Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod górkę...

Mój ogród pod górkę...

Kacha123 13:04, 26 cze 2016

Luki napisał(a)
Pomyśl sobie, że moim to przeszkadza, że dbam o ogród... ogarniesz to

Nie ogarniam! Szok! Nie doceniają, jaki skarb mają w domu! Pokaż im wpisy na Ogrodowisku!
Kacha123 13:06, 26 cze 2016

lindsay80 napisał(a)
ale piękny las jeżówkowy!
Ja Ci tam tego deszczu zazdroszczę, u mnie i wczoraj i dziś pokropiło jak ksiądz kropidłem.

Niestety tylko te się tak pięknie rozrosły od zeszłego roku, ale nie ma co narzekać.
Żartujesz? U mnie wczoraj rano burza z ulewą, wieczorem powtórka i dzisiaj już po burzy, a ulewa nadal!
szemusia 14:21, 26 cze 2016

Kasiu, jako doświadczonej posiadaczki wypasionego ogrodu, zapytam CIę, ile sadziłaś sztuk jeżówek, zeby uzyskać taki efekt??? Doczytałam już, że się rozrosły. Jedna doniczka, to jeden kwiat, więc aby ich były dziesiątki, to powinnam kupić dziesiątki doniczek...

Ciągle wracam do cudnych zdjęć Twojego cudnego ogrodu. Pięęęęknie masz...
nicol21 14:38, 26 cze 2016

Wow - dotarłam do zdjęć przed - wow! Widzę, że warunki glebowe a raczej skaliste dość kiepskie są a i tak udało się Wam dzięki ogromowi pracy stworzyć piękny zakątek - jak widać - dla chcącego nic trudnego! Mimo, że czasem okupione nerwami, wysiłkiem i jeszcze raz nerwami. Ale jest cudnie!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
agata19762 14:42, 26 cze 2016

Kasia cudowna ta Twoja skarpa
Ogrom pracy za Wami ...szacunek !!!

Klon piękny, nigdy wcześniej nie widziałam takiego gigantusa.

Gratki za osiągnięcia dzieci.
U mnie podobnie. Też jestem dumna bardzo.

Deszcz na wagę złota przy tych upałach.
Nie narzekam na ciepełko w końcu lato mamy.
Pozdrawiam
Kacha123 15:12, 26 cze 2016

szemusia napisał(a)
Kasiu, jako doświadczonej posiadaczki wypasionego ogrodu, zapytam CIę, ile sadziłaś sztuk jeżówek, zeby uzyskać taki efekt??? Doczytałam już, że się rozrosły. Jedna doniczka, to jeden kwiat, więc aby ich były dziesiątki, to powinnam kupić dziesiątki doniczek...

Ciągle wracam do cudnych zdjęć Twojego cudnego ogrodu. Pięęęęknie masz...

Otóż zdziwisz się bo posadziłam siedem. Tak wyglądały w zeszłym roku

Z tym doświadczeniem bym nie przesadzała. Do wypasionego też jeszcze brakuje, ale łasa jestem na komplementy, to niech będzie
Dziękuję
Kacha123 15:15, 26 cze 2016

nicol21 napisał(a)
Wow - dotarłam do zdjęć przed - wow! Widzę, że warunki glebowe a raczej skaliste dość kiepskie są a i tak udało się Wam dzięki ogromowi pracy stworzyć piękny zakątek - jak widać - dla chcącego nic trudnego! Mimo, że czasem okupione nerwami, wysiłkiem i jeszcze raz nerwami. Ale jest cudnie!

Warunki bardzo kiepskie! Nie pamiętam już ile ton ziemi przyjechało. Sto pięćdziesiąt? A i tak martwię się, co będzie jak drzewa się rozrosną i będą chciały iść głębiej. Ale rosły wcześniej ogromne drzewa, to nowe pewnie też dadzą radę. Dzięki za cudnie
Kacha123 15:20, 26 cze 2016

agata19762 napisał(a)
Kasia cudowna ta Twoja skarpa
Ogrom pracy za Wami ...szacunek !!!

Klon piękny, nigdy wcześniej nie widziałam takiego gigantusa.

Gratki za osiągnięcia dzieci.
U mnie podobnie. Też jestem dumna bardzo.

Deszcz na wagę złota przy tych upałach.
Nie narzekam na ciepełko w końcu lato mamy.
Pozdrawiam

Dzięki Trochę zachodu z tym ogrodem było Klon naszej rodzimej, krajowej "produkcji" - góral - to mam nadzieję, że będzie rósł dobrze.
Fajnie, jak nam dzieci takie prezenty sprawiają. Dla Ciebie również gratulacje!
Na deszcz psioczę, bo zniweczył moje plany, ale rośliny się cieszą. Upałami nie pogardzę, bo wolę się chować w cieniu i w basenie w upały, niż marznąć w lecie.
Madzenka 15:40, 26 cze 2016

Czy mogę trochę ponarzekać? U mnie zimno, brrr
Kacha123 15:44, 26 cze 2016

Madzenka napisał(a)
Czy mogę trochę ponarzekać? U mnie zimno, brrr

No to ponarzekajmy razem Wczoraj, jak się żar z nieba, a pot po plecach lał, to miałam gości, a dziś jak mam wolne, to co chwilę leje - wrrr!