Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Kuba 06:38, 04 kwi 2016

Olu u mnie dzień po wertykulacji stado ptaków obsiadło trawnik i dziobało więc też jakiś pokarm wyszedł na powierzchnię,
jakie hortensje będą- Polar Bear?
07_Rene 09:45, 04 kwi 2016

Zdjęcia z prac wekeendowych- nie zawiodłam się
Dżdżownice to dobry znak - znaczy, że bogate podłoże jest Dżdżownice spulchniają ziemię i do korzeni więcej powietrza dochodzi.

Wcale nie widać u Ciebie tego bałaganu, o którym piszesz.
Masz nowe piwonie? Nie pamiętam ich z ubiegłego roku.
babka 21:07, 04 kwi 2016

Kuba, fajny musiałaś mieć widok na ptactwo Miś Polarny też ale to w inne miejsce, do donicy musi by bardziej kompaktowa hortensja, myślę o Diamantino.

Renia na zdjęciach bałagan raczej rzadko się pojawia, oko obiektywu potrafi wspaniale "wykroić" to co chce zarejestrować
Cała lewa strona jest nietknięta, nawet liście miejscami leżą niesprzątnięte.
Piwonie miałam już w ub roku ale nie zakwitła. Ciekawa jestem czy w tym pokarze na co ją stać
W trawie było dużo gąsienic a te pożądanymi gośćmi tak jak dżdżownice nie są. Pewnie jakieś chrząszcze w glebie złożyły jaja i teraz zaczynają wychodzić.

Zanudzę Was ale tak niecierpliwie oczekuję kwiatu magnolii, że codziennie prowadzę obserwacje pąków
Jutro ... ?

07_Rene 21:11, 04 kwi 2016

Przynajmniej się doczekasz kwiatku magnolii. U mnie suche pączki - dasz wiarę?, ale mam nadzieję, że nie wszystkie.
lojalna_ 20:40, 05 kwi 2016

no to sie dowiedziałam dlaczego to ptactwo u mnie tak gwarnie na trawniku zasiada ,,,tez czekam na piwonie ...czekamy razem

a wiosna u Ciebie jak Lato slicznie
07_Rene 08:57, 06 kwi 2016

I jak tam magnolia? Nie przegap czasem i uwiecznij ją dla nas w całej okazałości podczas kwitnienia
Nie wiem czy na takie trawnikowe larwy podlewanie wrotyczem działa (czy tylko opuchlaki), ale jak tylko masz chęć to mogę ci wysłać suszony wrotycz. Mam, a w tym sezonie i tak nie będę używać.
babka 21:09, 06 kwi 2016

Wczoraj było upalne lato, dzisiaj wrócił wiosenny chłód a jutro ma wrócić przedwiośnie ..... jak żyć ??
A ja wróciłam przed chwilą z dworu, uwierzycie, że zmarzłam ?! Teraz grzeję się pod kocem przy kominku. Wczoraj były 24*C ...
Codziennie coś dłubię a z miejsca mnie nie widać, jak wy to robicie, że efekty są tak widoczne?

Jolka, chyba nie mam ręki do piwonni bo ta, którą miałam słabo kwitła. Wydałam ją ale po chwili zostałam obdarowana inną i teraz czekam, może z nią się uda

Renia dlaczego nie będziesz używać wrotyczu? w ub roku pamiętam, że nim lałaś ?!

Magnolia nie utrafiła chyba w pogodę, gdyby przez kilka dni było tak jak wczoraj to pewnie już by się pokazała a tak stale w pąkach

Runianka kwitnie, całkiem fajna roślinka, całkiem dobrze radzi sobie na moich kamulcach

i taki zagubiony samotnik.

07_Rene 21:19, 06 kwi 2016

No ja mam już katar od tej pogody Nie wiem czy Cię pocieszę, ale u mnie też nie widać tej włożonej codziennej pracy...
Piwonie to najlepiej posadzić i zapomnieć. Kompostu jej daj
Rumianka u mnie nie chce rosnąć, a u Ciebie taka piękna.
W tym sezonie chyba nie mam siły na przyrządzanie wywarów, a latem zawsze sobie nowego wrotyczu uzbieram. Nie wiem jeszcze czy nie będę zmuszona do poświęceń, bo widziałam dziś koronkowe liście u jednego rodka Jutro muszę obadać dokładnie co i jak...
07_Rene 22:32, 06 kwi 2016

Jestem
babka 22:33, 06 kwi 2016

Dziewczyny i chłopaki, jak myślicie jakiej wysokości jeżówki musiałabym posadzić w tej mojej donicy ? Czaję się na Fatal Attraction, ona rośnie na wysokość 50-60 cm. Czy taka będzie odpowienia do kulek bukszpanowych ?

Edit: i jeszcze czy ma ktoś doświadczenie ze szkółką funkie.pl ??