Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Mój ogród nad rzeką... 08:29, 17 wrz 2015

Do góry
Witam sie u Ciebie, pieknie jest wszystko z takim rozmachem tyle miejsca, przestrzeni i te brzozy klimat cudny
Mój ogród nad rzeką... 08:23, 17 wrz 2015

Do góry
kochana przeleciałm cały watek w poszukiwaniu swojego wpisu bo przecież ja tu już nie raz byłam a nie ma śladu..Cudny postęp prac, cudne brzozy, świetnie praca sie posuwa. zaznaczam i pozdrawiam
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:19, 16 wrz 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
A jak dasz bukszpan pomiędzy, to co pod brzozy ?

fakt mozna by było coś na odwrót ale to zawsze bedzie pusto np zimą a tak lepiej
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:10, 16 wrz 2015

Do góry
A jak dasz bukszpan pomiędzy, to co pod brzozy ?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:09, 16 wrz 2015

Do góry
a teraz powedzcie czy lepiej brzpzy zatopić w bukszapnie czy bukszpana dać miedzy brzozy?

z technicznego punktu widzenia?
Sprzeczność w ogrodzie 22:05, 15 wrz 2015

Do góry
bozga napisał(a)
A to kozy Mi też marzy się kępka brzózek z taką baaardzo białą korą
a jeszcze fajnie wyglądają dwie brzozy rosnące w jednym miejscu, czasem tworzą fajne figury
Mały ogród Kasi 15:08, 15 wrz 2015

Do góry
To myslę że grabom bedzie dobrze, a brzozy miałyby raj
Marzenie o nowoczesnym ogrodzie 15:04, 15 wrz 2015

Do góry
Ewelina
Na 4 zdj. to brzozy posadzone w tym roku ale rosną jak na drożdżach
Mały ogród Kasi 12:36, 15 wrz 2015

Do góry
A ja kocham brzozy ,moje super osłaniają nas od sąsiadów.
Kasiu te drzewa liściaste osłonią Cię w okresie wiosny, lata i jesieni.
Zimą będzie tam łyso.Pomyśl też o tym
Mały ogród Kasi 10:38, 15 wrz 2015

Do góry
Danusiu dziękuję bardzo za rysunek i sugestię.

To brzozy mamy z głowy, jeśli Ty tak mówisz.
Tulipanowiec bardzo mi się podoba, ale zawsze uważałam, że za wielki.

Myślałam jeszcze o drzewie obok miłorzębu po drugiej stronie. Tam brakuje mi "gwiazdy"- to jest miejsce, w które kieruje się wzork, od strony wejscią na tę część ogrodu, a nie ma tam nic ciekawego.
Co sądzisz o wiśni tybetańskiej?
Pomiędzy miłorzębem a tujami, tam gdzie na moich planikach str 208 morwa pendula.

Mały ogród Kasi 10:24, 15 wrz 2015

Do góry
a...brzozy? one się lubią napić, nie

nawet nie tyle glina ( wybieraliśmy tam cały rów), co mokro tam jest po prostu. Woda chyba nam spływa z nawadniania sąsiada i odpływ z rynny tam jest. M chce go przenosić, ale ja nie, pliss, tylko nie roboty w ziemi

Jodła koreńaska tam bardzo ładnie rosła, a ona lubi klimat lasu deszczowego
Mały ogród Kasi 09:46, 15 wrz 2015

Do góry
Kochani
wykończycie mnie wszyscy z Mem włącznie. Dziś powiedział żebym BRZOZY zamówiła i przestała jęczeć. Ma chłop dość bardziej niż ja

Chyba poczekam na wyrok Danusi

Choć te graby całkiem, całkiem- śniły mi się przecież w tym miejscu

Kolejnych głosujących w sprawie, proszę uprzejmie o propozycję JEDNEGO gatunku
Mały ogród Kasi 08:33, 15 wrz 2015

Do góry
Uff, dobrze ze nie brzozy, brzozy to śmieciuchy. W małym ogrodzie więcej problemów, niż pozytku. Oddaje głos na ambrowca
Sprzątanie liści 07:31, 15 wrz 2015

Do góry
Jedyne wyjście- codziennie grabić! Pakować do worków, przedziurawić, na wiosnę będzie próchnica liściowa.

Nad oczkiem nie mam nic rozciągnięte bo siatka szpeci. Wstaję codziennie i widzę, żę pływają liście. Mam za donicą siatkę na kijku i wyławiam. Wrzucam do śmieci zielonych.

Z trawnika w większości zbieram, a nie grabię bo mam tulipanowca, więc liście są wielkie. Nie mam potrzeby grabienia.
Tylko pod bukiem grabię, albo zbieram.

Te liście co przywieje od sąsiadów zamiatam z chodników i podjazdu, a ulica takie ma ustawienie, że wszystko zaciąga do mnie przez furtkę i obcych liści mam dużo więcej niż swoich.

Jesień to okres bardzo wytężonego sprzątania i zamiatania. Zwłaszcza, że za podjazdem są spore brzozy, które śmiecą cały rok.

Z drugiej strony mam modrzew, klony - ulica jest ciągle zasypana. Zamiatam i zamiatam, a tu ciągle zasypane. Gdybym nie zagrabiała i nie zamiatała, byłby straszny bałagan.

No cóż, ogród ogród to piękna rzecz, ale i wieczna praca. Na szczęście uwielbiam taką pracę.

Jeśli sam nie masz czasu, daj zarobić komuś, kto potrzebuje. Student, dziecko, sąsiad, albo po prostu ogrodnicy, którzy z tego się utrzymują Obok mnie jest sąsiad, który tak właśnie sobie dorabia do pensji.

Mały ogród Kasi 22:58, 14 wrz 2015

Do góry
Wybrałabym brzozy, ale skoro są takie argumenty jak piszesz to trzeba odpuścić.
Drzewa z okrągłą koroną typu Umbra, czy Gumball jakoś mi tam nie pasują, może faktycznie te grujeczniki.
Mały ogród Kasi 22:52, 14 wrz 2015

Do góry
kasia_w napisał(a)
dzięki Ewelina za głos. Brzóz nie będzie, bo zrozumiałam motywy eMail a są całkiem nie ogrodowe i nie forumowe i bynajmniej nie smolenskie Z brzoza łącza się pewne trudne sprawy i nie będę o nich tutaj pisać .

Być może czerwony zakatek nie wygląda na tle tego płotu, ale płot wkrótce wyjasnieje . I jeszcze coś -takie kiszenie jednego tematu ( zupełnie do mnie nie podobne) czasem jest dobre- doszłam do wniosku że nie chcę w tym miejscu formalnych kul jak umbry, ale bardziej swobodne korony. Będzie dobrze

Jestem za tym żeby bylo mniej formalnie Ale już nie za pissardi w takiej ilości i taką ilością bordowego w jednym miejscu ... Wersja nr 1 jest ok czyli 1szt Pissardi czy Nigry dla przełamania zieleni reszta drzew zielonych.
Brzozy bylyby idealne ... ale wiem ... doczytałam
Może poszperaj jeszcze w klonach - jest sporo odmian!
Mnie bardzo podoba się też ambrowiec
Mały ogród Kasi 21:32, 14 wrz 2015

Do góry
kasia_w napisał(a)
dzięki Ewelina za głos. Brzóz nie będzie, bo zrozumiałam motywy eMail a są całkiem nie ogrodowe i nie forumowe i bynajmniej nie smolenskie Z brzoza łącza się pewne trudne sprawy i nie będę o nich tutaj pisać .

Być może czerwony zakatek nie wygląda na tle tego płotu, ale płot wkrótce wyjasnieje . I jeszcze coś -takie kiszenie jednego tematu ( zupełnie do mnie nie podobne) czasem jest dobre- doszłam do wniosku że nie chcę w tym miejscu formalnych kul jak umbry, ale bardziej swobodne korony. Będzie dobrze

Teżjestem zdecydowanie za luźnymi koronami - jak np. brzozy, ale decyzję szanuję Dla mnie bordo jest fajny, ale albo na niebieskim albo zielonym tle Ale to wcale nei znaczy że potem nie zrewiduję swoich poglądów i nie stwierdzę że jest mega-fajnie! haha!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies