mnie sie wydaje że tak jest z większościa tulipanów, ale są jednka odstępstwa- mam tulipany nn, chyba z 8 lat już.To były nasz epierwsze cebulki, chyba 3szt. Przesadzałam je czyli wykopałam 1 raz. Teraz mam ich sporo, co roku coraz wiecej- kwiatna i mają się dobrze.
tak samo z tulipanami greiga - Red Riding Hood- są wielosezonowe.
bardziej po tym rozłożystym pokroju ją oceniałam, co do wysokości to ciężko po zdjęciu określić, ale właśnie stawiałabym, że to ta niższa.
Poszłam właśnie zmierzyć swoje i ta wysoka ma 60 cm, a jakby jej rozprostować końcówki, to wyjdzie z 70 cm.
Fotki wstawię u siebie, żeby tu Iwonce nie robić zamieszania.
a które?- które Ci najbardziej się podoba. pasują wg mnie wszytskie. Czy umbrosa się zleje z tym co obok?- i tak i nie- tak kolorem, nie fakturą, bryłą. Tu gra jest czym innym niż barwą.
hakonezima nie będzie, ale za to reszta będzie, więc wystąpi tu zmienność sezonowa- też jak kto lubi ( ja lubię bardzo). Umbrosa zimozielona, ale po mrozach do połowy ma suche źbła, więć tak z tą zimozielonością średnio. Za to brozne form jest zdecydowanie zimozbrązowa
U mnie tez wiosna, tulipany i narcyzy już wystają. Tylko rabatek takich posprzątanych jeszcze nie mam Magnolie koniecznie sfotografuj. Takie piękne kwiaty maja
Dzięki Juziu za czujne oko, jakoś nie potrafię tych roślin sobie przyswoić i odróżnić.
Paweł, muszę rzucić okiem co tam u Ciebie
Ewuś wiosna idzie i co mnie bardzo cieszy magnolia ma sporo pąków i będą kfiatki Nie udało mi się dziś zrobić im zdjęcia bo tak wiało, że gałązki ciągle były w ruchu
Ale ewidentnie do wiosny bliżej niż dalej A jak jest u Ciebie ?
Ładna szklarenka, a ja bardzo ciekawa jestem tych egzotycznych roślinek
Moje rh prawie żółte, nie wiedziałam, że już można zacząć coś przy nich robić. Szansę na sprawdzenie ph mam dopiero w piątek., w pozostałe dni wracam do domu po zmierzchu niestety, ale to chyba tylko formalność. Czyli w tygodniu zaczynam zakwaszanie. Też planuję zakupić rosahumus, nigdy go nie stosowałam, a dobrze poznać opinię kogoś, kto stosuje go od dawna i jest zadowolony
Moje drzewka mają się w miarę dobrze. Nawet magnolia nieokryta zimą ma już pąki
Jałowiec z balkonu niezbyt dobrze wygląda, na wiosnę muszę ho zdecydowanie przyciąć.