Bad Birnbach ma dużo kwiatów, ale koloru nie zrobię
Gartenfreude z ponad 1,5 metrową gałązką
Liliowiec niesamowicie się rozrósł, muszę go przesadzić, bo pożre różę.
W tym roku przewiercień okrągłolistny marniutki, źle mu na żwirku
Balia i okolice zrobione
Na żwirku planuję "coś" postawić, trwają negocjacje z sąsiadami na wyżebranie "ozdób", może się uda, jak przemyślą, czy im to potrzebne.
Róża Chippendale w feerii kolorów, jest niesamowicie zmienna i piękna
Dziękuję za odpowiedź. Są piękne. Ja mam trzy brzozy, gdy kupowałam, miały jeszcze brązowa korę, mam je 5lat, nigdy nic spod nich nie wyrosło, dlatego bardzo mnie zaciekawiło to, co piszesz. Zastanawiałam się nad posadzeniem kilku blisko siebie, ale mam za mała rabatę, blisko domu i przy wjeździe, więc szukam alternatywy - stąd pomysł na wielopienną, jedną.
Prześlicznie wygląda ta odmiana kocimiętki. Od zeszłego roku się nią interesuje, tym bardziej, że lawendę atakuje mi grzyb i jakieś szkodniki, po wielu latach przestała być u mnie łatwa w uprawie. Czy nie wylegują Ci się w niej koty? Miałam zwykła odmianę i ciągle była połamana. W jakiej odległości trzeba ją od siebie sadzić?
Przypalonych słońcem kwiatuszków nie widać, bo je omijałam, skłaniałam się ku tym rosnącym najniżej i cykałam z pozycji żaby, dosłownie
namiastka kwietnej łąki w cienistej i nie uprawianej części ogrodu, króluje tam goździk brodaty i naparstnica, którym pozwoliłam się rozsiać
Serio dorzucę Ci jeszcze jedną fotkę. Kiedyś mi się takie zestawienia przydawały gdy robiła np. Madżenka i jak uzbierałam trochę róż, to uznałam, że się przyda taki większy przekrój dla innych
Tak, robione tydzień temu Przy każdej ciąży robię sobie na podobnym etapie tego typu fotki i z czułością wspominam ten moment