Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 08:32, 05 lip 2016

Do góry
malkul napisał(a)

cudne są. ciekawa jestem czy moje białe przezyły, czekam jeszcze co się rozwinie z paków bo sie już pogudbiłam z leksza.

Trzymam kciuki, zastanawiałam się czemu Ci wypadły po zimie i może przez to, że glina trzyma wodę bardziej, a jak jest zbyt wilgotno na przedwiośniu to jezowki wygniwają... taka teoria.
Typografia ogrodu 20:35, 04 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
może z koła zegar?
A ja na moja vive nie patrzę na razie zbyt przychylnym okiem, bardziej podobają mi się odmiany z kwiatami, które mają intensywniejszy kolor, ale może jeszcze zmienię zdanie, bo na razie ona taka rzadka jest.

Ja mam vive choc nie z Obi a z innego miejsca i bardzo jestem z niej zadowolona.jest duza, bardzo gesta,piekna zima i tworzy geste kule. Mialam kiedys te ciemna i nie wygladala tak dobrze.ale ja tez patrze na lawende jak i na inne rosliny bardziej afhitektonicznie niz kolorowo wiec jej bladosc mi nie przeszkadza.oby urosla bo miejsce ma trudne.ale licze ze dogoni starsze egzemplarze

Co do kamienia jest juz wyczyszczonymyjka i zaraz inaczej wyglada. Piszesz o zegarze zatem zdradze ze mial wlasnie z zarna powstac zegar sloneczny.ale nie wiem czy by mi wiedzy i inteligencji starczyło polysly byly tez inne: wiatrowskaz(ale nie taki z kogucikiem),roza wiatrow,stolik ale ostatecznie pewnie skonczy sie na poidelku.jedynie trzeba mu dodac kilka unowoczesniejacych elementow i to obmyslam.
Tu ma być ogród :) 19:43, 04 lip 2016
Do góry
lindsay80 napisał(a)

Asiu, u mnie to tak pół na pół, jeśli ktoś myśli, że cały ogród dopieszczony, to przyznaję, że to tylko pozory, wkoło pełno chwastów

Ale jeżówy naprawdę piękne.

co to za jezówki?

a z tym wyglancowaniem to tez straciłam nadzieje ze to mozliwe ...jak jedno zrobie drugie woła ....a życ jeszcze trzeba pomału sie uodparniam ...niczym jak w nowym domu na poczatku masz "syndrom ściereczki" potem ci mija
dokad chwastów nie widze z tarasu to uważam rabaty za dobry stan
Tu ma być ogród :) 19:29, 04 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

...

Edytko, mam pytanie co ile sadziłaś tu Gracki?
Tu ma być ogród :) 16:28, 04 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Na przedpłociu wszystko się rozrosło.

no nieźle wygląda juz fajnowo. za rok będzie czad.
co jest tu obrzezem?
Tu ma być ogród :) 16:27, 04 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Asiu, u mnie to tak pół na pół, jeśli ktoś myśli, że cały ogród dopieszczony, to przyznaję, że to tylko pozory, wkoło pełno chwastów

cudne są. ciekawa jestem czy moje białe przezyły, czekam jeszcze co się rozwinie z paków bo sie już pogudbiłam z leksza.
Tu ma być ogród :) 16:01, 04 lip 2016

Do góry
Konieczki napisał(a)
Ale w tym ogrodzie pięknie. Cudne kadry jeżówki cud miód, przedłpocie - francja-elegancja No mucha nie siada psze Pani

Typografia ogrodu 15:56, 04 lip 2016

Do góry
może z koła zegar?
A ja na moją Vivę nie patrzę na razie zbyt przychylnym okiem, bardziej podobają mi się odmiany z kwiatami, które mają intensywniejszy kolor, ale może jeszcze zmienię zdanie, bo na razie ona taka rzadka jest.
Tu ma być ogród :) 13:31, 04 lip 2016

Do góry
ivo napisał(a)
Aha zapomniałam napisać Ci odnośnie materiału - dobry jest taki ciemniejszy jeżeli planujesz konstrukcję na jasny szary to poduchy z tego ciemnego grafitu na tak dla mnie

Doczytałam już że będzie wymiana - też super ! Ja lubię wszystkie odcienie szarości

Będzie wymiana, bo odcień tego materiału co dostałam wpada leciuteńko w zgniłą zieleń, a ten co wybrałam to tak czysta, rasowa szarość.
To też będzie ciemnoszary kolor.
Tu ma być ogród :) 13:27, 04 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Chyba samą prawdę zawarłaś w tym wpisie i dlatego na razie wolę aż tak daleko nie wybiegać myślami do przodu, będziemy się martwić za kilka lat
ja tak samo, dlatego cieszmy się chwilą i podziwiajmy swoją pracę i pięknie rosnące roślinki
Tu ma być ogród :) 13:26, 04 lip 2016

Do góry
ivo napisał(a)

Miód na moje serce Zamówiłam 40 sztuk a potrzebuję trzy razy tyle więc na drugi rok będzie z czego podzielić

zdecydowanie, ja też potrzebuję więcej i również planuję dzielenie
Tu ma być ogród :) 13:25, 04 lip 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
ja tez się dziwię u siebie, porównując zeszły rok z tym to jest duża różnica

a co dopiero będzie za pięc lat - ponoć wtedy wygląda najlepiej, po 10 latach człowiek zaczyna obawiać się o miejsce, a po 15 już wycina, bo się w ogóle nie mieszczą

Chyba samą prawdę zawarłaś w tym wpisie i dlatego na razie wolę aż tak daleko nie wybiegać myślami do przodu, będziemy się martwić za kilka lat
Tu ma być ogród :) 13:21, 04 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
czad! i ogrod i przedpłocie glediczja przez Ciebie chodzi mi po głowie..w tle by miała serby to chyba ciekawie by moglo wygladać? ona szybko puszcza wiosną czy śpioch?

Dziękuję Aniu.

Glediczja późno startuje, ale tak ładnie ożywia ogród, że ja jej nawet wybaczam ten fakt.

Na tle ciemnej zieleni będzie się pięknie prezentować.
Tu ma być ogród :) 13:19, 04 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Tak Iwonka, to jest sesleria jesienna, kupowana wiosną jak realizowałyśmy wspólne zamówienie, miała po kilka ździbełek, a już tak podrosła.

Miód na moje serce Zamówiłam 40 sztuk a potrzebuję trzy razy tyle więc na drugi rok będzie z czego podzielić
Tu ma być ogród :) 13:19, 04 lip 2016

Do góry
wodzyn napisał(a)
Zachwycam się przedpłociem i ogrodem. Kolory materiałów bardzo mi się podobają. Lubię szarości i grafity. Czekam z niecierpliwością na efekt końcowy.
Buziak

Merci
Co do materiału jednak będzie podmiana, dziś otrzymałam maila od sprzedawcy, że zmienili w ostatnich tygodniach dostawcę i materiał, który teraz dostają ma inny odcień niż na próbce, którą wybrałam - zaproponowali wymianę na swój koszt więc skorzystam z tej opcji.

Tu ma być ogród :) 13:14, 04 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

kto by pomyślał, że rośliny w drugim roku potrafią już takie wielkie porosnąć.
ja tez się dziwię u siebie, porównując zeszły rok z tym to jest duża różnica

a co dopiero będzie za pięc lat - ponoć wtedy wygląda najlepiej, po 10 latach człowiek zaczyna obawiać się o miejsce, a po 15 już wycina, bo się w ogóle nie mieszczą
Tu ma być ogród :) 13:13, 04 lip 2016

Do góry
ivo napisał(a)
Super u Ciebie już się busz robi fajny
A tutaj to jesienna jest ?

Tak Iwonka, to jest sesleria jesienna, kupowana wiosną jak realizowałyśmy wspólne zamówienie, miała po kilka ździbełek, a już tak podrosła.
Tu ma być ogród :) 13:11, 04 lip 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
przedpłocie super, a ogród to dopiero czad

kto by pomyślał, że rośliny w drugim roku potrafią już takie wielkie porosnąć.
Tu ma być ogród :) 13:10, 04 lip 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Piekne przedplocie

zagęszcza się i jest coraz fajniej.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:23, 04 lip 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

zajrzałam- fajnie kolorami zgrał się Twój koszyczek z gipsówką, świetny!
I masz Vintage Vine- to cudna jeżówka! Bardzo masz ładnie w ogrodzie.

Bardzo mi miło

Też zwróciłam uwagę na zdjęcie z rośliną zadarniającą - jest śliczna, gdzie można ją nabyć? Czy dobrze się rozrasta? Wydaje mi się, że fajna alternatywa dla runianki.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies