Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 15:51, 26 gru 2018

Do góry
Ławka - nasz prezent pod choinkę, została zmontowana i dowieziona celem wypróbowania.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 00:40, 25 gru 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jakie fajne zdanie przeczytałam styczeń, potem króciutki luty i wiosna...
miło myśleć o wiośnie.

Grudzień nadzwyczaj szybko zleciał, a to dlatego że dało się pracować w ogrodzie.
Pozdrowienia świąteczne Sylwio Całujemy Was mocno.

Grudzień zleciał nie wiem kiedy, na styczeń mam dwie rabaty do ogarnięcia i bielenie drzew, a w lutym startuję z przecinką owocowych i krzewów, potem mielenie gałęzi do marca nam zleci W marcu pierwsze kwiatki już się pokazują, dobrze, że już tylko dwa miesiące czyli ok 10 tygodni i znów będziemy wyglądać wiosny. A może Emuś skończy mi ten inspekt robić i będą wysiewy

Danusiu Wam też, żeby były zdrowe i spokojne te Święta. Całujemy i odliczamy do wiosny
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:59, 24 gru 2018

Do góry
Wieczór wigilijny się zbliża...światełka zapalone, wieczerza prawie gotowa...
Ten rok jakby inaczej przeżywamy... Całkiem inaczej.

Oby Wam się Drogie Ogrodniczki i Drodzy Ogrodnicy szczęściło zarówno w ogrodzie, jak i w życiu przede wszystkim. Dużo zdrowia życzymy i spełnienia marzeń.

Życzenia na Boże Narodzenie i Nowy Rok 2018 / 2019 16:53, 24 gru 2018

Do góry
W imieniu gospodarzy tego miejsca gorąco dziękuję
Ranczo Szmaragdowa Dolina 16:52, 24 gru 2018

Do góry
Jakie fajne zdanie przeczytałam styczeń, potem króciutki luty i wiosna...
miło myśleć o wiośnie.

Grudzień nadzwyczaj szybko zleciał, a to dlatego że dało się pracować w ogrodzie.
Pozdrowienia świąteczne Sylwio Całujemy Was mocno.
Żurawka - Heuchera 16:49, 24 gru 2018

Do góry
Z korzeni nie wyrosną, raczej trzeba zrobić swego rodzaju sadzonki i podobno z takich sadzonek rosną silniej niż poprzednio. Uda się na pewno

Czyli odrywasz/ucinasz to z liśćmi i sadzonkujesz z kawałkiem pędu.
Żurawka - Heuchera 13:26, 24 gru 2018

Do góry
Larw mogło nie być w ziemi, bo wgryzły się w żurawki
Dorosłe osobniki wygryzają dziury zatokowe w liściach, a larwy uwielbiają łodygi żurawek.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 16:34, 23 gru 2018

Do góry
Fajnie niespodzianki grudniowe w ogrodzie. Niesamowite
Spotkania, wydarzenia, wizyty i wyjazdy Ogrodowiska w 2011 - podsumowanie 08:49, 23 gru 2018

Do góry
Jak miło, że odkopany ten wątek Ogrodowisko się rozkręcało.
Świerk Cupressina 08:47, 23 gru 2018

Do góry
Nie ma takiej potrzeby aby go ciąć,bo to karłowa odmiana.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:22, 22 gru 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

A...i tutaj Cię zaskoczę Otóż sprzęt odpoczywał i to długo , bo się popsuł i był w serwisie. Jak wrócił do nas, to od razu został wykorzystany, aby nadrobić stracony czas.

No a jakże trzeba sprawdzić czy dobrze naprawiony A tak serio to się nie dziwię. Mała Mi trawy splatała właśnie i ogłosiła że skoro śnieg stopniał to co nie wykorzystać. Ja latałam z dekoracjami co prawda ale o mało co grabek nie wyciągnęłam bo liście na trawie nie wiem skąd za mokro jednak było.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:18, 22 gru 2018

Do góry
Rumiance dziękuję za dobre słowa. Oczywiście napędzają do działania
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:17, 22 gru 2018

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Pasja nie zasypia nawet zimą Planowanie i projektowanie trwa ale jak widzę sprzęt też nie odpoczywa. Podziwiam i pozdrawiam

A...i tutaj Cię zaskoczę Otóż sprzęt odpoczywał i to długo , bo się popsuł i był w serwisie. Jak wrócił do nas, to od razu został wykorzystany, aby nadrobić stracony czas.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:07, 22 gru 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Tworząc Ogrodowisko miałam zamiar dać z siebie wszystko co tylko możliwe.

Dzisiaj, wspominając nasze początki i pierwszy konkurs oraz pierwsze osoby, które w większości są do dzisiaj - jestem bardzo wzruszona, że moje marzenie się spełnia...
Coraz więcej ogrodów przybywa, a mam nadzieję, że na ich realne obejrzenie nie zbraknie nam czasu i sił.

Czekamy zatem na pomysły i zaproszenia na rok przyszły. Gdzie chcielibyście się spotkać w Nowym, nadchodzącym roku?
Wysyłajcie na PW a potem będziemy zakładać wątki w spotkaniach i organizować.

Ze wzruszeniem przeczytałam cały wątek...Spotkania, wydarzenia, wizyty i wyjazdy Ogrodowiska w 2011 - podsumowanie-
ile wówczas było spotkań..ile nowych osób poznanych w realu...Wówczas nie wiedziałam nawet o istnieniu Ogrodowiska...ile zmieniło się w naszych polskich ogrodach za Twoją przyczyną, ile osób zbliżyło to niezwykłe miejsce jakim jest właśnie Ogrodowisko...Podziwiam Cię Danusiu, za to, że chciało Ci się chcieć...otworzyć serce dla innych...Bardzo cenię Twoją kreatywność i poświęcony czas właśnie dla innych...Jesteś niezwykłą osobą gdyż potrafiłaś zjednać sobie tyle nieznanych Ci osób...Poświęcałaś swój, jakże niezwykle cenny, czas na wyjazdy do innych ogrodów, by swoją obecnością, poradą podkreślić, jak każda z tych osób była ważna dla Ciebie... I to jest takie piękne i wzruszające...
Takich ludzi, jak Ty kochana, jest bardzo mało albo jeszcze mniej...Obecnie tworzysz następne przepiękne miejsce na ziemi, w którym masz pole do popisu i widać, że tworzysz ogród marzeń z wielką pasją i sercem...Trzymam kciuki, za realizację planów...Teraz to my będziemy przyjeżdżać do Ciebie, by na żywo dotknąć tych przecudnych kompozycji kwiatowych...Życzę dużo zdrowia...
Spotkania, wydarzenia, wizyty i wyjazdy Ogrodowiska w 2011 - podsumowanie 22:01, 22 gru 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Tworząc Ogrodowisko miałam zamiar dać z siebie wszystko co tylko możliwe.

Dzisiaj, wspominając nasze początki i pierwszy konkurs oraz pierwsze osoby, które w większości są do dzisiaj - jestem bardzo wzruszona, że moje marzenie się spełnia...
Coraz więcej ogrodów przybywa, a mam nadzieję, że na ich realne obejrzenie nie zbraknie nam czasu i sił.

Czekamy zatem na pomysły i zaproszenia na rok przyszły. Gdzie chcielibyście się spotkać w Nowym, nadchodzącym roku?
Wysyłajcie na PW a potem będziemy zakładać wątki w spotkaniach i organizować.

Ze wzruszeniem przeczytałam cały wątek...Ile było spotkań..ile nowych osób poznanych w realu...Wówczas nie wiedziałam nawet o istnieniu Ogrodowiska...ile zmieniło się w naszych polskich ogrodach za Twoją przyczyną, ile osób zbliżyło to niezwykłe miejsce jakim jest właśnie Ogrodowisko...Podziwiam Cię Danusiu, za to, że chciało Ci się chcieć...otworzyć serce dla innych...Bardzo cenię Twoją kreatywność i poświęcony czas właśnie dla innych...Jesteś niezwykłą osobą gdyż potrafiłaś zjednać sobie tyle nieznanych Ci osób...Poświęcałaś swój, jakże niezwykle cenny, czas na wyjazdy do innych ogrodów, by swoją obecnością, poradą podkreślić, jak każda z tych osób była ważna dla Ciebie... I to jest takie piękne i wzruszające...
Takich ludzi, jak Ty kochana, jest bardzo mało albo jeszcze mniej...Obecnie tworzysz następne przepiękne miejsce na ziemi, w którym masz pole do popisu i widać, że tworzysz ogród marzeń z wielką pasją i sercem...Trzymam kciuki, za realizację planów...Teraz to my będziemy przyjeżdżać do Ciebie, by na żywo dotknąć tych przecudnych kompozycji kwiatowych...Życzę dużo zdrowia...
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:00, 22 gru 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jak się da, to Wicio zapowiedział dalsze rozwożenie po świętach. Aby tylko nie padało, bo maże się jednak.

Pasja nie zasypia nawet zimą Planowanie i projektowanie trwa ale jak widzę sprzęt też nie odpoczywa. Podziwiam i pozdrawiam
Zdjęcia Roku 21:42, 22 gru 2018

Do góry
Pękam ze śmiechu Masz kobito talent
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:32, 22 gru 2018

Do góry
Jak się da, to Wicio zapowiedział dalsze rozwożenie po świętach. Aby tylko nie padało, bo maże się jednak.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 16:18, 22 gru 2018

Do góry
Jeśli chcesz żeby wyglądała inaczej, to nie sadź tego samego.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 16:17, 22 gru 2018

Do góry
Ogród wokół oranżerii zaprojektowany, a więc pozostanie wsadzić rośliny i zmontować fontannę

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies