Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 22:01, 02 wrz 2021

Do góry
Niektóre żurawki ciągle kwitną . .....................................Jeżówka sombreo orange.

Sałatka pokrzywowa 22:00, 02 wrz 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Lubią sucho, to fakt, w Anglii na murkach, rumowiskach, susza potrzebna i zapewne zasadowa ziemia. Planowałam sadzić, ale u mnie za mokro, chyba że w donicach. Niezmiennie kojarzą mi się z Anglią, a tego mi potrzeba mocno Pozdrawiam i liczę na odwiedziny..Też byłam w Pęchcinie w zeszłym tygodniu.

Dziękuję Danusiu, no naprawdę, tyle razy mnie zapraszałaś osobiście, że już wstyd nie przyjechać...
Główna rabata bylinowa w Pęchcinie, ta z ławką na końcu osi, strasznie zarosła, zauważyłaś? Krzaczory wzięły górę nad bylinami i nad różami, aż mi szkoda było. Reszta piękna niezmiennie
To moje pamiątki Zawsze wybieram najwyższe Ten puchaty egzemplarz to aster wrzosolistny, teraz nie pamiętam odmiany, ledwo się zmieścił, ale bardzo się z niego cieszę.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 21:54, 02 wrz 2021

Do góry
effka napisał(a)

Domki całkiem zgrabne, deweloper dwudomkowy, tak naprawdę to jednoosobowa firma, która na wybudowała re dwa domy i właściciel je od razu sprzedał.

Może kiedyś odwiedzę Koło, to wstąpię

Łazienka ciągle nie dokończona, brakuje zabudowy meblowej kotła i szafek nad geberitem (oczywiście będą podobnie jak blat i dodatki,w części bambusowe)

Łazieneczka piękna, w moim stylu, drewnopodobne płytki cudownie ocieplają klimat
Wiadomo, po trochu i zrobi się wszystko

Johanka77 napisał(a)

Daria w którym miejscu jest w Kole ten sklep?

Effka i Johanka sklep Francuskie Klimaty jest na ul.Toruńskiej. Johanka od Biedronki już go widać, za Brico M.
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 21:39, 02 wrz 2021

Do góry
daredevil napisał(a)
Haha

Tyle że ja nie mieszkam w danej wsi, tylko na przysiółku. Tu pewnie wszyscy wszystko wiedzą ale to jakieś 15 domów jest. Na dole we wsi jest ich pewnie z 300? Więcej? To duża wieś, największa w okolicy. I napływowych dużo. Myślę że wiedzą kto z kim od lat ale nad nowymi chyba stracili rachubę?

Że też ludziom się ch

Słoiki mi się skończyły...

Też się dziwię, ale na wsi cokolwiek się wydarzy to sensacja na miarę wydarzeń światowychO tym czy kupisz czy nie kupisz też lotem błyskawicy w całej miejscowości będzie wiadomo, a jak nie kupisz to jeszcze dośpiewają sobie dlaczego nie kupiłaś i to w kilku różnych wersjach. Plotka na wsiach rządzi

Ja jak się budowaliśmy i już mieszkaliśmy miałam elektryka z rodziny, ale miejscowego. Prawie co dziennie był bo rozprowadzał nam instalacje po domu. Jakoś raz spotkałam Go po kilku tygodniach w sklepie, podwiózł mnie do domu głupio mi było nie zaproponować herbaty czy kawy w podziękowaniu. Jakże się zdziwiłam kiedy mi powiedział dlaczego nie wstąpi się napić.....po wsi już krążyło, że jak mój mąż do roboty jedzie to kochanek przyjeżdża. Tak, że oczy mi się wtedy otwarły. Też z miasta przyszłam na wieś mieszkać
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 21:37, 02 wrz 2021

Do góry
Hortkowe szaleństwo!

Polar bear

Vanilla fraise

Lime light
Działka prawie w Borach Tucholskich 21:26, 02 wrz 2021

Do góry
wyszło szydło z worka, szydło ma 60cm i przez przypadek (przy przesadzaniu) miskant Gilt Edge pokazał na co go stać muszę znaleźć mu bezpieczne miejsce

Kamienny ogród patykiem malowany 21:01, 02 wrz 2021

Do góry
Pochwalę się jeszcze jakie dostałam sadzonki seslerii, bo z netu takich dużych jak dotąd nie miałam.

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 20:59, 02 wrz 2021

Do góry
i co Basiu? BYłaś na targach dzisiaj? Pięknie masz za domem - to ujęcie bardzo do mnie przemawia

BKosimkArt napisał(a)
Za domem...

Pamiętajcie o ogrodach 20:54, 02 wrz 2021

Do góry
trzcinnik brachytricha wychodzi

miskanty Red Chief

sesleria jesienna

Pamiętajcie o ogrodach 20:51, 02 wrz 2021

Do góry
Słońce wyszło i od razu lepiej na duszy się zrobiło

Pamiętajcie o ogrodach 20:50, 02 wrz 2021

Do góry
Gosiu u mnie pierwszy dzień bez deszczu
Asiu krwiściągi są fajne i długo kwitną a nawet jak pzrekwitną to te zaschłe kwiatki też są urocze.
Wacku

widok z tarasu

W ogródku emerytki 20:44, 02 wrz 2021

Do góry
Powinnam dostać po łapach /od samej siebie/ za zakupy, bo miałam nic już nie kupować

A pojechałam po kafelki, bo zmieniłam koncepcję przykrycia szamba.
Emowi coś nie wychodzi z betonem, stąd nowy pomysł.
To przymiarka, zrobię kilka prób i zdecyduję.
To i tak rozwiązanie tymczasowe, kafelki nie będą przyklejane, więc zmiany mogę zrobić bez problemu.
A może przywyknę
Od lewej

Od prawej

Z góry
Rododendronowy ogród II. 20:00, 02 wrz 2021

Do góry
A ja cały parking z białych kłosowców wypieliłam. Tam rosną najlepiej, na parkingu i w kostce na ścieżce.

U mnie wariactwo coraz gorsze.. ale zadzwonię jak dorobię sie auta z którego da sie rozmawiać
Z planów odwiedzin jak zwykle wyszło jedno wielkie g.
Miałam jechać w piątek do Terci, przespać, potem do Torunia i w poniedziałek do Ciebie. Tylko u mnie plany zmieniają sie z minuty na minutę. Okazało się, że jest w dobrej cenie auto takie jak nam potrzebne do roboty i to na już potrzebne. Było jedno w Czechach, byliśmy ale jakiś szemrany interes i odpuściliśmy. To było pod Gdańskiem. I nici z wyjazdu w piątek, K. musiał być w pracy, pojechaliśmy w sobotę. Auto jechało dwa dni, niestety sie psuło.. Ja wyjechałam w poniedziałek z myślą, ze zajadę do Terci i Ciebie, niestety tak się rozpadało, że bałam sie już zwlekać z powrotem, a byłam z chłopakami. Auto też szwankowało, a ja sama wracałam. Ściana wody sie lała, masakra.. wywaliło nas z drogi najkrótszej i pogniło w Polskę.. 9 godzin wracaliśmy. Na szczęcie chłopaki się spisały na medal i byli grzeczni.
Ot i tak to było. Ale jeszcze planujemy wybrać sie w te rejony, tylko na dłużej..

Działka prawie w Borach Tucholskich 19:59, 02 wrz 2021

Do góry
i poszło, bo jak nie teraz to kiedy

Dajcie mi odpowiednio długą dźwignię i punkt podparcia a......

Ogrodowo zakręcona. 19:57, 02 wrz 2021

Do góry
Zakrecona napisał(a)
To wkleję w celach pamiętnikowych

Na busz z tyłu lepiej nie patrzeć

Fajnie skomponowałaś rabaty i nasadzenia. Niezwykly kształt i widać
Świetny plan na ogród.
No a trawnik macie the lux, the best, mega extra itp.

Co do naszego doświadczenia to mamy podobne czasowo. Bo ja działke mam 4 rok a ogroduje od maja 2018.
Ale ze początki były bez wiedzy i ogrrdowiska to na wiosne tego roku zrobiłam rewolucje i było dużo przesadzania.
Japoński ogród Reni i Matiego 19:53, 02 wrz 2021

Do góry
Ciąg dalszy

Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 19:52, 02 wrz 2021

Do góry
nicol21 napisał(a)
Ha! Widziałam, że na nie mogę liczyć! Przecież chwasty nigdy nie zawodzą!!!
Kto z Was może pochwalić się taką łobiodą?! No kto?!
Dorodna jest, prawda?! dodam tylko, że ja oczywiście stoję.

Mam podobny "las" za płotem
Zieleń, drewno i antracyt 19:46, 02 wrz 2021

Do góry
I jeszcze odrobina różu na dobranoc
Zieleń, drewno i antracyt 19:38, 02 wrz 2021

Do góry
nicol21 napisał(a)
Pięknie i kolorowo u Ciebie! Takie małe słonka w te deszczowe dni

U nas od dwóch dni nie pada i pojawiło się prawdziwe słońce. Od razu jakoś przyjemniej i kolory jeszcze bardziej intensywne się zrobiły
W ogródku Martki 19:36, 02 wrz 2021

Do góry
Aniu Ajko, sklep zachował się bardzo przyzwoicie, a oczywiście, że nie musiał. Czekamy na jezżówkowe WOW w przyszłym sezonie Szpaler miskantów długi, 17 metrów i 17 miskantów niezawodne. Ja też bez traw bym nie umiała żyć

Miluniu, dziś już byłam w pracy, to był krótki wypad. Rozkminki nad hakonechloa nigdy nie są zawracaniem głowy temat ten mnie wciąż bardzo frapuje. Napisz proszę o swoich przemyśleniach.

Sylwia, dobrze, jeśli cena nie bierze się z niczego. W Szwajcarii są to oczywiście w przeważającej mierze wysokie koszty pracy i gruntów. Wiedza i kompetencja kosztują i powinny kosztować. Jestem za tym. Ale też jestem za uczciwym prowadzeniem biznesu. To co otrzymałam w tym roku jako zamówienie internetowe, to były właśnie ceny wzięte "z niczego"...

Karola, dokładnie, i tu i tu Centrum/Szkółka w Szwajcarii, niedaleko Zurychu, góry też, ale już w południowej części. Z mocno południowym klimatem i roślinnością trafiłam na akcję ustawiania drzewek oliwnych w Lugano. W moim odczuciu rośliny o tej porze roku powinno się niedługo chować, a nie ustawiać, ale w Lugano te zwyczaje wyglądają inaczej

Basiu, jak miło Cię widzieć czekam z utęsknieniem na jesienne fotki Twojego ogrodu, choć wiem, że masz teraz ograniczony czas

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies