Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zacisze Alicji

Zacisze Alicji

KasiaBawaria 08:36, 18 paź 2021

Alija napisał(a)
W końcu zakwitła, strasznie późno...

Pozno ale cudna jest.U siebie tez mam, ale kwitla juz 3 tygodnie temu.Tylko 3 kwiatuszkami, bo mloda jeszcze.
Milka 05:51, 19 paź 2021

Alija napisał(a)
W końcu zakwitła, strasznie późno...

W tym roku one bardzo spóźnialskie. Miałam 10, wszystkie przepadły. W gminie koło banku jest szpaler tych pluskawic, jeszcze nie kwitną, choć dorodne bardzo. A rok temu dawno kwitły. Uwielbiam ich zapach, ale są mega wymagające, coś im u mnie nie pasuje.
hankaandrus_44 09:20, 19 paź 2021

Miałam tą ciemną, ale mi wypadła po mokrej zimie. Nie lubi zalewania wodą w jesieni i zimie. Musi być na podwyższonej rabacie chyba. I na nową się nie skusiłam.
Podziwiam Wasze
Alija 21:49, 19 paź 2021

Rumianka napisał(a)
Twój ogród z daleka woła "zachwyć się mną, zachwyć się mną.." i rzeczywiście zachwyciłam się, bo trudno, żeby było inaczej...Kolory jesieni przenikają się nawzajem tworząc niesamowity kobierzec barw natury. Trzeba mieć niezły zmysł, żeby tyle roślin zestawić w gustowny obraz, którego nie da się zapomnieć... I Ty Alicjo ten zmysł posiadasz...Pięknie o każdej porze roku...

Elisa! Dziękuję, bardzo się cieszę, że Ci się podoba mój busz. Jesień maluje ogród pięknymi kolorami, a słońce jeszcze bardziej podbija te barwy. Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Alija 21:51, 19 paź 2021

Judith napisał(a)

A co to jest? Takie delikatne kwiatuszki...

Judith! To świecznica, zwana też pluskwicą (nieładna nazwa). Bardzo mi się podoba, ale słabo u mnie rośnie.
Alija 21:52, 19 paź 2021

Basieksp napisał(a)

Świecznica ? u mnie akurat przekwita już, chociaż też mi się wydawało, że późno kwitła

Basiu! U mnie zawsze późno kwitnie, zawsze mam obawy czy zdąży przed mrozami.
Alija 21:55, 19 paź 2021

KasiaBawaria napisał(a)

Pozno ale cudna jest.U siebie tez mam, ale kwitla juz 3 tygodnie temu.Tylko 3 kwiatuszkami, bo mloda jeszcze.

Kasiu! Też bardzo mi się podoba. Moja rosła w innym miejscu, dość suchym, pędy kwiatowe wyrastały na wysokość ok. 1,80 m, ale wydawało mi się, że to złe miejsce, więc ją przesadziłam. To chyba nie był dobry pomysł.
Alija 22:00, 19 paź 2021

Milka napisał(a)

W tym roku one bardzo spóźnialskie. Miałam 10, wszystkie przepadły. W gminie koło banku jest szpaler tych pluskawic, jeszcze nie kwitną, choć dorodne bardzo. A rok temu dawno kwitły. Uwielbiam ich zapach, ale są mega wymagające, coś im u mnie nie pasuje.

Irenko! Podobnie, jak Ty też uwielbiam ich zapach, kwiaty też mają bardzo ładne, żeby tylko chciały rosnąć.
Ja w ubiegłym roku przesadziłam w lepsze miejsce (tak mi się wydawało), no i w tym roku zakwitła bardzo późno i tylko jeden niewielki pęd kwiatowy.
Alija 22:03, 19 paź 2021

hankaandrus_44 napisał(a)
Miałam tą ciemną, ale mi wypadła po mokrej zimie. Nie lubi zalewania wodą w jesieni i zimie. Musi być na podwyższonej rabacie chyba. I na nową się nie skusiłam.
Podziwiam Wasze

Hanusiu! Trudno jej dogodzić, a szkoda, bo bardzo ładna roślina i pięknie pachnie. Moja po przesadzeniu na lepsze miejsce rośnie o wiele gorzej, zobaczymy, jak będzie dalej.
Pozdrawiam.
Alija 22:17, 19 paź 2021

Jesień to chyba najbardziej barwna pora roku. Zachwycają kolorowe drzewa, ale można jeszcze spotkać ostatnie kwiaty