Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony II 08:36, 04 kwi 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
Iwonka...to raczej buchannanii są

Ooooooo... Ale wpadka. Juzia, przeszkol mnie. Proszę o fotki porównawcze.

Jak kupowałam, nie było etykiet. Coś sobie tak zakodowałam i teraz wyprowadzasz mnie z błędu ...
Ogródek Iwony II 08:34, 04 kwi 2016

Do góry
Na baczność po ścięciu. Też były fontanną
Lecę do pracy, miłego dnia
Zielonym od linijki - ogród Ivony 08:33, 04 kwi 2016

Do góry
Zbyt wiele wątków. Nie ma co się dziwić, ze nie nadążamy. Zaglądam często na wątki, ale czasami jest szybciej podglądać, niż coś napisać jeszcze. Tym bardziej, ze wypowiadają się mądrzejsi w sprawie, a ja się nadal uczę, czasem jakiś pomysł przerabiam na swoje potrzeby. Miłego dnia. Lecę do pracy. Nie wiem, kiedy pół godziny zleciało
Ogródek Iwony II 08:29, 04 kwi 2016

Do góry
anka_ napisał(a)

Iwonko a widziałaś nawadnianie u Agatki 'Z Pszenicznej'? Tanie i bardzo fajne rozwiązanie.

Aniu, dzięki za info. Po pracy pójdę do Agatki na wywiad
Ogródek Iwony II 08:29, 04 kwi 2016

Do góry
Dominiko, doszedł w końcu do skutku. Jutro jeszcze promanalem potraktuję róże i bukszpany i śliwkę. Na szczęście u mnie wiosna się opóźnia...

Z tą Bronz Form - to eksperyment. Denerwowały mnie do połowy suche. Obcięłam suche końce. Zobaczę, co będzie. Nie podpowiem ci, bo mam od zeszłego roku:
Zielonym od linijki - ogród Ivony 08:23, 04 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Fajne te płyty z linka. Szkoda, ze u mnie nie ma dystrybutora
Na podjazd chyba też by były dobre? i na ścieżki...

Ivo, muszę u ciebie nadrobić, bo podglądałam planowanie. Fajnie będziesz miała. Bardzo mi się podoba.

O Iwonka wpadłaś do mnie jak mi miło. Widzę Cię tu i tam i kiedyś też nawet byłam u Ciebie
Tyle jest ciekawych wątków że naprawdę ciężko wszystkie ogarnąć,a szkoda
Zielonym od linijki - ogród Ivony 08:20, 04 kwi 2016

Do góry
Fajne te płyty z linka. Szkoda, ze u mnie nie ma dystrybutora
Na podjazd chyba też by były dobre? i na ścieżki...

Ivo, muszę u ciebie nadrobić, bo podglądałam planowanie. Fajnie będziesz miała. Bardzo mi się podoba.
Ogród z pergolą 08:15, 04 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ja też je mam. Ciekawa jestem, jak przezimowały. Obcięłam im końcówki zeschłe, ale ładnie stoją na baczność i zdobiły całą zimę
Oj, mam sporo do nadrobienia. Postuluję o zwolnienie wątków. Nie da się być w ogrodzie i na wątkach ... I jeszcze niedzielnie towarzysko...

Proszę o streszczenie od momentu posadzenia róż.

Jak się wszyscy wezmą fo roboty to i wątki zwolnią
Ogródek Iwony II 08:14, 04 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dostałam zadanie domowe od Zbyszka. Dowiedzieć się wszystko na temat linii kroplującej. Ma być pod tujami i na początek na rabacie z przodu... Sposobem gospodarczym na ten moment. Z możliwością zrobienia nawadniania w ogrodzie przyszłościowo.

Jakby ktoś coś wiedziała, to wszelkie informacje mile widziane.

Iwonko a widziałaś nawadnianie u Agatki 'Z Pszenicznej'? Tanie i bardzo fajne rozwiązanie.
Ogród z pergolą 08:10, 04 kwi 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

Ja mam bronze form, kupiłam 2 podzielilam na 3 i po miesiącu miałam 6 dużych
Teraz po pierwszej zimie, będę obserwować

Ja też je mam. Ciekawa jestem, jak przezimowały. Obcięłam im końcówki zeschłe, ale ładnie stoją na baczność i zdobiły całą zimę
Oj, mam sporo do nadrobienia. Postuluję o zwolnienie wątków. Nie da się być w ogrodzie i na wątkach ... I jeszcze niedzielnie towarzysko...

Proszę o streszczenie od momentu posadzenia róż.
Ogródek Iwony II 08:05, 04 kwi 2016

Do góry
Dostałam zadanie domowe od Zbyszka. Dowiedzieć się wszystko na temat linii kroplującej. Ma być pod tujami i na początek na rabacie z przodu... Sposobem gospodarczym na ten moment. Z możliwością zrobienia nawadniania w ogrodzie przyszłościowo.

Jakby ktoś coś wiedziała, to wszelkie informacje mile widziane.
Od wczoraj przeglądam wątek:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/83-system-automatycznego-nawadniania?page=15
Ogródek Iwony II 08:05, 04 kwi 2016

Do góry
Jeszcze kancików nie porobiłam.
I róże zostały mi do odkrycia i cięcia. I hortensje Vanilki. Pozostałe już pocięte.
W tym tygodniu muszę pomalować dalej deski. Na sobotę mają być gotowe do składania
Ogródek Iwony II 07:59, 04 kwi 2016

Do góry
Hmmm... poczytałam o wertykulacji.Na wiosnę płytka wertykulacja, na 2 -3 mm, tylko w jedną stronę.

W artykule
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/453-najpilniejsze-wiosenne-prace-czyli-jak-uporzadkowac-ogrod-na-swieta
Danusia napisała:

"Czesanie trawnika

Młode trawniki trzeba przegrabić, nie wyobrażam sobie, że jeszcze leżą na nim zeszłoroczne liście. Bo pod liśćmi na pewno nie ma już trawnika. Wygrabiamy filc, dosiewamy puste miejsca, uzupełniamy murawę. Tniemy kanciki. Można już nawozić trawnik. gdy natniemy korzenie i widać, że są białe. Korzenie trawnika rosną już przy 0 stopni. Wertykulacja delikatna. Od zeszłego sezonu przeszliśmy na wertykulację wrześniową."

Jakby tak przeanalizować, mogłam nie robić teraz wertykulacji, ale po wygrabieniu dalej miałam uschłe miejsca, także po moich pupilach Stary piesek był na tyle kulturalny, że za ogrodzenie na pole wychodził się załatwiać, a teraz moja sunia - na trawnik wredota jedna... Gonię ją teraz, jak widzę.

Ewuniu, te placki czarnej ziemi na zdjęciach, to nie są zryte miejsca, tylko przysypane ziemią do trawników nasionka trawy, które dosiałam. Podlewam teraz trawnik codziennie. Zobaczymy, kiedy ruszy. Trawa powinna się szybko przebić przez tą ziemię, a nasionka będą miały więcej wilgoci na kiełkowanie.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:01, 04 kwi 2016

Do góry
Ja też jeszcze siedząc pozdrawiam przechodniów, a oni mi smacznego mówią do śniadamia
Ja czekam, aż tuje urosną. Czemu ich nie wymieniłam wcześniej na te rosnące do góry ?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 03:34, 04 kwi 2016

Do góry
No, wreszcie jesteś. Przykro mi, że masz kłopoty. Ja zawsze szukam pozytywnej strony w trudnych momentach. To pomaga...
Trzymam kciuki, byś już samych radości doznawał. Szkoda życia na smutki.
Jutro napiszę na pv w sprawie nawadniania. Mam pytanie...
Do raju daleko - u Ewy 22:42, 03 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ewuniu, to zostaw bez pikowania. Nic im nie będzie. Najwyżej wolniej będą przyrastać.
Pomyślę, kiedy dam radę wpaść.

Bardzo się ciesze na spotkanie z Tobą Zatrzymam trochę stipy tej niepikowanej dla Ciebie Jak wpadniesz do Gdańska na zakupy, to daj znać
Ogród na glinie 22:04, 03 kwi 2016

Do góry
Flower1 napisał(a)
Ale rozkwit u Ciebie ,my jesteśmy jeszcze daleko w polu.U żonkili ledwo liście wychodzą z ziemi..

U mnie podobnie. O żonkilach mogę zapomnieć jeszcze przez jakiś czas

Małgoś, piękną masz wiosnę Ty potrafisz robić świetne połączenia
Do raju daleko - u Ewy 20:06, 03 kwi 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Czuję, że masz ochotę na więcej Może zmieszczę jeszcze trochę - to ile chcesz? Jeszcze nie wyrzuciłam siewek A mam taką wielką paletę plastikową, ale nie sadziłam w niej, bo wydaje mi się, że ciężko z niej potem wyjąć roślinki.

Ewuniu, to zostaw bez pikowania. Nic im nie będzie. Najwyżej wolniej będą przyrastać.
Pomyślę, kiedy dam radę wpaść.
Mój ogród pod górkę... 20:03, 03 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ušmiałam się w głos. Trzeba zatem z dyskontu markowe ciuchy wypatrzeć. Ja uwielbiam getry do ogrodu. Ale też już się wydzierają. Jedne nawet koronki przy nogawkach mają
Wiaderka podbieram eMowi po klajach i farbach. Na chwasty dobre

Kasiu, pięknie poczyściłaś rabaty. U mnie jeszcze troszkę zostało...

Wolę dżinsy, bo często przysiadam na żwirku, czy kamieniach, to grubszy materiał lepszy.
Wiaderka dobre na chwasty, na przechowalnik, na sypkie nawozy itd

Ta pogoda mnie tak natchnęła, że aż się pracować chciało
Mój ogród pod górkę... 19:56, 03 kwi 2016

Do góry
Kuba napisał(a)

haha, mnie w tamtym roku tak facet potraktował który przyszedł taras mierzyć, męża jeszcze nie było a ja grzebałam brudna w grządkach, przeszedł obok nawet bez dzień dobry, chyba pomyślał że służba ogród czyści, dopiero jak mąż przyjechał i mnie przedstawił zamarł z osłupienia i w pas się kłaniał, niestety ludzie po wyglądzie ciągle oceniają
PS tak stale to ja w szmatach nie chodzę

Ušmiałam się w głos. Trzeba zatem z dyskontu markowe ciuchy wypatrzeć. Ja uwielbiam getry do ogrodu. Ale też już się wydzierają. Jedne nawet koronki przy nogawkach mają
Wiaderka podbieram eMowi po klajach i farbach. Na chwasty dobre

Kasiu, pięknie poczyściłaś rabaty. U mnie jeszcze troszkę zostało...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies