Wiesz, ta magnolia nie jest z tych najcudowniejszych. Genie mi się marzyła. Ale w tym miejscu na rabatę potrzebowałam taką małą kompaktową i chcę ją prowadzić na pniu żeby miała u góry koronę, bo dołem musi być miejsce na inne rośliny.
Donica w miarę , ale żurawki muszą urosnąć-narazie licho wyglądają-chwilowo
Rzeczywiście robiłam sadzonki z bukszpanów, ale te kuliste to mam kupione. Sadzonki własnej produkcji na żywopłocik rosną sobie powoli. Urywasz gałązkę z piętką i wkładasz do ziemi przycinając czubek- tyle pracy. Najlepiej jak ziemia jest z piaskiem.
Trzmielina owszem, pamiętasz zeszłoroczny stan- to było okropne do oglądania. Teraz już cieszy. Ale przede mną jeszcze 2/3 pola pod jabłonką do obsadzenia trzmieliną.
Co do klonika to dobrze że przetrwał, może w tym roku po tych wycinkach roślin znajdziesz mu miejsce
Ania jestem u Ciebie codziennie a nawet czesciej podziwiam cudny ogord i Ciebie i Twojego eM,doskonale znam ten trud pracy,ale tez radosc z niej cenne informacje podajesz jestes skarbnica wiedzy o duzym sercu a malych pomocnikow zazdroszcze bardzo, ja musze jeszcze dlugo czekac ta magnolia mnie zaciekawila,kwiaty podobne do Laury zobacze czy p.Zymon ja ma buziaki
Tydzień zabiegana na maksa zawodowo. Dla ogrodu miałam czas w piątek i w sobotę moja rabata wzdłuż szmaragdów prawie zrobiona został tylko kawałeczek
trawy do zerwania
jeszcze chwilkę a magnolia pokaże co potrafi
i troszkę wiosny
Miłej niedzieli u mnie pochmurno i zimno więc ani w ogrodzie nie posiedzę ani na rower nie wyskoczymy jest jednak druga strona medalu nadrobię zaległości u Was
Dzięki cmok
W poblizu hustawki, przy pierwszej wyspie, teraz juz sadzi nowa Jolanthe, ide pilnowac, bo mi zniszczy inne rosliny.
I trawe dla Kasi kopiemy, gigant.
Roze szaleja, zmarzlam w nogi, trza kalosze ciepłe ubrac.
Ula ale cudna magnolia, donica na balkonie fajna kompozycja, fajnie, że budleja przetrwała zime, czy dobrze pamiętam, że bukszpany sama z sadzonek robiłaś? Pytam bo mam pare obciętych i zastanawiam się jak je posadzić? Trzmioelina też z sadzonek dobrze jak widzę się przyjęła Mój klonik wiesz.... ma się dobrze po kolejnej zimie Buziaki
Dziękuję
we wtorek wpadnę do szkółki ,a w Srodę zobaczę na targu,A w niedzielę jest u nas giełda handlowa i tam jest duży wybór...Pamiętam w ubiegłym roku ceny już kwitnących były od50 - 100 zl