Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Co z tym ogródeczkiem począć

Co z tym ogródeczkiem począć

Magda_ 11:27, 26 lut 2014

Kobieta mówi jedno, myśli drugie, przeczuwa trzecie, czwarte wie, a piąte robi

to chyba o mnie
GorAna 11:52, 26 lut 2014

Ale tutaj burza mózgów....a Ewa dalej nie wie co dalej
Pozdrawiam rodzinę ogrodową
Juzia 11:57, 26 lut 2014

ewa004 napisał(a)

No dobra prześpię się z tym i z tamtym

Juzia 12:01, 26 lut 2014

Ewcia to co będzie w donicy???
nieszka 17:43, 26 lut 2014

ewa004 napisał(a)

No dobra prześpię się z tym i z tamtym

hehe no wiesz

Ja tylko chciałam powiedzieć żebyś tego kółka nie wycinała. Nie pasuje mi nic a nic
Tess 18:40, 26 lut 2014

nieszka napisał(a)

Ja tylko chciałam powiedzieć żebyś tego kółka nie wycinała. Nie pasuje mi nic a nic

Też jestem tego zdania.

Ale za żwirkiem też nie optuję...
Idę zerknąć jeszcze raz na fotki.
Tess 18:53, 26 lut 2014

ewa004 napisał(a)
Co zrobić z tą studnią ?
Myślałam żeby tak jak u Anuli zrobić z dech przykrywkę na studnię ,ale musi być do nie dostęp bo pobieramy z niej wodę
A na tym kawałku sciany zrobić lustro ,wtedy odbijałoby się to co by na tej studni stało

Ta studnia jest zaraz przy bukszpanoewej rabacie po prawej stronie a różance po lewej stronie
No i co wy na to ?

A gdyby włączyć tę studnię w rabatę? Przykryć ją nieco podwyższoną skrzynią/obudową z drewna, otwieraną na tyle, żeby ten wąż wkładać. I otoczyć żywopłocikiem bukszpanowym.
Byłoby spójnie z rabatą we wnęce i rabatami różanolawendowymi wzdłuż budynku.

Zazroszczę Ci tych paneli z deszczułek, są boskie.
ewa004 22:39, 26 lut 2014

Ciesze sie niezmiernie że tak licznie przybiegliście na pomoc Odpowiadam więc zbiorowo Na tą chwilę stanęło na tym że .....
Dam wieczko z desek ,na ścianie powtórzę motyw ,bez kółka
Wieczko będzie w kwadracie (chociaż kółko też by chyba pasowało ? czy nie ?) i pomysł Tesi fajny żeby podsadzić studnie bukszpanem ,na tyle oczywiście żeby nie przeszkadzał w pobieraniu wody
Albo dać na donicy zółtą trzmielinę i podsadzić studnie trzmieliną.
Ale to wyjdzie w praniu

Mowa o kloniku była tylko w kwestii inpiracjii ja nic nie mówiłam że chcę do donicy klon
Wiem ze klon przymarza ,a ja bym chyba chciała tam dać coś zimozielonego .

Marta święte słowa Kobieta mówi jedno, myśli drugie, przeczuwa trzecie, czwarte wie, a piąte robi Wydrukuje i powieszę Emusiowi na lodówce może mnie w końcu zrozumie ( chociaż nie liczę na to )

Jeszcze jedno
Patrze na to zdjęcie i myślę sobie czy nie ładniej by wygladało jak by ta studnia i ewentualnie ściana była z takich samych deseczek jak płot .To jest jak by na jednej linii wzroku ......czy już przesadzam ???

Bardzo wam wszystkim dziękuję za porady i przepraszam za zbiorowa odpowiedz ,ale idę lulać jutro trochę stresa sobie zapodam
Jadę na rezonans i będą znowu dłubać igłami w moim kolanie

A i jeszcze hicior ....doszły latarenki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tess 23:12, 26 lut 2014

Jakim cudem dziś doszły, jak niedawno były 300 km od Ciebie?
Fajnie, że nareszcie są.

Kółko by nie pasowało.
Zywopłocik oczywiście wysokości na tyle, aby nie przeszkadzał w pobieraniu wody.

ewa004 napisał(a)

Patrze na to zdjęcie i myślę sobie czy nie ładniej by wygladało jak by ta studnia i ewentualnie ściana była z takich samych deseczek jak płot .To jest jak by na jednej linii wzroku ......czy już przesadzam ???

Przesadzasz. W tych deseczkach jest to "coś", co powoduje, że są ciekawe. W deskach nie ma nic. Zresztą uważam, że sprawa ew. deseczek jest nadal do rozważenia - mnie w tym miejscu wcale, ale to wcale nie pasują. Są rzeczywiście fajne, ale może znajdziesz im inne miejsce?
leon60 23:31, 26 lut 2014

Latarenki są nareszcie !