Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 13:05, 02 wrz 2015

Do góry
kosolka napisał(a)
Reniu, to nie przesadzaj brzozy! A nie zmieszczą się tam jeszcze dwie? Jak nie, to niech ona sobie po jednej stronie jest, i obniżaj roślinami. Myślę że to świetny pomysł z trawami i sucholubnymi. Ja też mam w planie taka rabate- to znaczy brzozy i trawy, tylko ja tam planuje hosty i takie tam . Możesz dać w trawy np iryski takie drobne, podobało mi sie- gdzieś widziałam. Jak przekwitna, to liście w trawach się schowaja. No i werbenę na późniejsze kwitnienie, może też kosmosy??

Jak zostawie brzozę to dosadzę jeszcze dwie, bo się zmieszczą spokojnie. Jedna jakoś mi się tam nie widzi.

Juzia napisał(a)
Działasz?

Ja to ledwo żyję ostatnio....wrzesień a upał wykańcza
Chwasty wyhodowałam do kolan

Czemu nie jesteś przekonana???

Dwa dni ściągałam tą darń w pocie czoła. Teraz mam przerwę szkolną Dziś całkiem przyjemnie. Czemu nie jestem przekonana - nie wiem? Za chwilę wrzucę szkic.
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 10:40, 02 wrz 2015

Do góry
kasia_w napisał(a)
Gabisiu gratuluje i prawka i ogrodu
Co tu nowego napisać, by wyrazić zachwyt- już nie wiem, ale Ty przecież wiesz- jest przepięknie

Mistrzynio sadzenia drzew w gródkach mini poradź mi proszę- potrzebuję 2 jasnych drzew pod ciemny płot coby się osłonić. Będą obok siebie rosły. Widzę u Ciebie jakieś białe pieńki- brzozy? jakie?

Kasieńko, moje białe pieńki to brzozy doorenbos. Rosną dosyć wąsko i mają większe liście. Są piękne. Ja kupiłam trochę zabiedzone egzemplarze i czekam aż zgęstnieją korony. Uprzedzam, że straszne pijaki i cisowe skarpety wokół nich nie dały rady…

Pozdrawiam!
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 10:28, 02 wrz 2015

Do góry
Gabisiu gratuluje i prawka i ogrodu
Co tu nowego napisać, by wyrazić zachwyt- już nie wiem, ale Ty przecież wiesz- jest przepięknie

Mistrzynio sadzenia drzew w gródkach mini poradź mi proszę- potrzebuję 2 jasnych drzew pod ciemny płot coby się osłonić. Będą obok siebie rosły. Widzę u Ciebie jakieś białe pieńki- brzozy? jakie?
Pogubiłam się po drodze... 08:50, 02 wrz 2015

Do góry
Ale pięknie! Bardzo romantyczna ta rabata
A brzozy po przesadzeniu przyjęły Ci się?
Tu ma być ogród :) 23:39, 01 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ooooooo, twoje chyba są bardziej czerwone od moich. Moje na słońcu są ledwo bordowe. Może dlatego?
Ja swoje przycinałam wiosną, ale 4 sztuki i nie rosną równo. Szkoda. Chciałam, by wyglądały jak płonący krzew.

Moje też tam maja dużo słońca, bo brzozy jeszcze nie robią cienia. Po przycięciu wszystkie listki, które były zielone już się wybarwily ładnie. Ciachnij te swoje jak Ci coś nie pasuje. Postaram się zrobić im jutro fotkę z dalszej perspektywy.
a czasem nie na temat ... 08:59, 01 wrz 2015

Do góry
NIE - NA - WIDZĘ tego lata , jest nieludzko gorąco
NIE- NA - WIDZĘ kretów,

możecie sobie gadać że są pożyteczne jak einsteinowe pszczoły ale spowodowały że wierzchnia warstwa mojej ziemi - wisi nad krecimi korytarzami, efekt ? - uschnięte 3 choiny bo wisiały w powietrzu, dwie następne w trakcie - wypełniam korytarze ziemią i leję ale wątpię aby to coś dało, uschnięte 4 brzozy, to samo, zaczęłam koło nich grzebać i pełno tam korytarzy. Dlaczego krety obrały mój ogród za swoje królestwo ?

mam tez milion nornic, wytworzyły jakiś gen który powoduje że po trutce mają co najwyżej sraczkę i zdwojoną energię do szaleństw, w tym seksualnych.

Z postrzeżeń ogrodowych również stwierdzam że lawenda jest do de, zbiera się wiosną ładnie, pokwitnie 2 tygodnie i do widzenia, moja przynajmniej drugi rok z rzędu kwitnienia nie powtórzyła mimo przycinania. To raczej nie dla mnie, leżą teraz te sine kępy , jedna złapała lekkiego parcha, wywalę ją. Dobrze się stało że mogłam ją przetestować bo już wiem że nie dam jej na przód.

wg mnie roślina przereklamowana czego nie można powiedzieć o werbenie - jak zaczęła na początku lipca tak dalej trzyma klasę.

To tyle z moich ogrodowych przemyśleń, wpadnę chyba za miesiąc bo zajęć mam różnych bez liku
Handmade by Elka 23:30, 31 sie 2015

Do góry
Jana napisał(a)
widziałam małe brzozy w sklepie, kuszą mnie.... jedna jest purpurowa...A próbowałaś swoje przycinać, formować? u mnie problemem są druty, drzewa nie mogą być wysokie

Nie będę ich formować. Mieszkam niemal w szczerym polu. Wokół lasy i kilkudziesięcioletnie lipy w tle. Posadziłam brzozy, żeby się wpisać w ten klimat. Zresztą mam spory ogród, więc w jednym kącie brzozy, w innym róże, a na koniec marzę o skalniaczku albo wrzosowiski, ale to będzie ostatnia już rabatka. Potem już tylko Maja w ogrodzie ...
Handmade by Elka 23:14, 31 sie 2015

Do góry
chelll napisał(a)
Jana, brzozy mnie cieszą bardzo. Gdy je sadziłam przed 18 iesiacami, miały metr Tera są trzy razy wyższe i obszerniejsze. Kupiłam małe, żeby było taniej i to był doby wybór! Robią efekt i daja cień roślinom -rh i funkiom Pozdrawiam!
widziałam małe brzozy w sklepie, kuszą mnie.... jedna jest purpurowa...A próbowałaś swoje przycinać, formować? u mnie problemem są druty, drzewa nie mogą być wysokie
Makowo na Kociewiu 22:55, 31 sie 2015

Do góry
makkasia napisał(a)

Dla Ciebie wszystko Iwonko
żółtych mam 4 odmiany. Dwie wielkie jedna limonkowa druga zółta z zielonymi paskami i 2 średnie rosą pod brzoza.
Zrobię zdjęcia i powiesz mi, które chcesz
to sa małe spod brzozy ale też urosły te dzieliłam z jednej sadzonki na dwie w tym sezonie.

Kasiu, śliczne te żarówki
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 21:00, 31 sie 2015

Do góry
Reniu, to nie przesadzaj brzozy! A nie zmieszczą się tam jeszcze dwie? Jak nie, to niech ona sobie po jednej stronie jest, i obniżaj roślinami. Myślę że to świetny pomysł z trawami i sucholubnymi. Ja też mam w planie taka rabate- to znaczy brzozy i trawy, tylko ja tam planuje hosty i takie tam . Możesz dać w trawy np iryski takie drobne, podobało mi sie- gdzieś widziałam. Jak przekwitna, to liście w trawach się schowaja. No i werbenę na późniejsze kwitnienie, może też kosmosy??
Makowo na Kociewiu 19:55, 31 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kasiu, pięknie u Ciebie. Podoba mi się twoja żółta hosta. Będziesz może odsadzać ją?

Dla Ciebie wszystko Iwonko
żółtych mam 4 odmiany. Dwie wielkie jedna limonkowa druga zółta z zielonymi paskami i 2 średnie rosą pod brzoza.
Zrobię zdjęcia i powiesz mi, które chcesz
to sa małe spod brzozy ale też urosły te dzieliłam z jednej sadzonki na dwie w tym sezonie.

Mój ogród nad rzeką... 18:24, 31 sie 2015

Do góry
Witaj, ale u Ciebie porządek i jak elegancko Zauroczyły mnie brzozy przed domem Pozdrawiam
Mój ogród nad rzeką... 13:42, 31 sie 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Dziewczyny jak coś jest ładne to nie ważne czy ktoś jeszcze tak ma- ogród jest dla Was w pierwszej kolejności i mają w nim być rośliny, które Wam się podobają. Ola hortki piękne. Też mam trochę, ale inne i nie w ogrodowiskowych układach, staram się, żeby mój ogród był oryginalny, nie potrafię zrobić tak jak ktoś już ma i bardzo żałuję, bo niektóre prześliczne, ale jak sadzę to wewnętrzny głos mi podpowiada czy tak mi się podoba czy nie - staraj się stworzyć Swój ogród, a nie jak wszystkie twoim znakiem rozpoznawczym są te brzozy i zawsze mi się z Tobą kojarzą, a to ogromny atut

Sylwią dziękuję Staram się stworzyć własnie swój ogród Są jednak kompozycje które bardzo mi się podobają u kogoś i chcę na nie patrzeć codziennie przez okno, a nie na małym ekranie. Te hortki własnie takowe są! Napisałam, że oklepane, bo są naprawdę na Ogrodowisku w wielu ogrodach. Tylko dlatego , że są sprawdzone i naprawdę piękne!

O Twoim ogrodzie właśnie u Ciebie napisałam, że jest niepowtarzalny i oryginalny!
Mój ogród nad rzeką... 13:33, 31 sie 2015

Do góry
Dziewczyny jak coś jest ładne to nie ważne czy ktoś jeszcze tak ma- ogród jest dla Was w pierwszej kolejności i mają w nim być rośliny, które Wam się podobają. Ola hortki piękne. Też mam trochę, ale inne i nie w ogrodowiskowych układach, staram się, żeby mój ogród był oryginalny, nie potrafię zrobić tak jak ktoś już ma i bardzo żałuję, bo niektóre prześliczne, ale jak sadzę to wewnętrzny głos mi podpowiada czy tak mi się podoba czy nie - staraj się stworzyć Swój ogród, a nie jak wszystkie twoim znakiem rozpoznawczym są te brzozy i zawsze mi się z Tobą kojarzą, a to ogromny atut
Pomysł na ogród 09:26, 31 sie 2015

Do góry
Skula napisał(a)

śmiecą to brzozy
a sosny? normalnie....jak to sosny
ja bardzo lubię drzewa i nie będę się ich pozbywał

Wolę jednak liście brzozy,sam posadziłem kilka u siebie w ogrodzie, od szyszek i igliwia. Myśląc o pozbyciu się sosen miałem oczywiście na myśli zastąpienie ich innymi drzewami Nie wyobrażam swojego ogrodu bez drzew też bardzo je lubię
Pomysł na ogród 06:38, 31 sie 2015

Do góry
Viola napisał(a)
Brzozy nie śmiecą tylko awangardowo malują pastelami jesieni zielony trawnik Nie mów mi, że brudzą, ja mam gigantyczne brzozy po sąsiedzku, liści już co nie miara. Nawet nie zamierzam ich grabić, nie dają się; niech leżą, kosiarka przelecę

cóż za poetycki opis .... śmiecenia
ja sam mam kilka brzóz , a za płotem u sąsiada dwie kolejne , które sprawiedliwie nas obdzielają swoimi dobrodziejstwami - czyli wszystkim tym, co brzoza w ciągu roku wyprodukuje
jesienią , a więc już za chwilę, grabę prawie codziennie i taczkę , dwie wywożę liści...
i nie dopuszczam myśli, że mogłoby coś się z tymi drzewami stać
Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 23:03, 30 sie 2015

Do góry
Melduję posłusznie, że brzozy puszczają młode pędy - znczy się, że jest dobrze
Dzisiaj wsadziliśmy resztę traw. I na tyle starczyło sił w ten upał - oczywiście poza laniem wody...
Pomysł na ogród 21:55, 30 sie 2015

Do góry
Brzozy nie śmiecą tylko awangardowo malują pastelami jesieni zielony trawnik Nie mów mi, że brudzą, ja mam gigantyczne brzozy po sąsiedzku, liści już co nie miara. Nawet nie zamierzam ich grabić, nie dają się; niech leżą, kosiarka przelecę
Pomysł na ogród 21:38, 30 sie 2015

Do góry
Wichura4ad napisał(a)

Zgadzam się w zupełności, trawska piękne
Mam jednak pytanie odnośnie sosen przy wgłębniku strasznie śmiecą ?
Moje zaczynają mnie irytować i chyba się z nimi pożegnam chociaż szkoda...

śmiecą to brzozy
Pomysł na ogród 21:37, 30 sie 2015

Do góry
Wichura4ad napisał(a)

Zgadzam się w zupełności, trawska piękne
Mam jednak pytanie odnośnie sosen przy wgłębniku strasznie śmiecą ?
Moje zaczynają mnie irytować i chyba się z nimi pożegnam chociaż szkoda...

śmiecą to brzozy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies