To zdjęcie jest świetne! Minki, jakby właśnie coś zbroiły Aguś, jeśli to jest "zwolnione tempo prac", to... ja już rewiduję to hasło w moim słowniku Kostaryka - będziesz miała ciepło, ja też tam chcę!!! Trzymam kciuki za grujecznika.
W Al... też złożyłam zamówienie na trawy, którego żałowałam. Mikrusy, przesuszona bryła, przeżyła jedna z siedmiu. Nawet nie miałam siły reklamować, bo takich zamówień było więcej, machnęłam ręką, ale drugi raz tam nie zamówię.
Mniej więcej tak sobie to zaplanowałam:
trzy drzewa posadzone na 5 metrach, wokół nich obwódka z ciemnego krawężnika (5m x1,2-1,5 m ), pomiędzy drzewami dwie betonowe donice a w środku tej obwódki kamień. gdzieniegdzie płyty betonowe ułożone nieregularnie . myślę ,że to wystarczy
Jak tu się nie gapić jak tak pięknie. Ja tez zerkam kilka razy dziennie w stronę dębów błotnych. Podchodzę do nich i głaszcze po kolorowych listeczkach...
Kaliny mają takie globokie bordowe przebarwienia.
Agnieszka mnie się też już nie chce czekam az liście z drzew spadną i będę ostatni raz wygrabiac.
MIskanty rosną bardzo szybko jeszcze jak dasz do dobrej ziemi to trwa wyścig na wzrost.
Widzę cąle stadko piesków.
ODPUŚĆ po co pieluc na zimę.
Mam pytanie, nasz trawnik wysiany 15 września, czyli ma prawie miesiąc. Z sosen, które rosną w lesie za płotem spadają igły. Czy mogę je delikatnie wygrabić plastikowymi grabiami czy nic nie robić, żeby nie zniszczyć młodych źdźbeł?
Szukałam zdjęć tego miejsca w sezonie, od wiosny do teraz. , takich na wprost i prawie nie znalazłam. Raz, że czekam na żywopłot by dawał tło, dwa to o ile z innych perspektyw jest w miarę to tak na wprost tak nie do końca. Najpierw teraz z tą hortensją dosadzoną
Po namyśle kupiłam Aureum Stoi w dużej donicy na tarasie w cieniu. Już prawie wszystkie liście zgubił. Zastanawiam się, czy podsadzić go hakone Aureola - czy nie będzie zbyt dużo tego aurei?