Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Świerk Cupressina 08:47, 23 gru 2018

Do góry
Nie ma takiej potrzeby aby go ciąć,bo to karłowa odmiana.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:22, 22 gru 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

A...i tutaj Cię zaskoczę Otóż sprzęt odpoczywał i to długo , bo się popsuł i był w serwisie. Jak wrócił do nas, to od razu został wykorzystany, aby nadrobić stracony czas.

No a jakże trzeba sprawdzić czy dobrze naprawiony A tak serio to się nie dziwię. Mała Mi trawy splatała właśnie i ogłosiła że skoro śnieg stopniał to co nie wykorzystać. Ja latałam z dekoracjami co prawda ale o mało co grabek nie wyciągnęłam bo liście na trawie nie wiem skąd za mokro jednak było.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:18, 22 gru 2018

Do góry
Rumiance dziękuję za dobre słowa. Oczywiście napędzają do działania
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:17, 22 gru 2018

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Pasja nie zasypia nawet zimą Planowanie i projektowanie trwa ale jak widzę sprzęt też nie odpoczywa. Podziwiam i pozdrawiam

A...i tutaj Cię zaskoczę Otóż sprzęt odpoczywał i to długo , bo się popsuł i był w serwisie. Jak wrócił do nas, to od razu został wykorzystany, aby nadrobić stracony czas.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:07, 22 gru 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Tworząc Ogrodowisko miałam zamiar dać z siebie wszystko co tylko możliwe.

Dzisiaj, wspominając nasze początki i pierwszy konkurs oraz pierwsze osoby, które w większości są do dzisiaj - jestem bardzo wzruszona, że moje marzenie się spełnia...
Coraz więcej ogrodów przybywa, a mam nadzieję, że na ich realne obejrzenie nie zbraknie nam czasu i sił.

Czekamy zatem na pomysły i zaproszenia na rok przyszły. Gdzie chcielibyście się spotkać w Nowym, nadchodzącym roku?
Wysyłajcie na PW a potem będziemy zakładać wątki w spotkaniach i organizować.

Ze wzruszeniem przeczytałam cały wątek...Spotkania, wydarzenia, wizyty i wyjazdy Ogrodowiska w 2011 - podsumowanie-
ile wówczas było spotkań..ile nowych osób poznanych w realu...Wówczas nie wiedziałam nawet o istnieniu Ogrodowiska...ile zmieniło się w naszych polskich ogrodach za Twoją przyczyną, ile osób zbliżyło to niezwykłe miejsce jakim jest właśnie Ogrodowisko...Podziwiam Cię Danusiu, za to, że chciało Ci się chcieć...otworzyć serce dla innych...Bardzo cenię Twoją kreatywność i poświęcony czas właśnie dla innych...Jesteś niezwykłą osobą gdyż potrafiłaś zjednać sobie tyle nieznanych Ci osób...Poświęcałaś swój, jakże niezwykle cenny, czas na wyjazdy do innych ogrodów, by swoją obecnością, poradą podkreślić, jak każda z tych osób była ważna dla Ciebie... I to jest takie piękne i wzruszające...
Takich ludzi, jak Ty kochana, jest bardzo mało albo jeszcze mniej...Obecnie tworzysz następne przepiękne miejsce na ziemi, w którym masz pole do popisu i widać, że tworzysz ogród marzeń z wielką pasją i sercem...Trzymam kciuki, za realizację planów...Teraz to my będziemy przyjeżdżać do Ciebie, by na żywo dotknąć tych przecudnych kompozycji kwiatowych...Życzę dużo zdrowia...
Spotkania, wydarzenia, wizyty i wyjazdy Ogrodowiska w 2011 - podsumowanie 22:01, 22 gru 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Tworząc Ogrodowisko miałam zamiar dać z siebie wszystko co tylko możliwe.

Dzisiaj, wspominając nasze początki i pierwszy konkurs oraz pierwsze osoby, które w większości są do dzisiaj - jestem bardzo wzruszona, że moje marzenie się spełnia...
Coraz więcej ogrodów przybywa, a mam nadzieję, że na ich realne obejrzenie nie zbraknie nam czasu i sił.

Czekamy zatem na pomysły i zaproszenia na rok przyszły. Gdzie chcielibyście się spotkać w Nowym, nadchodzącym roku?
Wysyłajcie na PW a potem będziemy zakładać wątki w spotkaniach i organizować.

Ze wzruszeniem przeczytałam cały wątek...Ile było spotkań..ile nowych osób poznanych w realu...Wówczas nie wiedziałam nawet o istnieniu Ogrodowiska...ile zmieniło się w naszych polskich ogrodach za Twoją przyczyną, ile osób zbliżyło to niezwykłe miejsce jakim jest właśnie Ogrodowisko...Podziwiam Cię Danusiu, za to, że chciało Ci się chcieć...otworzyć serce dla innych...Bardzo cenię Twoją kreatywność i poświęcony czas właśnie dla innych...Jesteś niezwykłą osobą gdyż potrafiłaś zjednać sobie tyle nieznanych Ci osób...Poświęcałaś swój, jakże niezwykle cenny, czas na wyjazdy do innych ogrodów, by swoją obecnością, poradą podkreślić, jak każda z tych osób była ważna dla Ciebie... I to jest takie piękne i wzruszające...
Takich ludzi, jak Ty kochana, jest bardzo mało albo jeszcze mniej...Obecnie tworzysz następne przepiękne miejsce na ziemi, w którym masz pole do popisu i widać, że tworzysz ogród marzeń z wielką pasją i sercem...Trzymam kciuki, za realizację planów...Teraz to my będziemy przyjeżdżać do Ciebie, by na żywo dotknąć tych przecudnych kompozycji kwiatowych...Życzę dużo zdrowia...
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:00, 22 gru 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jak się da, to Wicio zapowiedział dalsze rozwożenie po świętach. Aby tylko nie padało, bo maże się jednak.

Pasja nie zasypia nawet zimą Planowanie i projektowanie trwa ale jak widzę sprzęt też nie odpoczywa. Podziwiam i pozdrawiam
Zdjęcia Roku 21:42, 22 gru 2018

Do góry
Pękam ze śmiechu Masz kobito talent
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:32, 22 gru 2018

Do góry
Jak się da, to Wicio zapowiedział dalsze rozwożenie po świętach. Aby tylko nie padało, bo maże się jednak.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 16:18, 22 gru 2018

Do góry
Jeśli chcesz żeby wyglądała inaczej, to nie sadź tego samego.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 16:17, 22 gru 2018

Do góry
Ogród wokół oranżerii zaprojektowany, a więc pozostanie wsadzić rośliny i zmontować fontannę

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 16:14, 22 gru 2018

Do góry
Wczorajsze prace ziemne pozwolą nam na wcześniejsze zasianie trawników wiosną

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 16:14, 22 gru 2018

Do góry
Wykończenie tarasu krawężnikami, na nich i na betonie zostaną zamocowane płyty tarasowe.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 15:50, 22 gru 2018

Do góry
Każda donica ma dziury w dnie. Bez tego ani rusz. Albo wiercone, albo wybijane młotkiem i dłutem.

W donicach na dnie, sypię keramzyt lub kładę kilka czy kilkanaście malutkich doniczek do góry dnem, po czym sypię kompost własnej produkcji. On znakomicie trzyma wodę, dużo lepiej, niż niby ziemia z worków (torf

Czasem, z braku ziemi, nasypuję na dno resztki ze starych kompozycji razem z kwiatkami i bryłami korzeniowymi. A dalej dobry kompost.

W przyszłym roku zamierzam mieszać z hydrożelem, jeśli nie wyniesie krocie.
Jak mnie będzie stać na żel

Wszystkie donice są ocynkowane, ale mam też donice miedziane, spatynowane na zielonkawo.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:46, 22 gru 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusia, jak sadzisz w tych wielkich donicach? wkładasz tam plastikowe mniejsze, czy bezpośrednio wsypujesz ziemię? One mają odpływy czy na dno keramzyt wsypujesz?
Te karbowane to ocynk czy coś innego ?

Dopytuję tak, bo ja mam taras od południa i strasznie wszystko szybko wysycha w donicach.
Pozdrawiam świątecznie
Zdjęcia Roku 16:39, 21 gru 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kupiłeś jedną butelkę, czy dwie...
- oczywiście, że dwie...to znaczy:wziąłem dwie butelki oranżady i kastę sznapsu...

De Heerlijkheid Ruinerwold - Holandia 14:57, 21 gru 2018

Do góry
Sobie dokładnie przejrzałam wszystko po kolei. Nad zapleczem myślę, żeby te donice pochować gdzieś.

No i rozważam kaczki biegusy indyjskie, wodę mam, ale czy lisy mi nie wyduszą?
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 12:56, 21 gru 2018

Do góry
Witek złapał wiatru w żagle i wykonuje obecnie prace ziemne. Będzie mniej roboty na wiosnę.
Róże Davida Austina 12:28, 21 gru 2018

Do góry
W dniu 18 grudnia 2018 roku zmarł David Austin.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 12:20, 21 gru 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Wszystkie ładne. Na tle szarego domku ładny kontrast. Czy ten domek ocieplony można tam przeżyć w zimie? Co zrozumiałam, dojeżdżacie tam Państwo.

My też dojeżdżamy i nawet zimą siedzimy nad oczkiem gdyż ryby widać pod lodem jak powoli pływają. Teraz trochę śniegu napadało na lód wiec ich nie widać ale po tym pierwszym mrozie to lód był przeźroczysty.
Oglądałam relację z budowy basenu (stawu), miałam pytanie, ale nie pamiętam już o co mi chodziło muszę jeszcze raz zobaczyć to sobie przypomnę.
Ma Pani tysiące gadżetów w ogrodzie u mnie tego właśnie brakuje. Wybieram się od dawna na Koło i nie mogę dojechać. Może w przyszłym roku mi się uda coś zorganizować.

Pozdrawiam

Elu, na forum mówimy sobie po imieniu

Tak -
Domek jest ocieplony, całoroczny z ogrzewaniem i w pełni wyposażoną łazienką, choć jest malutki, ale przytulny. Spać można. Mieszka tam pracownik, a my używamy oczywiście wspólnie Jest też kuchenka do gotowania. Wszystko w jednym.
A ja w sezonie to siedzę w dzień aż do zmierzchu non stop.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies