Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

Agania 19:26, 06 kwi 2016

Aniu ja też się cieszę, że pogoda sprzyja magnoliom....idealna...cudownie Ci kwitną...u mnie też magnoliowo i na niczym innym nie mogę się skupić
Agania 19:33, 06 kwi 2016

Mala_Mi napisał(a)
Musicie mi wybaczyć obcesowość.. ale wypowiem się tylko w kwestii fiołków.

Fiołki u mnie najładniej rosną... na ugorach.. np na macie z kamieniami przy oczku i basenie... co roku mam ochotę skorzystać z randapu!!!! Dosłownie to zarasta. Fiołki i werbena.
Między kostką brukową też im jest dobrze..

Te niebieskie dostałam od szwagierki. na początku przez kilka lat rosły tak sobie, ale jak się przysiały po byle czym..to poszły. Pielę, koszę a i tak mam je wszędzie.

Jak to pielę to się wnerwiam, ale jak kwitną to sie cieszę że są

Piękne te żonkili u mnie nie chcą rosnąć ani się rozrastać, nawet te najpopularniejsze, pamiętam babcie sprzedające wiosną ich całe kosze...a u mnie to unikat...ja mam fiołki takie nakrapiane, te lubię
Mala_Mi 19:59, 06 kwi 2016

anka_ napisał(a)
Aniu zerknij jak będziesz mogła, proszę https://www.ogrodowisko.pl/watek/1189-hirutkowy-raj?page=521#post_1

RH Elite .. u mnie też kwitnie.. ale foto nie zrobiłam

A tak wysiewa się fiołek.. z jednej kępy (ta po lewej największa).. a pieliłam jesienią do zera... a ile nowych rośnie....

Mala_Mi 20:04, 06 kwi 2016

Agania napisał(a)

Piękne te żonkili u mnie nie chcą rosnąć ani się rozrastać, nawet te najpopularniejsze, pamiętam babcie sprzedające wiosną ich całe kosze...a u mnie to unikat...ja mam fiołki takie nakrapiane, te lubię

U mnie żonkile tez nie rosną.. bo je zjada mucha narcyzowa.. ta kępa jakoś się trzyma .. szału nie ma, ale jest...
Mala_Mi 20:07, 06 kwi 2016

Edyta10 napisał(a)
piękna magnolia zastanawiam się nad nią, nawet sąsiadka ostatnio mnie namawiała, ale waham się, boję się wiatrów..

Najśmieszniejsze, że ja ją posadziłam na wygwizdowie I rośnie ... już 7 lat... kupiłam takiego patyczka na pół metra

Mala_Mi 20:08, 06 kwi 2016

blyxa napisał(a)

Czy ja się też mogę uśmiechnąć? Zwrócę koszt przesyłki

Potrzebuję czegoś co się pleni i kwitnie pod berberysy. Moi spadkobiercy kochają zrywać kwiatki, robić mikstury i muszę mieć w ogrodzie coś, co mogą sobie swobodnie rwać. Inaczej dobierają mi się do pozostałych roślin.

Adres na PW daj.

anka_ 20:43, 06 kwi 2016

Mala_Mi napisał(a)
RH Elite .. u mnie też kwitnie.. ale foto nie zrobiłam
Bardzo dziękuję.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Bogdzia 21:27, 06 kwi 2016

U mnie rh tez zaczyna ale magnolie jeszcze nie, pojedyncze pączki pękaja Alexandrinie , reszta jeszcze ma małe paki.Piękne te buałe piwonie ,płatki maja chyba wieksze od moich. Gdzies tam pytalas mnie o roślinkę to lilia ale chyba nie ode mnie , widac ze cebulek sie naprodukowało , musisz ja podzielic ale nie teraz na jesieni lub na wiosne.
AGDULA 22:46, 06 kwi 2016

Mala_Mi napisał(a)

U mnie żonkile tez nie rosną.. bo je zjada mucha narcyzowa.. ta kępa jakoś się trzyma .. szału nie ma, ale jest...

Świetne widoki)) razem w tymi kamieniami wspaniała rabata
Mala_Mi 23:23, 06 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)
U mnie rh tez zaczyna ale magnolie jeszcze nie, pojedyncze pączki pękaja Alexandrinie , reszta jeszcze ma małe paki.Piękne te buałe piwonie ,płatki maja chyba wieksze od moich. Gdzies tam pytalas mnie o roślinkę to lilia ale chyba nie ode mnie , widac ze cebulek sie naprodukowało , musisz ja podzielic ale nie teraz na jesieni lub na wiosne.

No to czekam co tam posadziłam

Od Ciebie.. jeszcze żyją