Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 07:05, 25 wrz 2015

Filemon24 napisał(a)
u mnie to w ogóle nie ma wyboru jeśli chodzi o miskanty :/
kiedyś pytałaś o brzozy teraz mi sie przypomniało ja mam z lasu przywiezione zwykłe, chociaż bardzo podobają mi się pożyteczne no ale jak na razie nie mam pomysłu gdzie bym mogła je posadzić

Ja właśnie mam pożyteczna odm. Doorembos, ona jest z piękną biała korą i ta przywieziona z lasu na pewno z tamtąd przeniosę i jak już będa miały być brzozy to na pewno te pożyteczne, zastanawiam się jeszcze czy dać 3, czy 2 jedna tam gdzie jest, a druga z drugiej strony, wtedy hortki byłyby na środku a po bokach właśnie Brzózki.

A co do miskantow u nas wybór spory, chociaż gracki nie mogłam dostać,a jak już dostałam to jakieś żółte i dziwne. Mam nadzieję,że w przyszłym roku dojdą do siebie, bo są piekne jak są zielone
Filemon24 07:06, 25 wrz 2015

a ile w ogóle kosztuje taka brzózka?

może daj 3 chyba będzie to lepiej wyglądać
paulina_ns 07:07, 25 wrz 2015

U nas dzisiaj wietrznie i zimno,miałam na dzisiaj zaplanowane robienie dalszej części rabaty, ale wątpię żeby przy takiej pogodzie się udało
paulina_ns 07:07, 25 wrz 2015

Filemon24 napisał(a)
a ile w ogóle kosztuje taka brzózka?

może daj 3 chyba będzie to lepiej wyglądać

Ja za swoją płaciłam 27 zł, więc tragedii nie ma.
Filemon24 07:10, 25 wrz 2015

to jeszcze w rozsądnej cenie kilka można kupić
teraz się zastanawiam gdzie u mnie w ogrodzie by dobrze wyglądały te brzózki ogólnie drzew nie sadzę bo już ich mam mnóstwo na działce ale takie brzozy warto by było mieć.
paulina_ns 07:31, 25 wrz 2015

Filemon24 napisał(a)
to jeszcze w rozsądnej cenie kilka można kupić
teraz się zastanawiam gdzie u mnie w ogrodzie by dobrze wyglądały te brzózki ogólnie drzew nie sadzę bo już ich mam mnóstwo na działce ale takie brzozy warto by było mieć.

Tak tylko jak to ze mną bywa, czekałam do ostatniej chwili i kupiłam ostatnia mam nadzieję,że na wiosnę im jeszcze przyjdą. A ja u siebie póki co mam dwa drzewa magnolie i klona, także mi ich brakuje zdecydowanie.

Czemu nie założysz własnego wątku????
KasiaW76 08:40, 25 wrz 2015

paulina_ns napisał(a)

Kasiu czyżbyś planowała ich zakup?

Ivory od dawna Lpale boje się, że zamiast tej odmiany przysłaniała mi podobna, a ja nie rozróżnienie wrrr

U mnie temat nabiera mocy póki co
paulina_ns 09:21, 25 wrz 2015

No i udało mi się przekopac pierwsza część rabaty i posadzić jednego derenia, niestety przegonil mnie deszcz drugi musi jeszcze poczekać bardzo podoba mi się jak derenie i miskanty rozjaśnily rabatę. Wystarczy mu tyle miejsca? Za brzozka będą miskanty a po drugiej stronie drugi deren

KasiaW76 09:38, 25 wrz 2015

Idzesz jak burza. Chciałaby, tam szybko plany wdrażać w wykonawstwo
olga80 09:45, 25 wrz 2015

Paulinko ja swojego cięłam na wiosnę nie jest zbyt wysoki tak ok 1 m , ale cięłam aby go zagęścić, rabatka się powiększa i dereń faktycznie fajnie ją rozświetla u nas dziś słoneczko wiec ja zmykam do ogrodu