Bogda, szkoda się tak długo smucić, aż do jutra. Uszy do góry!
Stipa podobno kiepsko zimuje, bo podgniwa i trzeba się liczyć z tym, że co roku od nowa. Dlatego kupiłam nasiona. ZObaczymy jak sobie poradzi.
ten carex jest mocny, ma mocne liście, a stipa taka zwiewana, delikatna. stosuje się takie konratsy, nawet rozchosnik ze stipa jest kontrastem takim, ale coś mi z carexem nie gra.
Ale nie mam pewności.
Możne zamienić z żurawkami, tylko wtedy na ostatni pasek musi iść niższa trawka
Magnolio, a co myslisz o eksmisji miłorzębów ?
Zastanawiam sie jak tu uporządkować te roslinki...
Werbenę chyba na tło (z cisów), potem wymieszac stipe + rozchodnik + lawenda
A potem tak jak było...?
Jakie rozchodniki proponujesz - one chyba muszą byś podobnej wysokości co stipa, co nie?
Zdecydowałam się ze wywalam stąd marikeny... wydaje mi się że nie będa tu wyglądać fajnie, nie pasują mi do roslin które tu planuję...
Zostaje - stipa, lawenda, trawa ozdobna (carex Ice Dance, carex Silver Sceptre), żurawki jak się zmieszczą
i do tego dodać chce werbenę i uwaga - rozchodnik okazały... - Magnolia proponowała mi go już 2 razy (2 inne rabaty) - w niedziele znalazłam na necie zdjęcie rozchodnika ze stipą... - śliczne !
Nie dosc, ze wiosna zaginela to jeszcze neta mi ukradli Wieczorkiem jestem jak sie nic netowi po drodze nie stanie.
Madzen - u mnie stipa jest jako jednoroczna, wiec nic nie umiem o niej powiedziec. Trzeci sezon bede kupowac nowe sadzonki. Nie zimuje u mnie niestety Jesli nie masz juz sniegu, a pewnie nie masz to czesz Frosted curls ) Ja jeszcze musze poczekac ze wszystkim - sniegu po kostki, ale krokusiki wychylily czubeczki - postaram sie o relacje, a teraz mykam
Marzenko po prawej stronie to stipa, po lewej carex frosted curls, nie ma zielonego pojęcia czy wycinać, ale wydaje mi się, że Bociek mówił że tylko czesać. Większość traw w tym i stipę sadziłam w tamtym roku, to ich pierwsza zima. Narazie są jeszcze pod śniegiem więc nie wiem co tam u nich słychać Liczę, że w tym tygodniu się wyłonią ...
Aniu na tym zdjęciu jest stipa? Czy ją wiosną wycinać czy wyczesać? Pierwszy sezon jest u mnie i nie wiem co z nia teraz zrobić. Wygląda tak samo delikatnie jak carex frosted curls i dlatego mam wątpliwości czy ją wycinać nisko przy ziemi??
Ostrąbię obiecuję rezerwację pierwszego rzędu załatwiłam
Krokusy chyba będę jesienią rozsadzać... Chciałam łączkę... Kofam te zwiastuny wiosny....
Iryski w ubiegłym roku z 10 szt chyba 3 zakwitły.... W tym roku zapowiada się zdecydowanie więcej ....
Za dwa dni mnie dogonisz a potem zostawisz daleko w tyle Pozdrowienia dla Kazka
Dwóch takich ... Sorki ..... Jeden został....
Ha ha zazdrośnica... Ty niedokładnie wymazałaś placki zostaly
Strażnicy przy tarasie za wolno dla mnie rosną..... Kiedy będa idealne kuleczki?.. I tak po przekwitniciu w tym roku je ciachnę
cieszę się, że lasso się nie zerwało i słońce do Ciebie dotarło Ja się nafaszerowałam tabletkami i rozplenice ciachnęłam.... W niedzielę.... Ale to nie była praca tylko przyjemność..... Więc rozgrzeszenie chyba dostanę
Kasiu śnieg szybko stopnieje. Za tydzień u Ciebie też będzie już wiosna.
U mnie nie ma już śniegu nawet w pólnocnej części... Myślę, że jesli będzie ciepło to rzeczywiście wszystko się szybko zazieleni
W tle carex frosted curls - prezent od Sywli na spotkanie ogrodowiska Poprzedniczki mi ubiegłej zimy wymarzły.. Te Bociek zakazali wycinać, mam czesać, tylko nie wiem kiedy
A myślisz dlaczego mnie boli głowa i mam gorączkę od dwóch dni ?
Mają być na szerokość rabat prostopadłościany na razie je ukrzyzuję aby się szybciej na długość rozrosły a potem juź prostopadłościany. Danusia kiedyś takie zdjęcie z Angli pokazywała... U mnie ma tak być za kilka lat..
W przyszłą sobotę to się o bladym świcie na szaber na gieldę wybieramy a potem sadzenie
Tak stipa ale czy tenuissima to nie wiem Kupiłam u Finki w ubiegłym roku w czerwcu
He he.... Zachodnia Polska... Się wegetację wcześniej ma... I tak mnie zaraz Asc z temperaturą przegoni i wegetacją U Ciebie Gosia tak będzie za dwa tygodnie