Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Mój ogród pod górkę... 13:06, 26 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ale piękny las jeżówkowy!
Ja Ci tam tego deszczu zazdroszczę, u mnie i wczoraj i dziś pokropiło jak ksiądz kropidłem.

Niestety tylko te się tak pięknie rozrosły od zeszłego roku, ale nie ma co narzekać.
Żartujesz? U mnie wczoraj rano burza z ulewą, wieczorem powtórka i dzisiaj już po burzy, a ulewa nadal!
Mój ogród pod górkę... 12:59, 26 cze 2016

Do góry
ale piękny las jeżówkowy!
Ja Ci tam tego deszczu zazdroszczę, u mnie i wczoraj i dziś pokropiło jak ksiądz kropidłem.
Tu ma być ogród :) 12:39, 26 cze 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Super pomysł na wianek!

Wczoraj oglądałem artemisy - warte grzechu

Skusisz się?
Tu ma być ogród :) 12:18, 26 cze 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Wianek bardzo ładny i super pomysł! Młodziutka florystka, ale jaka zdolna

Pomysł oczywiście zapożyczony, efekt też mi się spodobał, bo ładna dekoracja za free powstała
Mała czasem mnie zaskakuje jakie pomysły fajne ma na swoje kompozycje, teraz w ogrodzie tyle kwiatów, że będzie mogła rozwinąć skrzydła i się tym bawić.
Ogród Mirelli 12:17, 26 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
udana jesteś z tymi zakupami, co zaglądam to nowości
Z czym planujesz te margaretki skomponować?
U mnie za płotem rośnie jakiś dziki krzak matgaretek, wściekła byłam bo eM go skosił jak chwasty wykaszał, ale odrośnie, a ja już sobie zaplanowałam, że jesienią go przesadzę do ogrodu

Nie planuję specjalnie kompozycji z margaretkami, wcisnę tam gdzie będzie miejsce Miałam kiedyś te kwiatki, ale mi wyginęły Mam nadzieję, że te zagoszczą na dłużej
Tu ma być ogród :) 12:15, 26 cze 2016

Do góry
Efffa napisał(a)
jak potrzebujesz igiełek to wpadaj, bo wszystko obalone.Teraz cienia tam nie ma w ogóle.

No to Ci się zmieniły warunki na działce teraz. Zaczynasz poszukiwania serbów?

Może się wybiorę w tygodniu po igiełki
Tu ma być ogród :) 12:13, 26 cze 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)

osobiście też tego nie czaje hehe ale np mojemu narzeczonemu bardziej podobają się jeżówki

a mi się kiedyś jeżówki nie podobały, od zeszłego roku dopiero mnie na nie wzięło.
Małymi kroczkami do celu... 12:13, 26 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Cudna wyprawka się szykuje, dla dziewczynek to pełno takich cudeniek
No żeby na taki piękny czosnek trafić w sklepie ze śrubkami to trzeba mieć szczęście!

A w Pashiminach za sprawą zdjęć Anity coraz bardziej jestem zakochana

Wyprawka już prawie kompletna ale to fakt dla dziewczynek rzeczy, a rzeczy, z chłopcami gorzej czosnek mnie zadziwia już bardzo długo kwitnie i jeszcze nawet nie widać oznak przekwitania.

Anita ma w ogóle piękna kolekcje róż, jak mi zaproponowała kilka odmian, o mało co oczoplasu nie dostałam .
Tu ma być ogród :) 12:12, 26 cze 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
poczynania małej florystki zachwycające
pytanie- przepraszam jeśli odpowiedz była już wcześniej- kwitnie tulipanowiec??

Miałaś Ewa rację, to były tylko pąki liściowe - nie kwitnie.
Na pocieszenie ostatnio widziałam u znajomej kwitnącego tulipanowca - te kwiaty faktycznie robią wrażenie swoją egzotycznością.

Tu ma być ogród :) 12:08, 26 cze 2016

Do góry
babka napisał(a)
Jaka to jeżóweczka już Ci kwitnie ?
Artemis jest niezaprzaczalnym hitem, piękna ! Ta różowiutka lilia rzeczywicie urocza. Mam piękną ciemnoczerwoną a jednak bladoróżowa zachwyca bardziej

A stipa jest tegoroczna ?? dlaczego moja jeszcze nie kwitnie ?

Olu te różowe niskie jeżóweczki to Butterfly Kisses - takie miniaturki.
Lilia piękna, dobrze, że nornice ją akurat oszczędziły, bo dużo cebul mi pożarły.
Ta kwitnąca stipa jest zeszłoroczna, część po zimie padło, część rośnie i od niedawna zaczęły kwitnąć.

Tu ma być ogród :) 12:02, 26 cze 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)

To faktycznie muszą być piękne jak facet doceni i zauważy to wiadomo że coś godnego uwagi

chyba skutecznie cie zachęciłam do pashminek

ja już od dawna pod ich wrażeniem jestem, piękne zdjęcia tej odmiany są na stronie rosarium i aż sobie je w inspiracjach zapisałam, tylko trochę mi zeszło, żeby wymyślić gdzie je wcisnąć.
No i ważne są opinie użytkowników, bo wiadomo, że zdjęcia to zawsze są robione tak, żeby same zalety roślin pokazać, a w życiu to tak rzadko bywa, zawsze są jakieś minusy.
Ogród Ani :) 11:54, 26 cze 2016

Do góry
Jesienią będę je przesadzać na miejsce docelowe to mogę Ci porobić sadzonki, bo teraz wciśnięte w kąt rosną, z racji, że u mnie prawie w ogóle cienia nie ma, a ta jedyna rabata co by spełniała warunki dla nich dopiero będzie się tworzyć.

Fajnie wyglądają z brunerami i ta wietlica co pisałaś też by z nimi super wyglądała.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:48, 26 cze 2016

Do góry
Łukasz, piękne krzaczki Artemisek, moje były takie w zeszłym roku jak kupowałam a teraz to już duże krzaki są.

Bylinowa śliczna, róża Schone Maid urocza - a mi się wczoraj okazało, że pierwsza z 3 Voyage na pewno nią nie jest.

Tych przetacznikowców to ile tam w grupie rośnie, 3 szt, tak chyba pisałeś kiedyś?
Ogród z pergolą 11:38, 26 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Czym pryskasz i w jakim stężeniu?
Widziałam Pashminy Twoje u Pauliny - piękności to są!

jestem ciekawa gdzie swoje ulokujesz i z czym je połączysz
Tu ma być ogród :) 11:36, 26 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Prawda? Ja też tego nie ogarniam, jak można róz nie kochać

osobiście też tego nie czaje hehe ale np mojemu narzeczonemu bardziej podobają się jeżówki
Tu ma być ogród :) 11:35, 26 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Może ta co Ci się ostała jeszcze ruszy z kopyta, oby!

Dzisiaj moj eM po tygodniu nieobecności w domu chodził obok Artemisek i nie mógł si nadziwić, że kwitną jak piana, a skoro faceta wzięło ich piękno to jest mega wydarzenie !

To faktycznie muszą być piękne jak facet doceni i zauważy to wiadomo że coś godnego uwagi

chyba skutecznie cie zachęciłam do pashminek
Ogród Ani :) 11:34, 26 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Obiecane miodunki
Tu są dwa krzaczki giganty

Te były w szkółce One na zdjęciach wyglądają na małe roślinki a w rzeczywistości te liście są śliczne, duże.
Aniu one do cienia się nadają
Jak Toszka o nich pisała, to trochę kręciłam nosem a teraz je ujrzałam na żywca. No muszę złajać się publicznie, żem głupia i że że miodunki jednak wymiatają!
Ogród z pergolą 11:28, 26 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Aniu, piękne masz Pashimy, ja już mam na nie plan u siebie... a miałam więcej róż nie kupować - dobra te będą ostatnie
I co padało?

U mnie właśnie coś nadciąga i mam nadzieję na konkretny, spokojny deszcz.

Ani kropli, czarno sie zrobiło, burza z piorunami i tyle
róże naprawdę są zachwycające, to chyba najdłużej kwitnace kwiaty?
chciałabym juz umiec panowac nad pasożytami na nich to napewno bym poszła w kolejną różankę
wiesz ze soda mi nie pomogła..?spróbuje dzisiaj jeszcze raz choć niby ma padać..
jak bedzie deszcz to nawożę trawnik, jak nie to pryskam sodę. taki plan jak goście juz pojadą
Ogród z pergolą 11:20, 26 cze 2016

Do góry
Aniu, piękne masz Pashimy, ja już mam na nie plan u siebie... a miałam więcej róż nie kupować - dobra te będą ostatnie
I co padało?

U mnie właśnie coś nadciąga i mam nadzieję na konkretny, spokojny deszcz.
Ogród z pergolą 11:18, 26 cze 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
ja louis odier nie mam i najbardziej im pashminki zasmakowały hehe

skoczków musisz się pozbyć jak najszybciej bo ci porobią mega przebarwienia na liściach róż

z tymi różami to już ci nie raz pisałam że przesadzasz heheh a chorują u niemal wszystkich pod koniec sezonu ja mam nadzieje uniknąc tego w tym roku bo pryskam co dwa tygodnie na choroby grzybowe

Czym pryskasz i w jakim stężeniu?
Widziałam Pashminy Twoje u Pauliny - piękności to są!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies