Te hortensje to odmiana Melba, pięknie się wybarwiają kwiaty i liście jesienią.
Z większych miskantów mam Memory i Rosi i Morning Light,. A większość kupuję mniejszych, takie, które się ładnie wybarwiają. Ale to dopiero maleństwa.
Kształt rabat właściwie został taki sam, tyko teraz obrzeże jest bardziej widoczne, zanim rośliny się rozpanoszą, tylko trochę je powiększyłam, więc łuki zbliżyły się do siebie i uwidocznił się bardziej jajowaty zarys trawnika
Tu Memory:
Szkoda lata, ale na zmiany pogodowo-klimatyczne nie poradzimy. Trzeba przyjmować je ze stoickim spokojem i cieszyć się mgnieniami słońca, i momentami dobrej pogody.
Planujesz tutaj taki pas drzew, czy tak? Chcesz w ten sposób podzielić przestrzeń, tak pytam po prostu, bo drzewa będą w środku i ciekawi mnie jakie masz plany co do tego miejsca
Dzisiaj w dzień na pogodę nie mozńa było narzekać. Liście zebrane ma padać deszcz. Krokusy, zawilce (na igdy nie wiem gdzie korzeń), tulipany, hiacenty posadzone to jest najważniejsze. Reszta jeszcze będzie pogoda to zrobię porządki.
dokładnie za wcześnie , ech
dla mnie to w listopadzie one dopiero powinny być.
U mnie 4 noce z przymrozkami były.Jeszcze ta ma być z -1.
Dalie ścięte, niestety.
Czyli w tym tygodniu trochę będzie gimnastyki z wykopywaniem karp.
i jeszcze na dziś - co słychac u moich trzcinników KF.
Spektakularne są w tym roku - wysokie na 180cm zrobiły wreszcie piekną zasłonę tarasu... no uwielbiam je o każdej porze roku!
a tu w tle...