Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 23:57, 12 cze 2014

Do góry
Kurczakos, dopiero co sadziłaś a tu już i kwitnie i rozrasta.
szkoda że te robaki Ci tak lilie spaskudziły! tyle człek się uczeka a potem takie toto przyjdzie i zeżre!

Mój 4 arowy azyl... 23:33, 12 cze 2014

Do góry
Twoja anabelka to jakaś przodownicaŚlicznie masz, bukszpany idealnie przycięte i kwitnie juz sporo bylin. Lilie też mnie zaskakują, że tak wcześnie. Właśnie zamierzam ciąć swoje bukszpany ale chyba muszę najpierw kupić lepszy sprzęt. A Ty czym tniesz swoje?
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 22:54, 12 cze 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Tak na szybciutko napisze Lilie zjadane są przez larwy poskrzypki liliowej. Wcześniej musiałaś mieć czerwone robaczki, które zostawiły pomarańczowe kuleczki na spodzie liści, a z nich wylęgły się właśnie te paskudne larwy.

Mospilanem im po paszczy , wstrętne ssąco-gryzące...
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 22:07, 12 cze 2014

Do góry
Tak na szybciutko napisze Lilie zjadane są przez larwy poskrzypki liliowej. Wcześniej musiałaś mieć czerwone robaczki, które zostawiły pomarańczowe kuleczki na spodzie liści, a z nich wylęgły się właśnie te paskudne larwy.
Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:39, 12 cze 2014

Do góry
Widzę Gosiu, że różyczki ,masz zdrowe i piękne. Marzą mi się lilie wodne
Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:36, 12 cze 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
Gosia ależ piękne te róże . A psiunia przy nich wydaje się być jeszcze mniejsza . A lilie wodne niezmiennie kojarzą mi się z filmem "Noce i dnie"

Kasiu może ubiorę mojego w biały garnitur i każę włazić do sadzawki
Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:26, 12 cze 2014

Do góry
Gosia ależ piękne te róże . A psiunia przy nich wydaje się być jeszcze mniejsza . A lilie wodne niezmiennie kojarzą mi się z filmem "Noce i dnie"
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 21:22, 12 cze 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu tak po wiośnie bywa Przyzwyczajamy się że wszystko takie kolorowe i nagle koniec. Niewiele roślin teraz kwitnie poza różami. Ja ratuję się jednorocznymi trochę Zaraz jednak będą ostróżki i lilie
Buziaczki

Nie mam ani jednego ani drugiego Ani jednorocznych
Ale liliowce mają pędy kwiatowe więc czekam na nie
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:31, 12 cze 2014

Do góry
Kasiu tak po wiośnie bywa Przyzwyczajamy się że wszystko takie kolorowe i nagle koniec. Niewiele roślin teraz kwitnie poza różami. Ja ratuję się jednorocznymi trochę Zaraz jednak będą ostróżki i lilie
Buziaczki
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 20:11, 12 cze 2014

Do góry
Plan dnia wykonany garaż umyty

Pobiegałam sobie troche po działce, bo nawet nie mam czasu poprzyglądać się roślinkom.
A teraz boję się o nie jak nie wiem, robactwo wszelakie może przecież zaatakować w każdej chwili a ja nie mam żadnej wiedzy w tym temacie .

Pierwsze robale zżarły mi lilie

Ostała się jedna

Ale ma zeżarte liście

A reszta wygląda tak .......

Wczoraj znalazłam w nich takie wielkie brązowe larwy........nie wiem co to, bo się nie znam ..dziś mama psiknęła specyfikiem na nie ......
Moja działka. 17:21, 12 cze 2014

Do góry
Ciągle mnie zadziwiasz...już pięknie kwitnące róże...nawet lilie...prawdziwe lato.Zdrówka życzę...
W cieniu - zacieniona 17:17, 12 cze 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Bogusiu widzę że roślinki pozbierały się po gradobiciu,no i calia zakwitnie,
u mnie jeszcze nie ma pączków.
Lilie od ciebie w tym roku nie zakwitną ale myślę że w następnym będę się cieszyćPozdrawiam
Szkoda,że nie zakwitły...potrzebują trochę czasu.Pozdrawiam.Moje też nie wszystkie będą kwitnąć...poczekamy...
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:55, 12 cze 2014

Do góry
[quote=Mala_Mi napisał(a)

Woda w oczku szrekowa... filtr sie popsuł i .. brak wolnych środków.. wiec rybek nie za bardzo widać.. w związku z tym co chwila są chwile grozy... bo te Fiordy... wyskakują z wody z zaskoczenia i wskakują do doniczek z roślinami.. i podjadają .. Robią hałas.. istne Szczęki... cisza i takie coś... co aż podskakuję.. keidy do tej wody szrekowej wlecę.. Oczywiście wszystkie rośliny mam przez Fiordy zniszczone.. tylko odławiam to co pogryzły.... szkodniki okropne.. najbardziej mi żal lili wodnych... odławiam przegryzione pąki..

Aniu daj karpią trochę liści porwanych z zielonej sałaty to się nasycą i zostawią lilie. U mnie 2 razy dziennie dostają sałatę

Ogród nad jeziorem 12:36, 12 cze 2014

Do góry
Dziękuję za wszystkie miłe odwiedziny. Trochę mnie tu nie było, ale wczoraj udało mi się zrobić kilka zdjęć. Róże zaczęły w końcu kwitnąć, peonie zabił piątkowy deszcz, rozwijają się za to borówki na kilku krzaczkach, które wsadziliśmy rok temu.

to moja "wiekowa" róża, w tym roku obsypała się kwiatami

kocimiętka jest w tym roku imponująca

nowe rośliny w doniczkach

róże....

oraz lilie

pozdrawiam znad jeziora
W cieniu - zacieniona 10:43, 12 cze 2014

Do góry
Bogusiu widzę że roślinki pozbierały się po gradobiciu,no i calia zakwitnie,
u mnie jeszcze nie ma pączków.
Lilie od ciebie w tym roku nie zakwitną ale myślę że w następnym będę się cieszyćPozdrawiam
Liliowo i kolorowo:) 10:34, 12 cze 2014

Do góry
Hosty oberwały...wrażliwe na te lodowe kulki są bardzo A róże jak? I lilie, takie piękne różowe już Ci kwitną. To azjatyckie? U mnie pierwsze czerwone zakwitły, dostałam w zeszłym roku na zjeździe u Alinki od Małej Mi.
Trochę się niepokoję jak tam w Pszczynie, nawet nie wiem czy grad tam zahaczył...

Teraz przyjemny czas wnusiowy Cię czeka Ja też jestem ciekawa reakcji Amelki na Kropkę

Buziaczki
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:09, 12 cze 2014

Do góry
beta napisał(a)
uśmiecham sie do monitora...Muminek jest fenomenalny...ech czemu te dzieci tak szybko rosną?...małe są takie słodkie

kwiatki obejrzałam...lilie od Mamy cudowne...róże powalają...marzy mi się przy wejściu taką 'witająca' ...

buziaki Aniu

Drugi uśmiech po Muminku to Twój.. sorki, ale musiałam oddać Twoje pierwsze miejsce.
I kocham ten awatarek... bo z jego powodu zajrzałam do Ciebie

Czas prac polowych i nawet nie ma jak połazić po forum... zale zapowiadają deszcze to może wtedy..

I nowy nabytek, cudna piwonia Ewelina.. kwiat wielki Podoba mi się bardzo. Jest kremowa.. bo nie wiem na ile foto przekłamuje kolor..

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:06, 12 cze 2014

Do góry
mira napisał(a)
Muminek z pszczołą odlotowy, ja mam muminkową pełnoletnią bo ma 18 /m-cy/
a widok ogólny wskazuje że masz kupę miejsca do zagospodarowania
lilie od mamy urzekające, a widok ze stipami nostalgiczny - u mnie też stipy takie wielkie - teraz widać co się dzieje z roślinami jak sobie fajnie przezimują / u nie też stipy w super kondycji a 2 lata temu podmarzły i do czerwca się zbierały /

No to gratki babciu..z pełnomiesięcznej wnuczki

Trawnik jest nie do gospodarowania.. ma być przestrzeń.. bo inaczej będzie grajdoł z napstrzonymi rabatkami.. tu nawet ja mówię rabatkom NIE.

Poprzednia zima też była łaskawa.. tylko śnieg w marcu/kwitniu załatwił trawy. Moje też sie zbierały...

A miejsca na trawniku wydaje sie dużo.. ale to perspektywa aparatu.... pomiędzy tarasem a katalpą jest tylko jakieś 15-20 metrów.. a wydaje sie, że sto.. ale to złudzenie optyczne aparatu

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:35, 12 cze 2014

Do góry
uśmiecham sie do monitora...Muminek jest fenomenalny...ech czemu te dzieci tak szybko rosną?...małe są takie słodkie

kwiatki obejrzałam...lilie od Mamy cudowne...róże powalają...marzy mi się przy wejściu taką 'witająca' ...

buziaki Aniu
Ogrodnik Mimo Woli cd 08:42, 12 cze 2014

Do góry
Muminek z pszczołą odlotowy, ja mam muminkową pełnoletnią bo ma 18 /m-cy/
a widok ogólny wskazuje że masz kupę miejsca do zagospodarowania
lilie od mamy urzekające, a widok ze stipami nostalgiczny - u mnie też stipy takie wielkie - teraz widać co się dzieje z roślinami jak sobie fajnie przezimują / u nie też stipy w super kondycji a 2 lata temu podmarzły i do czerwca się zbierały /
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies