beza będzie pani zadowolona A jakieś foteczki tego patyczka bendom?
Moje małe królestwo 09:16, 04 kwi 2016

Do góry
Weekend minął w oka mgnieniu za szybko. Sobota bardzo pracowita w ogrodzie róże prawie posadzone zostały tylko Maria Theresia ale one do donicy idą będę czekały na przedogródek. Wczoraj w końcu kupiliśmy kostkę na taras i chodnik jak już byłam CH to i wpadła róża Chopin i Sylvia było dużo róż ale bezimiennych a mi zależy na konkretach a konkretnie jeszcze na Eden Rose

magnolia już posypana i podlana już nie mogę się doczekać kwitnienia

w sobotę pracowałam na rabatą w tej chwili to większość róż ale i zimozielone się pojawi i krzewy i byliny tak sobie myżlę,że Chpinowi sam do towarzystwa derenia o zielono białych liściach

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:52, 04 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ale będzie kwiatów miała magnolia - zapowiada sie jeden wielki magnoliowy odlot!
Muszę zrobić zdjęcie gigantycznej magnolii jaka rośnie w mojej dzielnicy, jest niesamowita.
Jak ja się cieszę, że sobie wszystkie odmiany seslerii zamówiłam - są piękne!

Narcyzy w donicy cudne, jakie trawki im tam dodałaś?
I jeszcze powiedz ile metrów od tarasu jest oddalona ściana wodna u Ciebie?

W narcyzach jest praire fire, ale coś podmarzła i złe wyglada... A była taka zieloniutka...

Ściana wodna jest od domu oddalona o 15 M a taras ma 4 m, zatem finalnie odeglosć gdy siedzę wynosi 10-12 m
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:37, 03 kwi 2016

Do góry
Ewo co zrobić, trzeba radzić sobie samemu.
Tytułu marudy nie oddam tak łatwo

Marto jesteś pewna bo podobno lepiej gdybym czasem siedział cicho bo mam niewyparzoną jadaczkę i chyba za często mówię na głos co myślę

Na froncie miały być same liliowce z liliami i rozrzucone cisy, teraz całośc będzie podzielona na 3 części odzielona dwoma żywopłocikami, jeden z cisa dalej od chodnika, drugi niższy z bukszpanu bliżej ścieżki, bo brakuje tam jakiegoś zimozielonego akcentu, ale liliowce i lilie będą królowymi tego miejsca plus magnolia

Paweł rano zgrywałem zdjęcia z myślą o wieczornym wklejeniu i wyszło jak na zawołanie
Dzięki

Martoibartku zaraz prześlę na pw, ale tej wiosny już za poźno.

Ewelino przez prace fizyczne ostatnio mój szkielet zdycha. Tata wymyślił sobie remont w budynku gospodarczym, a że jest po zabiegu przepukliny to ja jestem od noszenia worów z klejami, zaprawami, płytek i innych. Parę ton już przerzuciłem w rękach w ostatnim miesiącu

Namiary zaraz prześlę na pw.
Pracę za płotem wkleję jutro, a zdradzę, że pojawiają się już pierwsze nasadzenia, ale reszta jutro

Olu niestety nie tak szybko... ale nie tylko problemami człowiek żyje Teraz przynajmniej coraz mniej czasu na zbędne myślenie, łopata czeka
Bawarka 19:49, 03 kwi 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Gonię Twoją wiosnę Moja magnolia gwiażdzista jutro rozkwitnie

Oj bedzie piekny spektakl u Ciebie oj bedzie
Ogród Małej Mi - sezon 2016 19:36, 03 kwi 2016

Do góry
Moja magnolia gwiaźdizsta pół dnia opóźniona za Twoją
Co do piwoni, jedna drzewiasta kwitnie u mnie w ogrodzie zimowym, kupiłam bowiem z pakami meisiąc temu. Czekam az jakiekolwiek zagrozenie przymrozkami minie, to ją wysadzę do ogrodu.,
Moja działka. 19:31, 03 kwi 2016

Do góry

I to? nie znam.

Hiacynty wiadomo ładne są po jesiennym sadzeniu, potem nie. I do tego te pełne odmiany się fajniej prezentują Magnolia u mnie też
Blaski i cienie nowego życia 19:24, 03 kwi 2016

Do góry
Magnolia też pękła

Bawarka 19:14, 03 kwi 2016

Do góry
Gonię Twoją wiosnę Moja magnolia gwiażdzista jutro rozkwitnie
Skarbonkowy ogródek 19:04, 03 kwi 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Zaglądam i macham niedzielnie

Magnolia bardzo nie lubi jak się jej w korzeniach grzebie.

Kształt rabaty wygląda bardzo ładnie

Odmachuje
Tak właśnie doczytałam o tej magnolii. I dlatego mam problem. Bo mlecz to korzeniska na metr prawie ma

BasiaLT napisał(a)
Fajnie to zaplanowalas. Super będzie
Dziękuję. Mam nadzieje, chociaż nowe rośliny to pieśń przyszłości

Makao_J napisał(a)
Ja też bym przekopała, wygrabiła i szczelnie przykryła korą a nawet czarno-białymi gazetami pod korą by mieć pewność że w razie czego zielsko nie przerośnie.

Taki był plan na początku ale kopać tam nie bardzo. Widzisz co Danusia napisała.
Moja działka. 19:01, 03 kwi 2016

Do góry
Tulipanki prawie przekwitły.

Hiacenty marne

magnolia

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:18, 03 kwi 2016

Do góry
Ale będzie kwiatów miała magnolia - zapowiada sie jeden wielki magnoliowy odlot!
Muszę zrobić zdjęcie gigantycznej magnolii jaka rośnie w mojej dzielnicy, jest niesamowita.
Jak ja się cieszę, że sobie wszystkie odmiany seslerii zamówiłam - są piękne!

Narcyzy w donicy cudne, jakie trawki im tam dodałaś?
I jeszcze powiedz ile metrów od tarasu jest oddalona ściana wodna u Ciebie?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:56, 03 kwi 2016

Do góry
O żesz Ty, o żesz Ty! Jakżesz Ty masz pięknie w tym ogrodzie. Magnolia jak tuż przed naciśnięciem czerwonego guzika. Seslerie też w tym roku muszę mieć! Już je w zeszłym zapożądałam, ale nie zdążyłam. A w tym roku mam na nie plana z jeżówką caribbean green. Dzisiaj zakupiłam trawki stipa brachytricha - na nie plana jeszcze nie ma, ale teraz mus coś wymyślić.

A narcyzki stoliczkowe miodzio!. To fakt, Ty nie możesz za długo leżingować
Chwasty w ogrodzie - odchwaszczanie 17:32, 03 kwi 2016

Do góry
JoannaDe napisał(a)
Aniu, tylko pod magnolia i bukszpanami. Na trawniku nie ma takiej tragedii. Poza tym z trawnikiem wiem jak mam postępować.

Tak to ma wyglądać. Tam ma być rabata.

Przekopać właśnie chyba nie mogę bo cały ten teren przerośnięty jest korzeniami od bukszpanów i magnolii.

Dziewczyny radziły przekopywać, ale ja radzę inaczej.
Nie tyle przekopywać, bo faktycznie korzenie magnolii nie lubią uszkodzeń, ale weź pazurki i delikatnie wypiel. I tyle, nie musisz wykładać gazetami i ściółkować mocno., bo dasz sobie radę bez tego.
Skarbonkowy ogródek 17:32, 03 kwi 2016

Do góry
JoannaDe napisał(a)
Aniu, tylko pod magnolia i bukszpanami. Na trawniku nie ma takiej tragedii. Poza tym z trawnikiem wiem jak mam postępować.

Tak to ma wyglądać. Tam ma być rabata.

Przekopać właśnie chyba nie mogę bo cały ten teren przerośnięty jest korzeniami od bukszpanów i magnolii.

Nie tyle przekopywać, bo faktycznie korzenie magnolii nie lubią uszkodzeń, ale weź pazurki i delikatnie wypiel. I tyle, nie musisz wykładać gazetami i ściółkować mocno., bo dasz sobie radę bez tego.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:23, 03 kwi 2016

Do góry
ewsyg napisał(a)
Aga, ja czekam na Twoją niebieską magnolię, bardzo jestem jej ciekawa Pozdrawiam i ściskam

Ewa, magnolia Opal Blue jest jeszcze bardzo malutka, to patyk, który miał 60cm, jeszcze w tamtym roku coś ją podryzło, boję się czy w ogóle ruszy po zimie, jak zobaczę listeczki to będę szczęśliwa

część tulipanów też mi znikło
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies