Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:31, 21 lut 2014

Do góry
Tess napisał(a)
Odściskuję

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:31, 21 lut 2014

Do góry
Odściskuję
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:28, 21 lut 2014

Do góry
Od kilku dni podglądam plany zadaszeniowe.

Nie za wcześnie na cięcie róż?
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:19, 21 lut 2014

Do góry
Postaram się teraz nadrobić troszeczkę zaległości ..........od grudnia ........ może dam radę chociaż w swoim wątku ) bo co do całości forum to nie mam złudzeń, że nic z tego.......

A teraz podziękowania (..........jak to mówił jeden mój znajomy: ......"z refleksem szachisty korespondencyjnego" - przepraszam, że tak późno, ale bardzo dziękuję!
Róża-jerycha (Martek), Danusia, Ania (Mała - Mi), Madżenka, WilczaGora,Hania Andrus, Zbyszek Gazda, Alisonek, Joku, Kitek81, Robertop, Hania (Dwa Światy), AniaDS, makkasia, krys, Ania (W moim magicznym ogrodzie wszystko), Tess,Tusiala, Marlenaa, Ania (an_tre), ewa004, - dziękuję Wam za wsparcie, za życzenia przed i po świąteczne a także noworoczne, .....i walentynkowe........
Bardzo dziękuję Hani Andrus, Zbyszkowi Gaździe, Alisonek, Joku, Kitek81 - za wypowiedzi w sprawie ułożenia dachówki - będzie z przesunięciem niech tylko wszystko obeschnie po zimie

W budowie była przerwa zimowa i dobrze, bo więcej czasu na przemyślenia. Niestety byli również nieproszeni goście, ale nie będę rozwijać tego tematu na forum....
Na działce nie byłam od kilku tygodni, ale może jutro uda się wpaść chociaż na chwilkę i np. ściąć miskanty..... Obym miała w tym roku więcej czasu na prace w ogródku............
W związku z wzniesieniem budynku zmieni się nasłonecznienie rabat i niektóre rośliny trzeba obowiązkowo przesadzić w tym roku. Chciałabym przesadzić wreszcie część cisów i zacząć formować żywopłocik od maluchów...ale jeszcze trzeba złapać poziomy w ogródku...
Mam wiele, wiele planów, ale co się uda zrealizować w tym sezonie w domu i w ogrodzie to czas pokaże zresztą pośpiech nie jest najlepszym doradcą, o czym już się przekonałam z pewnymi nasadzeniami trzeba się jeszcze niestety wstrzymać, buuu.... ale mam już mnóstwo inspiracji fotograficznych i pewne przemyślenia, które w miarę okrzepły i...........chyba jednak pójdę w formalne, geometryczne ))..... no przynajmniej w głównej część ogródka )) wszystkie znaki wskazują na to, że to będzie najlepszy wybór co do kolorów - niezmiennie wybrane w ubiegłym roku

Serdecznie pozdrawiam

Blaski i cienie nowego życia 21:15, 21 lut 2014

Do góry
Ciekawy patent na prowizoryczne schody.
Kordylina piękna.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:18, 21 lut 2014

Do góry
Tess napisał(a)
Pazurki jaskrów to co jest?

Tess, jaskry mają takie pazurkowate bulwki
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:13, 21 lut 2014

Do góry
Pazurki jaskrów to co jest?
Co z tym ogródeczkiem począć 20:10, 21 lut 2014

Do góry
Nie masz jeszcze latarenek?
Przecież zamawiałaś przed mną, a moje już dawno w domu, nawet szybki już wprawione
Ogród Dominiki 20:01, 21 lut 2014

Do góry
Gratulacje, Dominiko
Jurajski Ogród 20:00, 21 lut 2014

Do góry
Zaglądnęłam, i z ulgą stwierdziłam, że wytrawna Ogrodniczka nie daje się zwieść pierwszym złudnym oznakom wiosny.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:56, 21 lut 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ja się prze te wasze wpisy zestresowałam... Cały tydzień oram w pracy do zmroku... Wracam nic nie można już zrobić.... Soboty - rozwalone, w niedzielę nie pracuję w ogrodzie, potem wyjeżdzam... Jak mnie będziecie pracami w ogrodzie stresować to Wam ucieknę

Ufff zatem jutro wstanę o 6:00
- wkopię róze - nie będę robic rewolucji ze stożkami, najwyżej za rok znow przesadzę...
- przesadzę róże....
- wykopie i podziele miskanty
- wkopie miskanty
- posadzę dwa stożki bukszpanowe, wykopię dziurę pod trzeci....
- przytne trawy......
I nic wiecej jutro nie robie!!!! nie poddam sie presji
- wystawię dwa najbrzydsze bambusy na zewnątrz - niech walcza bo sie na nie patrzeć nie moge
W międzyczasie pocwiczę z Ewka... I kupie ziemie do ogrodu.....

Muszę sprawdzić ile rzeczy mam zapisanych w notesie....

Przyciąć pięciorniki, przesadzic aspirin rose...., przyciać hortensje....

Stresują Cię nasze wpisy??? To jest nas dwie, bo ja się stresuję przez wpisy wrocławskich dziewczyn
W Gąszczu u Tess 19:51, 21 lut 2014

Do góry
Rench napisał(a)
Ślicznie u Ciebie
Może już w tym sezonie i ja się pokuszę o kule

Koniecznie, biżuteria ogrodowa dodaje elegancji nawet takiemu kipiszowi, jak mój
waska napisał(a)
ja ścięłam dzisiaj wszystkie trawy - a denerwowały mnie już i pampasowe wiatr poszarpał po ogrodzie.
nawet ścięłam pięć tawułek bo przeszkadzały mi w sprzątaniu.

Wszystkie hakone to i ja już wycięłam. I rozplenice, bo strasznie brzydkie kikuty były, szpeciły.
Reszta jeszcze jest.
U mnie zimno, w nocy było -3, a dzisiaj raczej jeszcze zimniej będzie.

Joku napisał(a)
Sprawdziłam co słychać i widać . Podziwiam zapał do pracy.

Na podziw zupełnie nie zasługuję, bo wcale mi do tej wiosny nie spieszno.
Bo jak już przyjdzie, to znowu będę w ogrodzie "dniować i nocować"

Pszczelarnia napisał(a)
O, co robi promień słońca w sobotę? A ja sobie siedzę i dumam nad łąką. Ja sobie a robota sobie.

Obserwuję na bieżąco dumania łąkowe. Głównie kibicuję, bo się nie znam. Większość roślin, których propozycje tam padają, muszę googlować

laurowisnia napisał(a)
O pierwszych dwóch przeszkodach można by podyskutować, ale jak jest trzecia to nic nie piszę.
Ładna seria zdjęć zwłaszcza te fotki najbardziej słoneczne.

Nie można, niestety. Sąsiad czepliwy jest. Miałam tam kiedyś kokornak (piął się po mojej kratce) - przeszkadzało mu, bo będzie miał wilgoć...

magnolia napisał(a)
ślicznie....
ja jeszcze czekam z cięciem traw- od weekendu maja być zimne noce, nawet -8. Poczekam jeszcze tydzień. Ale i ścięte też dadzą sobie rade z takim zimnem.
Ciełam już te wcześnie ruszające- seslerie, trzcinniki, turzyce górską i przy okazji miłkę bo mnie wkurzała taka połamana.

Och Marto, jakie to miłe usłyszeć "ślicznie" od Ciebie, aż się zarumieniłam...
Dziękuję za odpowiedź na moje wątpliwości trawkowych. Z większością też jeszcze czekam.

as226 napisał(a)
Urocze u Ciebie te zakątki w ogrodzie Teresko "Nasza" żurawka żyje ))))))

Strasznie się cieszę. Chyba nie pozwolimy jej być sierotą, prawda?
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 19:29, 21 lut 2014

Do góry
Cudności wiosenne, też wywołały u mnie banana

Potwierdzam - te dwie trawki to Carex morrowii 'Silver Sceptre'. Mam takie. Wyglądają o tej porze identycznie.
Ogród niby nowoczesny ale... 19:22, 21 lut 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
Doczytałam i pozdrawiam. I lecę dalej.

Matko - wiosną nie dam rady... Niezmiennie mnie frapuje, jak Wy dajecie radę w sezonie...???

No proszę Cię...jaką radę?? Ja nie daję...
Jak mam wolniejszy weekend to i poszaleje....a potem w tygodniu nie mam czasu...

Tess napisał(a)

Nie dajemy
Tzn. ja nie daję.

Madzia, nie gniewasz się?

No wiesz....Nie dajesz rady?????
Ha ha ha ha ...też mam problem...jak wszyscy chyba...no prawie

ewa004 napisał(a)
Hejka

hejka

Zielona napisał(a)

Haha - dziękuję. Przynajmniej szczerze! Ja na razie staram się raczej czytać, bo dzięki temu wiele się można nauczyć, ale podejrzewam, że lato to czas, kiedy pismo obrazkowe jest jedynym, za jakie można nadążyć

Marta...no bo to prawda...

makkasia napisał(a)
Jestem, pozdrawiam, czytałam od końca stycznia - sześcioraczki przebiły wszystko, w pampersie trza do kompa siadać. żółte krokusy bendom ?
Chłopaki nie dały rady ale może jeszcze panczenistki, sci coś wymodzą no i Justysia ???
Wiosna, Wiosna !!!! ściskam

O i kolejna Kasia się znalazła
Krokusy żółte już są
Na panczenistów poczekamy do jutra....no i Justynka jeszcze
Buziaki...
Pszczelarnia 11:45, 21 lut 2014

Do góry
A przegorzan? Pysznoglówka?
Łąkę może otoczyć pasem trawnika?
Ogródkowy chaos u monitki 21:20, 20 lut 2014

Do góry
Ewa pracujemy nad tym fotka była z pierwszego dnia ...było wyczerpująco dla nas i dla niej

AlKa no to super Mam nadzieję że pięknie urośnie i będzie cieszyć oczy

Tess ma około pół roku jeszcze taki ciaptak z niej
Siejsko czarodziejsko 23:27, 18 lut 2014

Do góry
Ot jesteście cudowni , dziękuję, dziękuję
Zbigniew dzięki ze przyszedłeś
Agnieszka już chciałam kilka razy zmienić nazwę ale nadal nie wiem na jaką
Maria zakładanie jest przyjemne tylko na co się zdecydować - to jest straszne
Tess zdecydowanie wolę nasadzenie kwiatowe z lawendą (?) lub innymi roślinami kwitnącymi, myślałam o różach, one lubią słońce

siedzę ponownie nad kartką i spisuję co mi się podoba, ale tego jest strasznie dużo
zaczynając od drzew o kończąc na jednorocznych

czarny bez - ja go lubię, jak kwitnie ładnie pachnie, a owoce są smaczne, fakt że nigdy się nie zastanawiałam nad jego rozmiarami, nigdy nie wydawał się duży, teraz dopiero sprawdziłam do jakich rozmiarów może wybujać

muszę zrobić tak jak piszecie lista i wtedy z części zrezygnować (będzie łatwiej) każde jest inne ale do niektórych bardziej się oczy uśmiechają

zobaczymy, postaram się wstawić nowe założenia
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:01, 18 lut 2014

Do góry
Tess napisał(a)
No taaaaak, podsmażaną eM lubi najbardziej.

ja też
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:58, 18 lut 2014

Do góry
No taaaaak, podsmażaną eM lubi najbardziej.
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:57, 18 lut 2014

Do góry
Tess napisał(a)

O rany, babka ziemniaczana.
Przysmak dzieciństwa mojego eMa.
Pysznie wygląda.

jeszcze gorącą kroiłam, bo ślinka leciała a jutro na śniadanko w plasterki pokroję i podsmażę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies