Pięknie się prezentuje
A czy masz tam położoną jakaś linie kroplujaca?
Myśleliśmy o tym żeby położyć ale nie wiem czy miskant i hortensje lubią podlewanie od dołu ?
My też będziemy tam nawozić ziemię i chciałam żeby mi przywieźli torf kwaśny i wymieszać to z ziemią normalną. Czy miskant i hortensje dobrze tolerują torf?
U mnie także jeszcze nie widać zaśnęcia,
kwiaty wkoło, machają główkami.
Trawy się kłoszą, i jest pełnia szczęścia,
chociaż tęsknię już za ogórkami.
Chryzantemy w kwiatach, wrzos fioletem wabi,
pszczoły i trzmiele pracują zawzięcie,
Ale zimowit, niestety, ten juz kwiat wystawił,
Chcesz, nie chcesz - witaj jesień.
Nic nie opóźnia jej nadejścia.
Dla Juzi moje brzozy karłowe
po prawej stronie tej rabatki
nic nie widać Robiłam im lepsze zdjęcie w tym roku, ale nie mogę teraz znaleźć, jak nie zapomnę to cyknę, ale nie obiecuję
Obiecałam zdjęcia ładnych kamieni, oczywiście w towarzystwie roślin
Ten jest największy, z rojnikami
Ten drugi w kolejności, też z rojnikami
I jeszcze takie
Wczoraj i dzisiaj czyściłam oczko ciepła woda. Wczoraj przycięłam rośliny wokół a dzisiaj trzeba było wybrać liście te które już spadły i uporządkować wszystko wygrabić odkurzyć.
Założyłam sam siatkę nie zrobiłam fotki, ale robota z jej naciąganiem. Jak jest dobrze naciągnięta to liście struna z siatki. Jak luźna to liście opadnięte uginają siatkę i się kończą w wodzie. Wolę pielic niż upinać.
Wczoraj grabilam pod wieczór a dzisiaj po południu znowu tak, ale jest pięknie czuć zapach liści lubię je jak szeleszczą pod nogami
Aniu trawa trzeba zostawić więcej miejsca moje na trawiastej ok 1,5 do 2 metrów od siebie. Posadziłam w tym roku z rozsady gracki za mały odstęp dałam albo tak im tam pasuje, że rosną w szerz za bardzo i znowu będę wyciągać i dzielić wiosna.
Ten ma sporo miejsca rośnie w bardzo dobrej ziemi i też się rozrasta. Ma ładny kolor miotełek.
Ambrowiec też zmienia kolor
Takie mam opady liści. Nie zaznam spokoju na tej działce zawsze coś wchodzi nowego.
A co ty z nimi robiłaś?
Wyglądają jak prawdziwe .
Halinko betonowe też by fajnie wyglądały.
Pokaż z samego betonu jak zrobisz .
Opisz jak robisz i fotorelacja by się przydała
Tak to prawda brzozy są fajne ja mam ich sporo.
Jeden bok działki mam posadzone brzozy i sosny na przemian .
Po drugiej stronie będę na jesieni robić rabatę z brzozami tak jak u Johanki tylko z rozplenicami bo mam ich sporo
Tym razem trzmielinki utkane w hortensjach i miskantach All Gold wylewają się jeszcze bardziej poza rabaty, złote grzyweczki, rozplenice w dziwnie, bo przeidealnie zgranej tonacji z hortensjami, różanka świeża i kolorowa, także donice pięknie tętnią kolorem, Miluniu, cudowna ta Twoja jesień, bo świeża, kolorowa, słoneczna i bardzo optymistyczna! Takie widoki z chęcią zaprasza się do okien Pobędę tu sobie dłużej
Cieszę się bardzo bo to super żelazna roślina .
W przyszłym sezonie Kosmosy dam w trawy one są takie delikatne i zwiewne choć łodygę mają grubą.Efekt pokaże
Aga u mnie golasów nie mam tylko pojedyncze sztuki w skorupkach .
Dla ciebie Liatra i Werbena Hastata.