Niestety tylko te się tak pięknie rozrosły od zeszłego roku, ale nie ma co narzekać.
Żartujesz? U mnie wczoraj rano burza z ulewą, wieczorem powtórka i dzisiaj już po burzy, a ulewa nadal!
Pomysł oczywiście zapożyczony, efekt też mi się spodobał, bo ładna dekoracja za free powstała
Mała czasem mnie zaskakuje jakie pomysły fajne ma na swoje kompozycje, teraz w ogrodzie tyle kwiatów, że będzie mogła rozwinąć skrzydła i się tym bawić.
Nie planuję specjalnie kompozycji z margaretkami, wcisnę tam gdzie będzie miejsce Miałam kiedyś te kwiatki, ale mi wyginęły Mam nadzieję, że te zagoszczą na dłużej
Wyprawka już prawie kompletna ale to fakt dla dziewczynek rzeczy, a rzeczy, z chłopcami gorzej czosnek mnie zadziwia już bardzo długo kwitnie i jeszcze nawet nie widać oznak przekwitania.
Anita ma w ogóle piękna kolekcje róż, jak mi zaproponowała kilka odmian, o mało co oczoplasu nie dostałam .
Miałaś Ewa rację, to były tylko pąki liściowe - nie kwitnie.
Na pocieszenie ostatnio widziałam u znajomej kwitnącego tulipanowca - te kwiaty faktycznie robią wrażenie swoją egzotycznością.
Olu te różowe niskie jeżóweczki to Butterfly Kisses - takie miniaturki.
Lilia piękna, dobrze, że nornice ją akurat oszczędziły, bo dużo cebul mi pożarły.
Ta kwitnąca stipa jest zeszłoroczna, część po zimie padło, część rośnie i od niedawna zaczęły kwitnąć.
ja już od dawna pod ich wrażeniem jestem, piękne zdjęcia tej odmiany są na stronie rosarium i aż sobie je w inspiracjach zapisałam, tylko trochę mi zeszło, żeby wymyślić gdzie je wcisnąć.
No i ważne są opinie użytkowników, bo wiadomo, że zdjęcia to zawsze są robione tak, żeby same zalety roślin pokazać, a w życiu to tak rzadko bywa, zawsze są jakieś minusy.
Jesienią będę je przesadzać na miejsce docelowe to mogę Ci porobić sadzonki, bo teraz wciśnięte w kąt rosną, z racji, że u mnie prawie w ogóle cienia nie ma, a ta jedyna rabata co by spełniała warunki dla nich dopiero będzie się tworzyć.
Fajnie wyglądają z brunerami i ta wietlica co pisałaś też by z nimi super wyglądała.
Te były w szkółce One na zdjęciach wyglądają na małe roślinki a w rzeczywistości te liście są śliczne, duże. Aniu one do cienia się nadają
Jak Toszka o nich pisała, to trochę kręciłam nosem a teraz je ujrzałam na żywca. No muszę złajać się publicznie, żem głupia i że że miodunki jednak wymiatają!
Ani kropli, czarno sie zrobiło, burza z piorunami i tyle
róże naprawdę są zachwycające, to chyba najdłużej kwitnace kwiaty?
chciałabym juz umiec panowac nad pasożytami na nich to napewno bym poszła w kolejną różankę
wiesz ze soda mi nie pomogła..?spróbuje dzisiaj jeszcze raz choć niby ma padać..
jak bedzie deszcz to nawożę trawnik, jak nie to pryskam sodę. taki plan jak goście juz pojadą