Kasia - a spróbuj sypnąć mrówkom proszek do pieczenia - ponoć działa tak samo? Nie wiem w czym tkwi sekret - jedna zbierze proszek, a reszta idzie czekać aż będzie placek?
Super kompozycje w donicach! A u mnie w tym sezonie derenie na pniu też mają drobne listki - jak Twoje Marikeny... I czym je tu dokarmić? Drożdżami, by napuchły?
Ensata - dopiero wczoraj uwierzyłem w Twe przekleństwa jak wydobywałem ją ze żwirku - spomiędzy konwalników... Playlistę na YT zdążyłem odsłuchać, tyle czasu mi zajęło plewienie A krótka to ona nie jest
Gosia - a mnie te Krzyśki jakoś irytują - kiedy one się rozwiną - w lipcu? Mega późne są
Swoją drogą ta porada dotycząca trendów ogrodowychLet the grass outgrow a little; let the flowers look a little messy będzie mi towarzyszyć podczas tego sezonu Mój zapuszczony z lekka ogród okazuje się być trendy - czego chcieć więcej?
Dla mnie to taka roślina... architektoniczna Po przekwitnięciu zostają im piękne szable, które trzeba czymś złagodzić. U mnie do tej pory są to właśnie cieniutkie trawy, liście orlików, wijąca się kocimiętka i róże (które zostały zjedzone przez trzykrotki?)
Gosia - przeca obiecane masz Chcesz po nie przyjechać czy nasiona Ci zebrać i kiedyś podrzucić? W sumie być może za tydzień będę do Bielska do chrześniaka jechać, a Tyś "po drodze"
Dokładnie, to one - świeżo po cięciu, bo zarosły mi kostrzewy
Co do jarzmianek - moje roku jeszcze nie mają. Kupiłem jedną sadzonkę u Szmitów i od razu na 3 podzieliłem