Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:36, 29 lut 2016

Do góry
Przyszłam na te szafirki kwitnące....a tu nie ma fotek
Szkoda....
Ale za to są fotki od Magnolii....z cudnego ogrodu....pamiętam te lawendowe łany kwitnące....jak kiedyś Magnolia je pokazywała...w dzisiejszych szarych kolorach też ładne
Powojnik pod magnolią 20:17, 29 lut 2016

Do góry
Prawie wszystkie powojniki wymagają gleby o odczynie od obojętnego do lekko zasadowego a magnolia wiadomo czyli sąsiedztwo wykluczone

u siebie przy magnoliach mam hosty i niskie rododendrony sąsiedztwo im pasuje
Miejsko & sielsko 18:05, 29 lut 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
ładna a sosna. O cebulkach wymownie milczę bo moje przy Twoich to mikrusy.
W ciepłych krajach /miastach mieszkasz

wszystko stoi i czeka na wiosnę ))
Twoje z pewnością dogonią a podejrzewam, że ich piękno nas onieśmieli
Miejsko & sielsko 18:03, 29 lut 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

ciut już późno, mogły ruszyć soki. Zanim wyjdziesz do nich całkiem, złam gałązkę i po kilku minutach zobacz czy nie płacze z miejsca po gałązce. jak płacze, to nie tnij, czekaj do połowy maja

Marta, będe ciąć w połowie maja, niestety przegapiłam.
buziak za dobre rady )))
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:15, 29 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Gosia jest hura!
Kurcze zna sie na ogrodach i jeszcze dobrze gotuje ech... buziam obie

coś, Ty, dobrze to duże słowo. Pół wieczora się gryzłam, że paskudny ten obiad zrobiłam, że nie wyszedł.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:14, 29 lut 2016

Do góry
malkul napisał(a)
Wracając z lotniska Martusia Magnolia ugosciła nas pysznym obiadem i mimo że byłam w biegu mam fotki od niej ale tylko pięc sztuk. mam nadzieję że mnie nie zabje że wstaawiam tu

Nie zabije, ładne fotki, masz oko Babo.
Cmok!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:42, 29 lut 2016

Do góry
Wracając z lotniska Martusia Magnolia ugosciła nas pysznym obiadem i mimo że byłam w biegu mam fotki od niej ale tylko pięc sztuk. mam nadzieję że mnie nie zabje że wstaawiam tu

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:26, 29 lut 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
Gosia odpoczywasz na długiej randce? Ciepło, słońce, męskie spojrzenie pełne pasji zwrócone ku Tobie?

coś w tym stylu było
Zielonym od linijki - ogród Ivony 12:14, 29 lut 2016

Do góry
brzozy napewno przesłonią sporo. na tyłach placyka możesz dać rząd/pas krzewów żeby wysłonić od warzywnika. Może trzcinnik Karl F. wystarczy?- od juz duzy jest od czerwca, aż do ścięcia. U mnie sie nie wywala, u malkul tez stoi. Będzie miał słońce od zachodu, powinno wystarczyć. I tani jest i szybko rośnie
Zielonym od linijki - ogród Ivony 12:08, 29 lut 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
Mnie podobało się zdanie Siakowej, żeby od zewnątrz zostawic żywopłot, a od brzóz tylko trawiasty. Ale jeśli oceniasz że w warzyuwniku będzie jakoś bardzo brzydko, tak że na początku póki brzozy małe , będzie Cię wnerwiać ten widok, to trzeba posadzić ten żywopłot, nie ma co się męczyć.

ja akurat mam tak że wiosną i latem lubię warzywnik, jesienią jak nie ma sezonu suchego to też.

Jakoś czuję że będzie mnie wnerwiać Bo do tej pory mnie wnerwiało Albo po prostu żywopłot dosadze ;później jak stwierdzę że faktycznie mi to przeszkadza.
Zielonym od linijki - ogród Ivony 11:29, 29 lut 2016

Do góry
Mnie podobało się zdanie Siakowej, żeby od zewnątrz zostawic żywopłot, a od brzóz tylko trawiasty. Ale jeśli oceniasz że w warzyuwniku będzie jakoś bardzo brzydko, tak że na początku póki brzozy małe , będzie Cię wnerwiać ten widok, to trzeba posadzić ten żywopłot, nie ma co się męczyć.

ja akurat mam tak że wiosną i latem lubię warzywnik, jesienią jak nie ma sezonu suchego to też.

Zielonym od linijki - ogród Ivony 11:15, 29 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Widac linie to linie nie wazne gdzie.tylko projektant to jeszcze o stanowisko,slonce,glebe dopyta... a laik w eufori nie raz zapomni

fakt.
Zielonym od linijki - ogród Ivony 11:09, 29 lut 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

tak, koniecznie.

ja widzę, że projektowanie to projektowanie.... mój M też projektuje, tylko strony i lubi mnie pytać o zdanie. a jak ja siedzę i utknę nad terenem, to on podchodzi i rysuje coś, nawet czasem nie wie co i jak , byle mu grały linie i okazuje się że umie.

Widac linie to linie nie wazne gdzie.tylko projektant to jeszcze o stanowisko,slonce,glebe dopyta... a laik w eufori nie raz zapomni
Zielonym od linijki - ogród Ivony 11:03, 29 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Ok kumam.pomyslilam lewa z prawa
Tylko wtedy plac zabaw ciut do gory prawda by w linie tej rabaty sie wpisywal

tak, koniecznie.

ja widzę, że projektowanie to projektowanie.... mój M też projektuje, tylko strony i lubi mnie pytać o zdanie. a jak ja siedzę i utknę nad terenem, to on podchodzi i rysuje coś, nawet czasem nie wie co i jak , byle mu grały linie i okazuje się że umie.
Zielonym od linijki - ogród Ivony 10:59, 29 lut 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
o to mi chodzi- wtedy z domu patrzysz na trawnik i prawa strona nie ucieka gdzieś, tylko ryuje się ładny prostokąt wokół trawnika z rabat:

Ok kumam.pomyslilam lewa z prawa
Tylko wtedy plac zabaw ciut do gory prawda by w linie tej rabaty sie wpisywal
Blyxa i elipsa 10:58, 29 lut 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)

A Ty jeszcze dopracuj podpis. Podałam linka. Chyba że nie chcesz by odwiedzali Cię ci u których piszesz w wątkach

Jestem pod wrażeniem instrukcji i tego, że każdej nowej osobie uczynnie ją wklejasz To niesamowicie miłe z Twojej strony.
Fakt, faktem że zmobilizowałaś mnie, aby zrobić podpis

Rumianka napisał(a)
Masz niespotykane imię Blyxa.

Tylko dlatego, ze nie ma tu nikogo kto zafascynowany jest akwarystyką roślinną Blyxa akurat nie jest jakąś szczególną roślinką akwariową (niektórzy wręcz nazwaliby ją chwastem) ale ładnie brzmi.

Częstuję wszystkich kawą. Miałam być właśnie w ogrodzie i dekapitować hortensje ale jest -1. To jednak dla mnie za zimno.

Za to wrócę do moich ranników co się objawiły po latach i zepsuły mi plan robót.
Miałam się zabrać za rabatę i wywalić kamienie. Ale tak chodzę, patrzę na te liche kwiatki i dumam, czy jak zacznę wybierać kamienie to ich nie uszkodzę?... Tak się z tych żółtych brzdąców ucieszyłam, że głupio będzie, jak je teraz wywalę w kosmos.

Drugi powód do dumania - czy magnolia się na mnie bardzo obrazi, jak jej wsadzę hortensję z drugiej strony? Hortensja jest, czeka w doniczce - dzielnie przetrwała zimę w szklarni mimo, ze ją ciągle zapominałam podlewać Tak dumam aby poczekać aż magnolia zakwitnie i wtedy sadzić. Będzie miała (magnolia znaczy się), cały sezon aby się przestać na mnie dąsać.
Zielonym od linijki - ogród Ivony 10:54, 29 lut 2016

Do góry
o to mi chodzi- wtedy z domu patrzysz na trawnik i prawa strona nie ucieka gdzieś, tylko ryuje się ładny prostokąt wokół trawnika z rabat:

Zielonym od linijki - ogród Ivony 10:53, 29 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
nie wiem Magnolio czy bardziej Iwone czy mnie cieszy Twoje poparcie tylko ostatniego akapitu nie rozumiem czyba...
Ps czytalas moze mojego priv z soboty? A i cos doszly mniebsluchy ze poniekad dzieki Tobie trafia mibsie sadzonki pieknych annabel z katowic

nie czytałam, chyba przeoczyłam powiadoamienie. Zaraz zajrzę.
Twoja radość jest uzasadniona, bo bardzo szybko się uczysz i 'łapiesz' bakcyla projektowego.

Zaraz wkleję o co mi chodzi.

Zielonym od linijki - ogród Ivony 10:45, 29 lut 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

Cześć Kochane

Plan jest bardzo fajny, bardzo.
Cieszę się, bo w weekend nie zaglądałam, ale myslałam, że może niepotrzebnie zaczełam się czepiać. Ale jednak chyba potrzebnie, bo ten ogród do poprzedniego z planu będzie zupełnie inną kompozycją. Znacznie ciekawszą.

To co wg mnie warto przemyślać, czy nie darowac sobie teraz ścieżki od domu- ja bym zrobiła ją dopiero od linni rabat.

I jeszcze prawa strona- zamiast iść linią wzdłuż ogrodzenia, można ja poprowadzić prostopadle do rabat poprzecznych- wtedy z domu jest tam widok na trawnik otoczony zgrabnym prostokątem- wg mnie to będzie fajne.

Magnoliu dobrze że Asia zadziałała i jest pomysł . I ty i ona czepiałyście się tych tyłów i dobrze bo teraz o niebo lepiej jakoś Tylko za bardzo nie zrozumiałam co napisałaś może zobrazujesz

Zielonym od linijki - ogród Ivony 10:45, 29 lut 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

Cześć Kochane

Plan jest bardzo fajny, bardzo.
Cieszę się, bo w weekend nie zaglądałam, ale myslałam, że może niepotrzebnie zaczełam się czepiać. Ale jednak chyba potrzebnie, bo ten ogród do poprzedniego z planu będzie zupełnie inną kompozycją. Znacznie ciekawszą.

To co wg mnie warto przemyślać, czy nie darowac sobie teraz ścieżki od domu- ja bym zrobiła ją dopiero od linni rabat.

I jeszcze prawa strona- zamiast iść linią wzdłuż ogrodzenia, można ja poprowadzić prostopadle do rabat poprzecznych- wtedy z domu jest tam widok na trawnik otoczony zgrabnym prostokątem- wg mnie to będzie fajne.

nie wiem Magnolio czy bardziej Iwone czy mnie cieszy Twoje poparcie tylko ostatniego akapitu nie rozumiem czyba...
Ps czytalas moze mojego priv z soboty? A i cos doszly mniebsluchy ze poniekad dzieki Tobie trafia mibsie sadzonki pieknych annabel z katowic
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies